krzywy-admin napisał(a):Generalnie
masz super pomysł na serwis. Niby dość już oklepany temat (i mówi to właściciel tego forum i serwisu
ebiznesy.pl ...), ale
masz bardzo świeże podejście. Jak zwykle jestem pod wrażeniem Twojej twórczości.
Może i oklepany, ale wolę na początek pisać o czymś co lubię, czym się interesuję. Samo pisanie też mnie rozwija.
krzywy-admin napisał(a):Domena świetna! Uniknąłeś sprytnie słowa ebiznes czy e-biznes, hehe. Gratuluję.
Hehe, to nie ma nic ze sprytem wspólnego

Wszystko z e-biznes i ebiznes jest zajęte

Trzeba było wymyśleć coś alternatywnego

krzywy-admin napisał(a):Wyróżnij jakoś zapis na newsletter.
Lepsze formatowanie, wyróżnienie korzyści, jakaś graficzka, cokolwiek. Teraz ten formularz nie zachęca jakoś specjalnie. Jest, powiedzmy, neutralny.
Ok to się da zrobić, tylko muszę coś wymysleć. Ogólnie stwierdziłem, że nie podoba mi się całe te menu po lewej (pewnie dlatego, że to moja autorska grafika

)
krzywy-admin napisał(a):Koniecznie zmień kolor czcionki napisów w stopce. U mnie nic prawie nie widać. Dopiero po zaznaczeniu linki są białe.
Wiem, wiem

Kolory linków są na razie prowizoryczne. Chcę, żeby wszystkie linki były tego samego koloru, ale znów coś zauważyłem

linki, które w treści i bocznym panelu są dobrze widoczne, w stopce są słabo widoczne i na odwrót. Trzeba coś znów wymyśleć

krzywy-admin napisał(a):Zamiast napisu "więcej >>" daj zwrot ze słowem / frazą kluczową. Oczywiście chodzi o SEO
Wydaje mi się, że nienaturalnie by to wyglądało. 2 linki blisko siebie kierujące do tego samego artykułu/recenzji ze słowami kluczowymi. Myślę, że jeden wystarczy (tytuł). Link "więcej" ma takie zadanie, że odbiorca czytając krótki fragment artykułu, jeśli jest zainteresowany, to od razu trafia na link "więcej", który klika automatycznie, bo wie, że tam jest kontynuacja tego, co go interesuje. Nie wiem czy dobrze przekazałem, co mam na myśli

krzywy-admin napisał(a):4. Rozszerz szablon. 800 x 600 pixeli już bardzo mało osób używa. A z pewnością skrajnie mało osób interesujących się tematyką Twojego serwisu (czyli Twoja grupa docelowa). Dostosuj go do rozdziałki 1024 x 768 px.
No to ten..... statystyki mnie przekonują

W takim razie poszerzę stronę. Nie zaglądałem długo na ranking.pl, a to widać mój błąd

Dzięki Wam za rady. Na razie nie dam rady jednak nic poprawić, albo będzie to szło powoli. Chcę trochę recenzji jeszcze napisać bo je zaniedbałem. A po za tym sesja

Fakt, że mam 3 przedmioty na krzyż, ale walczę o stypendium

Po sesji ostro się biorę do roboty i już w mgnieniu oka będzie to wszystko uruchomione

Mam do Was jeszcze kilka pytań, bo się waham.
Czy nie lepiej zrobić tak, że artykuły, które pasują do więcej niż jednej kategorii, były dostępne z tych kilku kategorii? W sensie np. artykuł "Prawo w programach partnerskich" pasowałby do kategorii "programy partnerskie" oraz "prawo i podatki" (ta druga kategoria powstanie dopiero

) Chciałbym, żeby się tan temat znalazł w 2 kategoriach, żeby w razie czego użytkownik trafił na niego, jeśli go szukałby w którymś z tych kategorii.
Niestety wiąże się to z wrzuceniem artykułów do jednego worka, żeby nie dublować treści i w takim wypadku musiałbym zrezygnować z podświetlania aktualnych działów, kategorii (i w sumie nie wiem czy dałbym radę wymyśleć coś z wyświetlaniem liczby artykułów przy kategoriach). Chyba, że bym coś wymyślił, żeby ta funkcjonalność też została, ale na razie z pewnością nie, bo się na php zbyt nie znam

Jeszcze jedno pytanko: czy zrobić recenzje w takiej formie jak są artykuły? Tzn. data publikacji, autor, wersja do druku i możliwość komentowania (i zastanawiam się czy miałby to być komentarz do recenzji czy ocena książki)?