Witam,
W książce Marketing z Google, Paweł Kobis wspomina iż warto jest w tytule wybraną frazę (jego zdaniem najtrudniejszą) wpisać WIELKIMI literami. Chciałbym rozwinąć wątek i zapytać o Wasze doświadczenia w tej materii i dodatkowo zapytać czy wpisanie w tytule słowa rozpoczynając go Wielką literą też podnosi ocenę wg G.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Odradzam takie techniki - podchodzą pod spamowanie. Google już od dawna odchodzi od technik, które pozycjonerzy mogą w łatwy sposób wychwycić i nagminnie stosować. To jedna z takich technik.
Nie wiem, jak było kiedyś. Książka Kobisa jest z 2007 roku. Właśnie sprawdziłem - mam oczywiście na półce. Kiedyś łyknąłem ją od deski do deski. I się zachwyciłem. Później gdzieś widziałem wypowiedź autora w Sieci - zachował się beznadziejnie w jakiejś dyskusji i straciłem do niego trochę szacunek. Tak czy owak - na dziś nie ma co stosować w ten sposób WIELKICH liter - nie pomożesz sobie. A robiąc to nagminnie - możesz sobie prawdopodobnie zaszkodzić.
A jeśli chodzi o tworzenie tytułów pod userów, to można dawać pierwszą wielką literę dla każdego z wyrazów w tytule - wtedy rzuca się w oczy. Na przykład: "Tajemnice SEO - Zobacz Najnowsze 10 Tricków".
Akurat wyświetla, ale to nic nie zmienia. Nie warto tego robić.
Link mu poprawiłem. Fajnie, że zwróciłeś na to uwagę.
Ja teraz zwrócę uprzejmie Tobie uwagę: nadawaj odpowiednie tytuły własnym postom.
Pomocniku, ale tytuły postów mają - tym bardziej, że u nas na Forum są nagłówkami. Zatem ta sam prośba, co do kolegi powyżej: poświęcaj zawsze te kilka sekund więcej, by nadać odpowiedni tytuł postowi.
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-

zwierz - Posty: 48
- Miejscowość: Poznań
Co do tytułu nie nie stosowałem takiego tricku... wydaje mi się, ze takie coś jest niedozwolone i google nie wyświetla w taki sposób w SERP-ach Title ale mogę się mylić. Moje jedno powiedzieć na pewno title ma spore znacznie. Zmiana title potrafi na średnio trudne frazy podnieść pozycje strony o kilka oczek.
Tutaj masz info jak poprawnie budować Title. Chłop wie co gada także, warto się zapoznać.
Tutaj masz info jak poprawnie budować Title. Chłop wie co gada także, warto się zapoznać.
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Zbyt duża ilość wielkich liter nie jest wskazana.
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 706
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Lepiej pisac kazdy istotny wyraz wielka litera - rzuca sie w oczy. Na SEO nie slyszalem, by wielkosc liter miala wplyw.
Jak osiągnąć sukces w Internecie? | Wkurza Cię powolny Windows? Przyspiesz komputer za darmo
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
zwierz napisał(a):W książce Marketing z Google, Paweł Kobis wspomina iż warto jest w tytule wybraną frazę (jego zdaniem najtrudniejszą) wpisać WIELKIMI literami
Odradzam takie techniki - podchodzą pod spamowanie. Google już od dawna odchodzi od technik, które pozycjonerzy mogą w łatwy sposób wychwycić i nagminnie stosować. To jedna z takich technik.
Nie wiem, jak było kiedyś. Książka Kobisa jest z 2007 roku. Właśnie sprawdziłem - mam oczywiście na półce. Kiedyś łyknąłem ją od deski do deski. I się zachwyciłem. Później gdzieś widziałem wypowiedź autora w Sieci - zachował się beznadziejnie w jakiejś dyskusji i straciłem do niego trochę szacunek. Tak czy owak - na dziś nie ma co stosować w ten sposób WIELKICH liter - nie pomożesz sobie. A robiąc to nagminnie - możesz sobie prawdopodobnie zaszkodzić.
A jeśli chodzi o tworzenie tytułów pod userów, to można dawać pierwszą wielką literę dla każdego z wyrazów w tytule - wtedy rzuca się w oczy. Na przykład: "Tajemnice SEO - Zobacz Najnowsze 10 Tricków".
krystian piątek napisał(a):google nie wyświetla w taki sposób w SERP-ach Title ale mogę się mylić.
Akurat wyświetla, ale to nic nie zmienia. Nie warto tego robić.
Szukasz wiedzy o e-biznesie, e-marketingu, prowadzeniu firmy w Internecie? Zapraszam Cię na blog o e-biznesie. Chcesz nauczyć się pozycjonowania? Zapisz się na całkowicie bezpłatny kurs pozycjonowania. 14 lekcji, mnóstwo wskazówek, zero lania wody.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Dziękuję za porady, ciekawe linki - zaraz zastosuje się do wskazówek - dam znać za jakiś czas co zmieniło się w pozycji.
GOŚCIE Cover Band
Zespół muzyczny na wesele i imprezę firmową
Zespół muzyczny na wesele i imprezę firmową
-

zwierz - Posty: 48
- Miejscowość: Poznań
To ja tylko dodam że masz zły link w stopce pod anchorem 
W sumie co do samego tematu to pomyśl tak - jaki zysk będę miał z dużych liter? Czyżby google było tak głupie, że taki czynnik ma jakiś wpływ na SERPy ? NIE. A czy duże litery w TITLE są podejrzane? TAK...
W sumie co do samego tematu to pomyśl tak - jaki zysk będę miał z dużych liter? Czyżby google było tak głupie, że taki czynnik ma jakiś wpływ na SERPy ? NIE. A czy duże litery w TITLE są podejrzane? TAK...
-

Elias - Posty: 93
Wielkość liter na pewno nie ma wpływu na pozycjonowanie. Jednak tytuł pisany w całości wielkimi literami może być źle odbierany.
Dobre podanie nie jest złe!
- pomocnik12
Elias napisał(a):To ja tylko dodam że masz zły link w stopce pod anchorem
Link mu poprawiłem. Fajnie, że zwróciłeś na to uwagę.
Ja teraz zwrócę uprzejmie Tobie uwagę: nadawaj odpowiednie tytuły własnym postom.
pomocnik12 napisał(a):Wielkość liter na pewno nie ma wpływu na pozycjonowanie.
Pomocniku, ale tytuły postów mają - tym bardziej, że u nas na Forum są nagłówkami. Zatem ta sam prośba, co do kolegi powyżej: poświęcaj zawsze te kilka sekund więcej, by nadać odpowiedni tytuł postowi.
Szukasz domeny dla Twojego serwisu? Zapoznaj się z moim bezpłatnym poradnikiem: domeny internetowe. Żeby skutecznie pozycjonować, potrzebujesz mnóstwo wiedzy. Masz ją na tacy na szkoleniu z pozycjonowania stron internetowych w Google.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
- pomocnik12
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-