Witam!
Piszę bloga o tematyce macierzyństwo, mam też katalog blogów, gdzie dodatkowo umieszczam artykuły o tematyce macierzyństwo.
Czy mogę ten sam artykuł umieścić na obu stronach?
Dodam, że blog ma pr 2, wiek 3 lata
Katalog - pr 0, wiek 1 miesiąc
Będę wdzięczna za pomoc:)
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Ja też Ci pozwalam
Jeśli chciałaś spytać czy skopiowanie artykułów na strony katalogu
wpłynie negatywnie na pozycję Twojego bloga to myślę, że nie.
Teoretycznie każdy mógłby to zrobić, więc dlaczego Google miałby
Cię za to karać?
Witam,
Ja Ci pozwalam
Ale dla google powielana treść traci na jakości - co nie znaczy, że dostaniesz za to kare.
Ja Ci pozwalam
Ale dla google powielana treść traci na jakości - co nie znaczy, że dostaniesz za to kare.
- miloszgadz
Lolka napisał(a):Czy mogę ten sam artykuł umieścić na obu stronach?
Ja też Ci pozwalam
Jeśli chciałaś spytać czy skopiowanie artykułów na strony katalogu
wpłynie negatywnie na pozycję Twojego bloga to myślę, że nie.
Teoretycznie każdy mógłby to zrobić, więc dlaczego Google miałby
Cię za to karać?
Przeczytałam na forum google, że kara grozi za powielanie tej samej strony ileś tam razy.
Artykuły są autorskie i prawdę powiedziawszy nie chciałabym je zmieniać.
Pomyślałam, że umieszczę na moim blogu zajawkę artykułu, kto się zainteresuje treścią przeczyta calość na stronie źródłowej.
Tak powinno być dobrze. Czy nie?:)))
Artykuły są autorskie i prawdę powiedziawszy nie chciałabym je zmieniać.
Pomyślałam, że umieszczę na moim blogu zajawkę artykułu, kto się zainteresuje treścią przeczyta calość na stronie źródłowej.
Tak powinno być dobrze. Czy nie?:)))
- Lolka
A już tak poważnie:
Jeśli to jest unikalny artykuł to nie masz się co martwić. ta druga strona nie będzie 100% wierną kopią pierwszej więc dla googlacza to raczej nie będzie DC.
Jak bardzo się boisz to zmień trochę treść - szyk zdań, synonimy, coś dodaj coś usuń... i będzie gites
Jeśli to jest unikalny artykuł to nie masz się co martwić. ta druga strona nie będzie 100% wierną kopią pierwszej więc dla googlacza to raczej nie będzie DC.
Jak bardzo się boisz to zmień trochę treść - szyk zdań, synonimy, coś dodaj coś usuń... i będzie gites

-

swirus71 - Posty: 293
Myślę, że się nic nie stanie jak powielisz artykuły. Z tą zajawką arta to w sumie może być dobry pomysł. Tak jak koledzy powiedzieli możesz też dać jakieś synonimy - pozmieniać szyk zdań i masz praktycznie różne arty dla Google 
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
- Lolka
Jeśli używasz platformy Wordpress, nie wiem jak jest na innych platformach blogowych, możesz po prostu dać "noindex" dla tego drugiego artykułu i wtedy robot nie odwiedzi tylko tego artykułu i cały problem z głowy.
-

Internetoholik - Posty: 20
- Miejscowość: Częstochowa
Jak dasz noindex do konkretnego wpisu, nie zostanie on uwzględniony w indeksie, przez co wszelkie linki zawarte w zajawce artykułu nie zostaną uwzględnione. Możesz tak zrobić, choć lepiej jest napisać synonimami nowy tekst i darować sobie noindex.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość