Rok założenia: 2008Kontakt
najważniejszy etap pozycjonowania: treść, która sama pozycjonuje serwis w Google
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam wszystkich ;)

Jestem tu nowy i proszę Was o pomoc dotyczącą strony przechwytującej.

Mianowicie obecna strona jest w ogóle beznadziejna :pogrzeb: , bo efekty kampanii są żenujące :wisze: , na 42 kliknięcia tylko 2 osoby się zapisują ;/

Adres: www.kulisywladzy.pl

Co byście zmienili ? Co jest nie tak ?

Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów :glupek2:

PiotrBydlon

Powód

Postprzez Bartosz Dolinkiewicz
napisane: 7 Lip 2011, o 16:15

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ja zmieniłbym powód, dla którego ktoś miałby się zapisać.

Dla przykładu: otwieram jakikolwiek serwis np. o2.pl, gdzie mam darmowe konto od kilku lat i widzę podobne treści, które totalnie pomijam już od kilku lat.

Bartosz Dolinkiewicz

Miejscowość: Hove UK, Gorzów Wlkp. PL

To smutne

Postprzez marek_makaron_makarewicz
napisane: 7 Lip 2011, o 17:16

Wiesz co Piotrek, ja osobiście jak tylko mogę, to stronię od wszelkiego rodzaju wiadomości, polityki itp gów...a :tokoniec:
Jeszcze tego by brakowało żebym czytał o tym w Internecie, a już całkiem musiałbym upaść na głowę, żeby świadomie (bo tym jest zapisanie się na newsletter) otrzymywać takie info na maila. Może jestem z Księżyca, ale nie chcę wiedzieć jak to mnie Państwo okrada i jakie wałki robi codziennie za moje z resztą pieniądze. Mam ważniejsze sprawy na głowie niż taplanie się w tym bagnie i nakręcanie się takimi "niusami", których pełno w każdym kanale TV i PR. Chyba każdy rozsądny i inteligentny człowiek zdaje sobie sprawę, że ktokolwiek nie będzie siedział za sterami naszej władzy, to to nic NIE ZMIENI! Państwo nie jest od tego żeby DAWAĆ (w dodatku za darmo), a jeśli ktoś myśli inaczej, to... gratuluję. No już lepiej zamiast tych codziennych wiadomości przeczytać sobie jakąś fajną książkę, albo zrobić kolejny wpis na bloga... No wybaczcie, ale tak uważam.
Ale żeby nie było tak do końca negatywnie o Twojej stronie (i tu widziałbym promyczek nadziei dla Ciebie), to w całym tym "syfie" moją uwagę przykuło to zdanie: "...jak OBEJŚĆ ZUS i wypracować sobie emeryturę z za granicy w przeciągu 2 lat ! Oczywiście w 100 % legalnie !"
Może powinieneś to wyeksponować na pierwszy plan, żeby się w oko bardziej rzucało? Sam nie wiem, ale gdybym był zmęczony życiem, liczył na jakąś kasę od Państwa, to może zainteresowałaby mnie właśnie lepsza emerytura i sposób na wysadzenie ZUSu w kosmos :evil:
Sorki za szczerość, ale chyba chcesz usłyszeć zdanie innych nawet jeśli jest tak radykalne jak moje ;) Oczywiście moim zamiarem nie jest obrażać lub krytykować w jakiś sposób Twojej osoby i serwisu jaki stworzyłeś. Szacun za wkład pracy.
Może koleżanki i koledzy jeszcze coś doradzą w temacie skuteczności newstlettera.
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
marek_makaron_makarewicz

hmmm...

Postprzez PiotrBydlon
napisane: 7 Lip 2011, o 19:09

Dzięki chłopaki za rady/opinie ;)

Jeśli chodzi o tematykę to kurczę, że tak powiem to mi najlepiej wychodzi i nie chcę tego zmieniać.
Piszę o polityce, gospodarce bo to moje hobby i nie chcę pisać o "czymś" innym.

Dzięki Marku za wyczerpującą wypowiedź i rozumiem Cię :handshake: Wyeksponuję na pierwszy plan to co poradziłeś.

Zdaję sobie sprawę, że "polityka" to trudna dziedzina, ale muszę spróbować :wall:

PiotrBydlon

Ja podobnie jak Marek

Postprzez Michał Otroszczenko
napisane: 7 Lip 2011, o 19:27

Żeby jeszcze dostawać newsy o tych wszystkich NIEMERYTORYCZNYCH sporów, to już byłoby za dużo.

Ale mam inny pomysł: zrób tylko dobre newsy: kto, kogo uratował, jakie leki wynaleziono, kto żyje bez
mediów i ma swoje wartości, co zbudowano etc. Niech będzie i o tym jak obejść ZUS :)

Dla mnie media bazują na negatywnych emocjach ludzi i tak przyciągają ich do siebie. Jeśli chcesz też na tym bazować, to ok, Twoja sprawa, ale mógłbyś być pierwszym, który robi inaczej i daje ludziom pozytywne przykłady, a nie powoduje frustrację.

Michał Otroszczenko

Miejscowość: Warszawa

Pozytywny serwis

napisane: 8 Lip 2011, o 00:33

Miałem - tfu mam nadal - pomysł na pozytywny serwis z przyjemnymi wiadomościami, informacjami, które cieszą, które powodują uśmiech na twarzy. Ale niestety tak to jest, że te najgorsze najlepiej się sprzedają. Szczególnie Polacy to naród malkontentów i pesymistów. Z drugiej zaś strony to wielki rynek dla kogoś, kto chciałby to zmienić.
Tak jak w opowiadaniu: firma obuwnicza wysłała 2 sprzedawców do Afryki. Pierwszy przyjechał z nowiną, że tam nikt nie chodzi w butach i stracił tylko czas. Drugi przyjechał podekscytowany, że tam nikt nie chodzi w butach, więc mamy olbrzymie pole do popisu na gigantycznym rynku!!
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Odpowiedz sobie na pytanie, czy szklanka jest do połowy pusta, czy pełna?

Bartosz Dolinkiewicz

Same dobre informacje

Postprzez Bartłomiej Jakubowski
napisane: 8 Lip 2011, o 11:06

Miałem - tfu mam nadal - pomysł na pozytywny serwis z przyjemnymi wiadomościami, informacjami, które cieszą, które powodują uśmiech na twarzy.

Bardzo ciekawy pomysł moim zdaniem. Serwis z wyłącznie dobrymi informacjami. Tylko skąd je brać? Myślę, że taki infoportal z kilkoma ciekawymi i pozytywnymi newsami dziennie mógłby znaleźć regularnych czytelników. Ja naprzykład wolę czytać o pozytywnych rzeczach, które inspirują i motywują do działania nad własnym rozwojem.

Jakby co to już masz pierwszego czytelnika ;)

Tu znajdziesz pomysł na biznes dla siebie.
Biznes plan.
Awatar użytkownika
Bartłomiej Jakubowski

Miejscowość: Lublin

Odwrócenie kota ogonem

napisane: 8 Lip 2011, o 11:28

Bartłomiej Jakubowski napisał(a):Bardzo ciekawy pomysł moim zdaniem. Serwis z wyłącznie dobrymi informacjami. Tylko skąd je brać?

Można wiadomości przedstawiać w innym świetle. Jak wiecie, media lubią przesadzać i robić z igły widły. Można robić odwrotnie - czyli doszukiwać się pozytywów w czymś negatywnym. Oczywiście kwestia etyki, dobrego smaku itd. Bo przecież trudno napisać, że ktoś zmarł, to teraz będzie więcej powietrza dla innych. Ale np. jeżeli ktoś pisał o notorycznych wypadkach śmiertelnych na jakimś odcinku drogi, to warto napisać, że władze miasta zrobiły tam ograniczenie prędkości, zadbały o światła i pasy na przejściu, zrobiły dodatkowe oznaczenia "czarny punkt" i przez to drastycznie spadły nieszczęśliwe wypadki. Chwalmy zamiast ganić, to przynosi o wiele większe rezultaty.
“Nie powiem źle o nikim, a będę mówił wszystko dobre, co wiem o każdym” Benjamin Franklin

Bartosz Dolinkiewicz

Manipulacja

Postprzez Michał Otroszczenko
napisane: 10 Lip 2011, o 22:30

Miałem dać spokój, jednak muszę to napisać. Uważam, że sam manipulujesz rzeczywistością. W tagline'ie piszesz: "Państwo Cie okrada !". Wkręcasz ludziom bycie ofiarą, co wcale nie motywuje do zmiany, a najwyżej potakiwanie i złość na Państwo (cokolwiek miałeś na myśli). Ogólniki, tanie informacje, o których wszyscy mówią. Nie mówię, że nie są ważne, jednak, co da napisanie o nich enty raz?

Powiedz, co chcesz dać ludziom, aby ich sytuacja się zmieniła? Aby mogli coś poprawić? Żeby mieli wpływ na to co się dzieje?

Michał Otroszczenko

Miejscowość: Warszawa

Hmmm....

Postprzez Tomasz Zamans
napisane: 15 Lip 2011, o 09:41

W mojej ocenie musisz napisać taki tekst, który będzie przemawiać "korzyściami" dla czytelnika. Co z tego, ze państwo nas okrada? Przecież to każdy wie. Co czytelnik z tego będzie mieć, że zapisze się do "newslettera".

Ten tekst to masakra:

"Zapisz się TERAZ na newsletter i bądź na bieżąco" - po co mam się do Ciebie zapisywać, skoro codziennie słyszę na bieżąco informacje w radiu, telewizji? :D

Przemyśl sobie tekst jeszcze raz, pisz "korzyściami".

Tomasz Zamans

Następna

Wróć do Optymalizacja treści