co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
najważniejszy etap pozycjonowania: treść, która sama pozycjonuje serwis w Google

Optymalizacja bloga

Postprzez grazyna 2 Gru 2008, o 12:49

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Wyobraz sobie, ze masz bloga na temat e-biznesu i pozycjonujesz go na slowo ebiznes. Czy jesli Twoje wpisy na blogu i komentarze innych uczestnikow tego bloga beda zawieraly slowo ebiznes, to czy z czasem bedzie on wyzej w rankingu Google?

Pozdrawiam

Grazyna

grazyna

Re: Optymalizacja bloga

Postprzez Paweł Landzberg 2 Gru 2008, o 13:36

Tak. Słowa kluczowe w tekście wpływają na pozycjonowanie. Im więcej, tym większa szansa, że strona podskoczy trochę do góry w wyszukiwarkach. Jednak nie należy liczyć na jakieś wysokie miejsce. Do wysokiego miejsca potrzebne są wartościowe linki.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Postprzez bepob 13 Maj 2009, o 13:00

No tak użycie słów kluczowych, to ważny element optymalizacji, ale przesycenie strony słowami kluczowymi, może przynieść efekt odwrotny. O wiele ważniejsza jest treść, która towarzyszy słowom kluczowym, choćby wymienionym nielicznie. Ale w przypadku tak konkurencyjnych słów kluczowych, jak "e-biznes" to naprawdę konia z rzędem, dla tego wprowadzi bloga do czołówki wyników.
Pzdr

bepob

Postprzez Paweł Landzberg 13 Maj 2009, o 16:23

Zgadzam się z przedmówcą. Używanie słów kluczowych w swoich tekstach: tak, ale z umiarem. Oczywistym jest, że tekst ma być czytelny i nie może być przesycony słowami kluczowymi.

Lepiej pisać teksty naturalnie. Słów kluczowych może być mało, ale gdy są otoczone tekstem, to są wartościowsze, no i można je wyróżnić np. poprzez znacznik strong, czy oddzielenie jakiejś sekcji wpisu tytułem z frazą kluczową.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Jest dokładnie tak, jak piszą chłopaki.
Z tymi tytułami, to warto zwracać na to uwagę. Ważna sprawa. Nie tylko na blogu - na forum również.

Pewnie zauważyliście (lub nie, hehe), że ZAWSZE daję nowy tytuł swoim wpisom na forum.ebiznesy.pl. Czyli nie zostawiam "Re: coś tam coś tam", tylko wpisuję nowy, niepowtarzalny tytuł. Najczęściej przynajmniej z 1 słowem kluczowym :D
Oczywiście jest to celowe działanie. Właśnie dla pozycjonowania treścią.
Fajnie by było, gdyby większość forumowiczów tak robiła, ale robią nieliczni, bardzo nieliczni :?
Zatem nie pozostaje mi nic innego, jak pisać jak najwięcej wątków i postów, w których będę zawsze dawał dobre tytuły, hehehe.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Postprzez Isabellix 3 Lis 2009, o 19:12

Hejka!

Moj blog powstaje tutaj: http://www.colla.genyc.net (powiedzmy, ze domena jest mocno probna, musze sie dobrze zastanowc jaka bedzie docelowo) i jak zauwazycie teksty nie posiadaja polskich znakow diakrytycznych, czy waszym zdaniem bede miala problem z pozycjonowaniem?

Dzieki, Izka

Izka
Awatar użytkownika
Isabellix

Miejscowość: Saronno IT

ZAWSZE daję nowy tytuł swoim wpisom na forum.ebiznesy.pl. Czyli nie zostawiam "Re: coś tam coś tam", tylko wpisuję nowy, niepowtarzalny tytuł. Najczęściej przynajmniej z 1 słowem kluczowym :D
Oczywiście jest to celowe działanie. Właśnie dla pozycjonowania treścią.

A ja myślałam Pawle, że Ty tak dla sportu to robisz - do głowy mi nie przyszło, że ma to głębsze znaczenie - dobrze, że napisałeś o tym.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Hehe
No niestety nie tylko na naszym forum, ale i na większości, które przeglądam ludzie podczepiają się pod bieżący temat ze słynnym RE: Tak im jest po prostu wygodniej. Już nie chcą zadać sobie trudu, żeby jakiś swój tytuł stworzyć.
Kiedyś spotkałem na jakimś forum wątek, który się ciągnął pod tym samym tytułem ( oryginalnym autora) chyba przez 130 postów!!! :lol:

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Postprzez Isabellix 3 Lis 2009, o 21:36

kapuje, ze to do mnie ta uwaga. A ja bylam przekonana, ze nalezy wybrac watek ktory pasuje do problemu i nalezy wrecz go kontynuowac. No bez przesady, ze to z lenistwa sie niezmienia.

Izka
Awatar użytkownika
Isabellix

Miejscowość: Saronno IT

Cześć Iza,
Nie, absolutnie nie do Ciebie moja uwaga. Ani zresztą do nikogo innego. To nawet nie ma być jakaś uwaga, tylko po prostu takie moje spostrzeżenia, z naszego forum i innych. :D
A tak na marginesie wydaje mi się, że zmieniają tytuł swojego posta w ciągnącym się wątku ci, którzy chcą coś jeszcze od siebie dodać, i szczególnie zaznaczyć, również w tytule.
Jeszcze co do moich obserwacji wątków tasiemcowych - to ja przeglądając na jakimś forum długi wątek zazwyczaj zwracam częstszą uwagę na wyróżniające się z "tłumu" tytuły. Może to jest jakiś sposób na nakierowanie ludzi właśnie na naszego posta, jeśli nam na tym zależy? :roll:

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Następna

Wróć do Optymalizacja treści

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości