Wyobraz sobie, ze masz bloga na temat e-biznesu i pozycjonujesz go na slowo ebiznes. Czy jesli Twoje wpisy na blogu i komentarze innych uczestnikow tego bloga beda zawieraly slowo ebiznes, to czy z czasem bedzie on wyzej w rankingu Google?
Pozdrawiam
Grazyna
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Tak. Słowa kluczowe w tekście wpływają na pozycjonowanie. Im więcej, tym większa szansa, że strona podskoczy trochę do góry w wyszukiwarkach. Jednak nie należy liczyć na jakieś wysokie miejsce. Do wysokiego miejsca potrzebne są wartościowe linki.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
No tak użycie słów kluczowych, to ważny element optymalizacji, ale przesycenie strony słowami kluczowymi, może przynieść efekt odwrotny. O wiele ważniejsza jest treść, która towarzyszy słowom kluczowym, choćby wymienionym nielicznie. Ale w przypadku tak konkurencyjnych słów kluczowych, jak "e-biznes" to naprawdę konia z rzędem, dla tego wprowadzi bloga do czołówki wyników.
Pzdr
Pzdr
- bepob
Zgadzam się z przedmówcą. Używanie słów kluczowych w swoich tekstach: tak, ale z umiarem. Oczywistym jest, że tekst ma być czytelny i nie może być przesycony słowami kluczowymi.
Lepiej pisać teksty naturalnie. Słów kluczowych może być mało, ale gdy są otoczone tekstem, to są wartościowsze, no i można je wyróżnić np. poprzez znacznik strong, czy oddzielenie jakiejś sekcji wpisu tytułem z frazą kluczową.
Lepiej pisać teksty naturalnie. Słów kluczowych może być mało, ale gdy są otoczone tekstem, to są wartościowsze, no i można je wyróżnić np. poprzez znacznik strong, czy oddzielenie jakiejś sekcji wpisu tytułem z frazą kluczową.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Jest dokładnie tak, jak piszą chłopaki.
Z tymi tytułami, to warto zwracać na to uwagę. Ważna sprawa. Nie tylko na blogu - na forum również.
Pewnie zauważyliście (lub nie, hehe), że ZAWSZE daję nowy tytuł swoim wpisom na forum.ebiznesy.pl. Czyli nie zostawiam "Re: coś tam coś tam", tylko wpisuję nowy, niepowtarzalny tytuł. Najczęściej przynajmniej z 1 słowem kluczowym
Oczywiście jest to celowe działanie. Właśnie dla pozycjonowania treścią.
Fajnie by było, gdyby większość forumowiczów tak robiła, ale robią nieliczni, bardzo nieliczni
Zatem nie pozostaje mi nic innego, jak pisać jak najwięcej wątków i postów, w których będę zawsze dawał dobre tytuły, hehehe.
Z tymi tytułami, to warto zwracać na to uwagę. Ważna sprawa. Nie tylko na blogu - na forum również.
Pewnie zauważyliście (lub nie, hehe), że ZAWSZE daję nowy tytuł swoim wpisom na forum.ebiznesy.pl. Czyli nie zostawiam "Re: coś tam coś tam", tylko wpisuję nowy, niepowtarzalny tytuł. Najczęściej przynajmniej z 1 słowem kluczowym
Fajnie by było, gdyby większość forumowiczów tak robiła, ale robią nieliczni, bardzo nieliczni
Zatem nie pozostaje mi nic innego, jak pisać jak najwięcej wątków i postów, w których będę zawsze dawał dobre tytuły, hehehe.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Hejka!
Moj blog powstaje tutaj: http://www.colla.genyc.net (powiedzmy, ze domena jest mocno probna, musze sie dobrze zastanowc jaka bedzie docelowo) i jak zauwazycie teksty nie posiadaja polskich znakow diakrytycznych, czy waszym zdaniem bede miala problem z pozycjonowaniem?
Dzieki, Izka
Moj blog powstaje tutaj: http://www.colla.genyc.net (powiedzmy, ze domena jest mocno probna, musze sie dobrze zastanowc jaka bedzie docelowo) i jak zauwazycie teksty nie posiadaja polskich znakow diakrytycznych, czy waszym zdaniem bede miala problem z pozycjonowaniem?
Dzieki, Izka
Izka
-

Isabellix - Posty: 65
- Miejscowość: Saronno IT
ZAWSZE daję nowy tytuł swoim wpisom na forum.ebiznesy.pl. Czyli nie zostawiam "Re: coś tam coś tam", tylko wpisuję nowy, niepowtarzalny tytuł. Najczęściej przynajmniej z 1 słowem kluczowym
A ja myślałam Pawle, że Ty tak dla sportu to robisz - do głowy mi nie przyszło, że ma to głębsze znaczenie - dobrze, że napisałeś o tym.
Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
-

Elżbieta Kalinowska - Posty: 591
- Miejscowość: Warszawa
Hehe
No niestety nie tylko na naszym forum, ale i na większości, które przeglądam ludzie podczepiają się pod bieżący temat ze słynnym RE: Tak im jest po prostu wygodniej. Już nie chcą zadać sobie trudu, żeby jakiś swój tytuł stworzyć.
Kiedyś spotkałem na jakimś forum wątek, który się ciągnął pod tym samym tytułem ( oryginalnym autora) chyba przez 130 postów!!!
No niestety nie tylko na naszym forum, ale i na większości, które przeglądam ludzie podczepiają się pod bieżący temat ze słynnym RE: Tak im jest po prostu wygodniej. Już nie chcą zadać sobie trudu, żeby jakiś swój tytuł stworzyć.
Kiedyś spotkałem na jakimś forum wątek, który się ciągnął pod tym samym tytułem ( oryginalnym autora) chyba przez 130 postów!!!
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 311
kapuje, ze to do mnie ta uwaga. A ja bylam przekonana, ze nalezy wybrac watek ktory pasuje do problemu i nalezy wrecz go kontynuowac. No bez przesady, ze to z lenistwa sie niezmienia.
Izka
-

Isabellix - Posty: 65
- Miejscowość: Saronno IT
Cześć Iza,
Nie, absolutnie nie do Ciebie moja uwaga. Ani zresztą do nikogo innego. To nawet nie ma być jakaś uwaga, tylko po prostu takie moje spostrzeżenia, z naszego forum i innych.
A tak na marginesie wydaje mi się, że zmieniają tytuł swojego posta w ciągnącym się wątku ci, którzy chcą coś jeszcze od siebie dodać, i szczególnie zaznaczyć, również w tytule.
Jeszcze co do moich obserwacji wątków tasiemcowych - to ja przeglądając na jakimś forum długi wątek zazwyczaj zwracam częstszą uwagę na wyróżniające się z "tłumu" tytuły. Może to jest jakiś sposób na nakierowanie ludzi właśnie na naszego posta, jeśli nam na tym zależy?
Nie, absolutnie nie do Ciebie moja uwaga. Ani zresztą do nikogo innego. To nawet nie ma być jakaś uwaga, tylko po prostu takie moje spostrzeżenia, z naszego forum i innych.
A tak na marginesie wydaje mi się, że zmieniają tytuł swojego posta w ciągnącym się wątku ci, którzy chcą coś jeszcze od siebie dodać, i szczególnie zaznaczyć, również w tytule.
Jeszcze co do moich obserwacji wątków tasiemcowych - to ja przeglądając na jakimś forum długi wątek zazwyczaj zwracam częstszą uwagę na wyróżniające się z "tłumu" tytuły. Może to jest jakiś sposób na nakierowanie ludzi właśnie na naszego posta, jeśli nam na tym zależy?
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 311
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości