co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
najważniejszy etap pozycjonowania: treść, która sama pozycjonuje serwis w Google

Tytuły na forum

Postprzez Elżbieta Kalinowska 4 Lis 2009, o 12:52

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Zdecydowanie Piotrze to nie jest lenistwo z brakiem zmian tytułów - raczej wydawało mi się to dziwne, że Paweł je zmienia, spotkałam się z tym pierwszy raz i myślałam, że robi to aby podkreślić, ten fragment wątku, do którego się odwołuje. To o czym tu piszecie to kompletna nowość.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Tytuły na forum / blog Izy

Postprzez Paweł Landzberg 6 Lis 2009, o 16:13

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ja myślę, że fakt, iż większość forumowiczów tu czy na innych forach nie zmienia tytułu wynikać może z 3 przyczyn: z lenistwa, z przyzwyczajenia, albo zapominają.

Ja przykładowo jestem dosyć przyzwyczajony do nie zmieniania tytułu, a nawet jeśli chcę zmienić to często zapominam z racji tego, że koncentruję się na napisaniu posta.

Ale niemniej jednak nazywanie tytułów adekwatnie do pisanych postów nieźle optymalizowało by takie forum pod wyszukiwarki, tak jak Krzywy napisał. Ale z drugiej strony zmiana tytułu ma znaczenie dla forumowiczów. Myślę, że zmiana tytułu przykuwa bardziej uwagę. Na swoim przykładzie zauważyłem.

Co do Twojego bloga Iza to myślę, że brak polskich znaków nie powinien wiele przeszkadzać w pozycjonowaniu. Po za tym zauważ też jak wiele osób wpisuje w wyszukiwarkę słowa bez polskich znaków.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Poprzednia

Wróć do Optymalizacja treści

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość