Jak patrzę na wyniki lokalne z narzędzia Google służącego do pomiaru konkurencji i zainteresowania ludzi stronami pozycjonowanymi na dane frazy >> patrz tutaj>> https://adwords.google.com/o/Targeting/%20...%20Type=IDEAS <<, to chyba okazuje się, że mój plan wypozycjonowania strony na frazę "van Gogh biografia" spalił na panewce. Jednak nie jestem pewien czy interpretuję to w dobry sposób...
Ta fraza ma średnią konkurencyjność i 8100 wejść globalnych, ale... w wejściach lokalnych wyświetla się "-". Czy to oznacza, że na tą frazę nie opłaca się pozycjonować, gdyż i tak prawie nikt jej nie odwiedzi? Druga sprawa iż ta fraza zawiera polskie słowo "biografia", więc teoretycznie znają je tylko Polacy, więc dlaczego wpisań w Google na poziomie lokalnym jest "-" a na poziomie globalnym 8100?
O co tutaj chodzi???
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Ale jesteś niecierpliwy. Za to ja chyba mięknę. Pomijam kwestię tego, że tą samą wiadomość masz już napisaną trzy razy i nie umiesz cierpliwie wytrzymać w oczekiwaniu na odpowiedź... Ale tego byka nie daruje i to w temacie wątku...
Pozdrawiam
lapti
PS. zapomniałeś dopisać, że oczekujesz na odpowiedź od kilku osób
Pozdrawiam
lapti
PS. zapomniałeś dopisać, że oczekujesz na odpowiedź od kilku osób
Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
-

lapti - Posty: 576
Ja również przyznam że nieco spamujesz...
Może poprostu polacy mieszkający w USA są bardziej zaciekawieni życiem pana van Gogh'a
A co do pytania głównego to uważam że sam sobie na nie odpowiedziałeś.
Może poprostu polacy mieszkający w USA są bardziej zaciekawieni życiem pana van Gogh'a
A co do pytania głównego to uważam że sam sobie na nie odpowiedziałeś.
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
Jeśli masz stronę o van goghu to taka fraza sięopłaca wg mnie. Co oznaczają poszczególne dane w tym narzędziu masz opisane z prawej strony nad wynikami "informacje o danych". Przyznam się, że jeszcze nie miałem czasu obadać dobrze tego narzędzia - jest w nowej ulepszonej wersji. Dotychczas bazowałem na poprzedniej wersji.
Odnośnie "myślnika" - to po prostu nie ma wystarczających danych na temat tej frazy. Nie oznacza to jednak, że jest to fraza nieopłacalna, bo globalnie ma ponad 8000 wyszukiwań a i konkurencja wg mnie nie jest aż taka duża.
Odnośnie "myślnika" - to po prostu nie ma wystarczających danych na temat tej frazy. Nie oznacza to jednak, że jest to fraza nieopłacalna, bo globalnie ma ponad 8000 wyszukiwań a i konkurencja wg mnie nie jest aż taka duża.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość