co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
najważniejszy etap pozycjonowania: treść, która sama pozycjonuje serwis w Google

Jak patrzę na wyniki lokalne z narzędzia Google służącego do pomiaru konkurencji i zainteresowania ludzi stronami pozycjonowanymi na dane frazy >> patrz tutaj>> https://adwords.google.com/o/Targeting/%20...%20Type=IDEAS <<, to chyba okazuje się, że mój plan wypozycjonowania strony na frazę "van Gogh biografia" spalił na panewce. Jednak nie jestem pewien czy interpretuję to w dobry sposób...
Ta fraza ma średnią konkurencyjność i 8100 wejść globalnych, ale... w wejściach lokalnych wyświetla się "-". Czy to oznacza, że na tą frazę nie opłaca się pozycjonować, gdyż i tak prawie nikt jej nie odwiedzi? Druga sprawa iż ta fraza zawiera polskie słowo "biografia", więc teoretycznie znają je tylko Polacy, więc dlaczego wpisań w Google na poziomie lokalnym jest "-" a na poziomie globalnym 8100?
O co tutaj chodzi???

fenekk

niecierpliwy...

Postprzez lapti 21 Cze 2010, o 20:01

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ale jesteś niecierpliwy. Za to ja chyba mięknę. Pomijam kwestię tego, że tą samą wiadomość masz już napisaną trzy razy i nie umiesz cierpliwie wytrzymać w oczekiwaniu na odpowiedź... Ale tego byka nie daruje i to w temacie wątku...

Pozdrawiam
lapti

PS. zapomniałeś dopisać, że oczekujesz na odpowiedź od kilku osób :)

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Vincent van Gogh biografia

Postprzez Mateusz A. 21 Cze 2010, o 20:36

Ja również przyznam że nieco spamujesz...

Może poprostu polacy mieszkający w USA są bardziej zaciekawieni życiem pana van Gogh'a :D
A co do pytania głównego to uważam że sam sobie na nie odpowiedziałeś.

Mateusz A.

Miejscowość: Wrocław

Opłaca się

Postprzez Paweł Landzberg 23 Cze 2010, o 15:30

Jeśli masz stronę o van goghu to taka fraza sięopłaca wg mnie. Co oznaczają poszczególne dane w tym narzędziu masz opisane z prawej strony nad wynikami "informacje o danych". Przyznam się, że jeszcze nie miałem czasu obadać dobrze tego narzędzia - jest w nowej ulepszonej wersji. Dotychczas bazowałem na poprzedniej wersji.

Odnośnie "myślnika" - to po prostu nie ma wystarczających danych na temat tej frazy. Nie oznacza to jednak, że jest to fraza nieopłacalna, bo globalnie ma ponad 8000 wyszukiwań a i konkurencja wg mnie nie jest aż taka duża.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wróć do Optymalizacja treści

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość