Witajcie, zastanawia mnie, ile powinno być minimum treści (odpowiedniej tresci) aby mozna bylo ja wypozycjonowac.
Widziałem stronki co nie maja prawie nic na stronie głównej, a sa na pierwszych pozycjach. Czy rzeczywiście sama treść jest tak ważna? Jeśli jakiś minimum jeśli chodzi o ilość contentu?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Oczywiście Google indeksuje pliki .swf, więc może minimalna
ilości znaków jest już nieaktualna.
Pliki .swf w wynikach wyszukiwania Google
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Nie ma raczej jakichś minimum treści. Po prostu im więcej tematycznego tekstu tym lepiej. A to, że strony są dobrze wypozycjonowane a mają mało treści to tylko dlatego, że mają dużo wartościowych linków.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Jeśli dobrze pamiętam to gdzieś czytałem, że Google
indeksuje strony, na których jest minimum ok. 250 znaków.
Marketing Wielopoziomowy - Sprawdź Marketing Wielopoziomowy w FM Group!
- Konsultant FM Group
[quote="Condictor"]Jeśli dobrze pamiętam to gdzieś czytałem, że Google
A Twoim zdaniem flesha nie indeksuje?
A Twoim zdaniem flesha nie indeksuje?
- miloszgadz
miloszgadz napisał(a):A Twoim zdaniem flesha nie indeksuje?
Oczywiście Google indeksuje pliki .swf, więc może minimalna
ilości znaków jest już nieaktualna.
Pliki .swf w wynikach wyszukiwania Google
- Konsultant FM Group
Nie ma żadnych minimum i nie było.
Dobrze mieć około 800 - 20000 i ładnie się idndeksuje.
W sumie duża ilość treści to wiele korzyści.
Dobrze mieć około 800 - 20000 i ładnie się idndeksuje.
W sumie duża ilość treści to wiele korzyści.
- miloszgadz
Google indeksuje nawet jak jest zero znaków, miałem kilka domen COM i były już DNS podpięte pod serwer i wszystkie są w indeksie a nie ma tam nic tzw. białe kartki.
Generalnie to staram się żeby na stronie było około 1000 i więcej znaków, słowa kluczowe w różnych odmianach znaczniki H1, H2 jakaś grafika. Strony tematyczne nie o wszystkim - mam inny temat to inna domena i tak do końca świata - hi hi
Generalnie to staram się żeby na stronie było około 1000 i więcej znaków, słowa kluczowe w różnych odmianach znaczniki H1, H2 jakaś grafika. Strony tematyczne nie o wszystkim - mam inny temat to inna domena i tak do końca świata - hi hi

-

leon84 - Posty: 16
- Miejscowość: Warszawa
z reguły będzie to pomiędzy 350 i 800 (słów), zależnie od niszy. Moje strony mają około 400-500 słów każda i G ładnie je łapie. Z nie oficjalnych źródeł wiem że G nie lubi zbyt długich stron, to zrozumiałe bo w treści na 2000 słów prawdopodobnie pojawi się znacznie więcej fraz i siła frazy kluczowej się "rozmyje". Moim zdaniem optymalnie jest 500-700, jeżeli wyjdzie więcej to warto się zastanowić na podzieleniem strony na dwie lub ile będzie trzeba.
Tak na marginesie to są strony które nie mają wiecej niż 100 słów a są na 1 pozycji w SERPS, wszystko zależy od niszy.
Tak na marginesie to są strony które nie mają wiecej niż 100 słów a są na 1 pozycji w SERPS, wszystko zależy od niszy.
- JedrzejKar
- Miejscowość: Poznań
Miałem kiedyś stronkę - fakt na przechwyconej domenie - cała treść to była pusta strona z nazwą serwera i siedziała w top 3 zaraz po podpięciu pod serwer.
Nie ma minimum - a pozycja zależy od frazy - jak łatwa to wystarczy pusta strona z fraza w title i już możesz mieć top-10
Nie ma minimum - a pozycja zależy od frazy - jak łatwa to wystarczy pusta strona z fraza w title i już możesz mieć top-10
-

swirus71 - Posty: 293
moja domena była nowa. Jasne że zależy od niszy i cyferek ale jest faktem że długie strony lepiej jest dzielić na dwie (lub ile tam potrzeba) i pozycjonować na kolejną frazę. Oczywiście, jeżeli piszesz tylko i wyłącznie pod odbiorce i nie myślisz o SEO to wal śmiało, artykuł może mieć nawet 30 stron! i tak G znajdzie ta stronę i ją jakoś zklasyfikuje. Jednak moim zdaniem lepiej jest dzielić i "powiększać sieć" w sposób zaplanowany i kontrolowany.
- JedrzejKar
- Miejscowość: Poznań
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-