Rok założenia: 2008Kontakt
najważniejszy etap pozycjonowania: treść, która sama pozycjonuje serwis w Google
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Landing Page pod Seo

Postprzez GrzegorzZuber
napisane: 3 Wrz 2011, o 10:06

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Chciałem dowiedzieć się od Was dowiedzieć, czy testował ktoś z Was może squeeze page pod Seo. Jaki jest najlepszy - chodzi mi o to, żeby strona czy podstrona dobrze się pozycjonowała i zarówno miała wiele kliknięć - tak, żeby wyważyć jakiś złoty środek pomiędzy jednym i drugim. Oczywiście nie interesują mnie czarne praktyki seo jak pisanie w kolorze tła czy czcionką 1px.

Jeżeli ma ktoś z Was jakieś wyniki z Website Optimizer google to byłoby mi miło, jakby się tym pochwalił.

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Awatar użytkownika
GrzegorzZuber

Miejscowość: Jaworzno/Kraków

Ogólnie strony sqeeze page są trudne w pozycjonowaniu, i google zaczyna je pomijać w wynikach wyszukiwania. Jeśli chcesz mieć dobrze pozycjonowaną stronę ale nie typową sqeeze page to robisz tak:

1. Tworzysz stronę informacyjną, o swoim eprodukcie
    2. Wstawiasz tekst, grafikę, czyli robisz ofertę
    3. Nie zapominasz o dobrym tytule i oczywiście domenie dla strony
    4. Umieszczasz link do właściwej strony przechwytującej, najlepiej na blogu, bo wtedy wiadomo, że jesteś autorem

To nie jest może droga na skróty, dla klienta, ale dla seo, tak. A klient jak będzie zainteresowany ofertą to i tak 'da się przechwycić'. :lol:

http://magazyninfoprodukty.pl/

Awatar użytkownika
Tomasz Jański

Miejscowość: Namysłów

Tez tak mailem

Postprzez PabloM
napisane: 7 Wrz 2011, o 16:25

Tez mialem ten problem, poprostu dodaj duzo podstron, a na stronie glowniej, w gornej czesci bardziej skup sie na odwiedzajacych, nizej 50/50 A pod wszystkim zrob tak aby wygladalo jakby to byl koniec strony, a jednak pod tym dodaj duzo zoptymizowanej tresci.

PabloM

Mój landing page

Postprzez GrzegorzZuber
napisane: 8 Wrz 2011, o 16:41

Na razie zrobiłem coś takiego jak tutaj jest:
http://www.grajgitaro.pl/.
Strona po jakiś 18 dniach w Internecie miała 7 miejsce w google na słowo kluczowe o 390 wyszukiwaniach miesięcznie - teraz dalej się to utrzymuje, ale pewnie niedługo podskoczy.

Utworzyłem też kilka stron dokładnie takiego typu, tylko z inną treścią pod pozycjonowanie innych słów kluczowych. Co wy na to?

Zawsze marzyłeś o tym, by nauczyć się grać na gitarze, ale jakoś nie wierzyłeś w to, że możesz umieć grać na gitarze. Przekonaj się, że to nieprawda - wejdź w adres podany tutaj:
http://www.grajgitaro.pl/nauka-gry-na-gitarze-online.html - Darmowa Nauka Gry Na Gitarze Online. Od podstaw nauczę Cię gry na gitarze.
Awatar użytkownika
GrzegorzZuber

Szablon dla wordpressa

Postprzez GrzegorzZuber
napisane: 29 Wrz 2011, o 13:13

Widząc efekty jakie daje wordpress na podstronach mojej strony zdecydowałem się na jakiś czas zainstalować bloga na mojej stronie głównej. Mam szablon wordpress dostępny darmowo na rynku z okienkiem optin, ale wyświetla się ono tylko na stronie głównej bloga, w postach już nie.
Czy jest jakiś darmowy, ładny szablon dla wordpress z okienkiem optin (wiem, że to też dałoby się tu też zrobić grzebiąc nieco w kodzie, ale kolorystyka tego bloga do mnie nie przemawia, dysponuję na razie czymś takim: http://www.grajgitaro.pl).

Zawsze marzyłeś o tym, by nauczyć się grać na gitarze, ale jakoś nie wierzyłeś w to, że możesz umieć grać na gitarze. Przekonaj się, że to nieprawda - wejdź w adres podany tutaj:
http://www.grajgitaro.pl/nauka-gry-na-gitarze/ - Darmowa Nauka Gry Na Gitarze Online.
Awatar użytkownika
GrzegorzZuber

najciemniej pod latarnią? ;)

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 30 Wrz 2011, o 00:13

Squeeze page Krzywego jest sprytnie przemyślany pod tym kątem i dość dobrze wypozycjonowany:
http://darmowy-kurs-pozycjonowania.pl/

Najedźcie myszką na poszczególne tematy kursu (i trochę poruszajcie ;) )
Jest google friendly, a jednocześnie nie rozprasza i SP spełnia swoja rolę w 100%

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

Wordpress a zwykła strona

Postprzez GrzegorzZuber
napisane: 30 Wrz 2011, o 14:45

Kiedyś usłyszałem takie magiczne zdanie: "wordpress jest świetny pod pozycjonowanie".

Ale teraz tak się zastanawiam, czy nie chodzi tu po prostu o to, że wpisy na nim są często dobrze podlinkowane. Czy chodzi tylko o to?

Czy rzeczywiście robot google widząc skrypt wordpressa daje mu jakieś specjalne punkty?

www.grajgitaro.pl - Darmowa Nauka Gry Na Gitarze Online.- Darmowa Nauka Gry Na Gitarze Online.
Awatar użytkownika
GrzegorzZuber

Wróć do Optymalizacja treści

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość