co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
najważniejszy etap pozycjonowania: treść, która sama pozycjonuje serwis w Google

jak zoptymalizować treść

Postprzez ernestor 24 Sie 2009, o 07:22

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam co można jeszcze zrobić oprócz pogrubienia powiększenia czcionki zmiany koloru pisanie dużymi literami

ernestor

Optymalizacja treści stron

Postprzez Paweł Landzberg 24 Sie 2009, o 10:22

Najważniejsze jest to, żebyś w całym tekście używał słów i fraz kluczowych oraz ich synonimów. Im wyżej strony tym lepiej, ale nie należy tego jakoś sztucznie zagęszczać.

Stosuj nagłówki. Nagłówek najwyższego poziomu (h1) używaj tylko raz na stronę - jako główny nagłówek - tylko raz, gdyż wielokrotne użycie tego nagłówka wygląda nienaturalnie.

Kolejne nagłówki możesz używać coraz więcej. Im nagłówek niższego poziomu tym więcej go używaj.

Obrazki i linki. W obrazkach stosuj atrybuty alt i title - oba niech się od siebie różnią. W linkach stosuj atrybut title - niech się różni od anchora.

Stosuj odpowiednie title i meta tagi w nagłówku strony.

Jak możesz to dobrze jest też wrzucić jakąś prezentację multimedialną - jakiś filmik np. na stronie.

Jeśli masz taką możliwość i chęć, to pisz strony z poprawnym kodem html i css. Ułatwia to pracę nie tylko przeglądarkom, ale również roboty bardziej cenią takie strony.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

ernestor,
To co napisałeś, to w zasadzie nie jest optymalizacja. Najwyżej jej namiastka, choć też niezupełnie.

Paweł napisał kilka najważniejszych informacji odnośnie optymalizacji serwisów internetowych. Oczywiście jest ich więcej i należałoby szerzej o nich napisać, ale na forum jest raczej miejsce na bardziej konkretne pytania. Zauważ, że na Twoje pytanie nie ma masy odpowiedzi. Powód? Zbyt ogólne pytanie. Nikomu się nie chce pisać posta na kilka stron A4 ;)

PS. Prośba: staranniej nazywaj wątki, ok? Teraz Google zaindeksowało link z błędem w słowie optymalizacja. Jak mowa o optymalizacji - przyjazne, poprawne, statyczne adresy podstron serwisów internetowych są jednym z ważniejszych elementów optymalizacji właśnie :D

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Re: jak zoptymalizować treść

Postprzez Archie 28 Sie 2009, o 06:02

Właśnie w ZM wydali ebooka "Niezawodne strategie wygrywania w sieci" - polecam..

Teraz czytam i jestem :D , naprawdę książka warta polecenia, podzielona jest na dwie części :

Usprawnij swój serwis internetowy i zwielokrotnij zyski oraz Jak zdobyć popularność i zjednać sobie wyszukiwarki?

Jest też cześć o prawnym aspekcie prowadzenia biznesu w sieci...

Jeżeli chodzi o optymalizacje serwisu, to w książce jest to wytłumaczone łopatologicznie i poparte przykładami..

jednym słowem : trza przeczytać ;)

Jest możliwość kupienia tylko jednej części, np. jeżeli interesuje nas tylko usprawnienie serwisu, albo chcemy się tylko pozycjonować, a nie wiemy jak ...

Ale za 37 zł mamy całość, a kasa się zwróci wielokrotnie,ale oczywiście, gdy się zastosuje rady z tej książki ..

No i na koniec jeżeli ktoś się zdecyduje na zakup i będzie chciał to zrobić przez mój link partnerski (ale oczywiście nie jest to konieczne) to zapraszam : Niezawodne strategie wygrywania w sieci ;)

Tysiąc i więcej z programów partnerskich - Programy partnerskie od A do Z
Skuteczna nauka języków obcych, dzięki - kursom językowym..
Awatar użytkownika
Archie

Postprzez nolimts 20 Wrz 2009, o 20:42

no właśnie ja mam taki problem, że moje posty to są głownie typy więc trudno mi w nich umieszczać słowa kluczowe trochę (tj typy , pewniaki , zakłady bukmacherskie) ...

Interesujesz się Bukmacherką? Bonusy Bukmacherskie.
Poczytaj również o Handicapach
nolimts

Nie wiem dokładnie jaka masz strukturę strony i jak te typy umieszczasz, ale:
możesz wstawiać typy różnych ludzi i tak wplatać tekst np: "oto typy ekspertów", albo "najczęstsze typy" (troche dziwnie brzmi).
Później opisać, które "typy" to wg typujących "pewniaki", albo zrobić nagłówek "pewniaki" i tam umieścić typy ze wskaźnikami np. od 1,1 do 1,3. itp.
A "zakłady bukmacherskie" to nawet możesz zastosować jako nagłowek, na górze strony.
W podobny sposób mozesz uzywac dowolnych słów kluczowych.

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

Postprzez nolimts 21 Wrz 2009, o 10:48

Dzięki za pomoc Seba.

Rzecz w tym że ja narazie sam podaje na stronie typy. Jak narazie tytuł zawiera Nazwę Meczu lub ligi. Wcześniej miałem zamiast tego po po prostu różne słowa kluczowe ale nie wiem czy to jest zgodne z wytycznymi google..Mam do tego 3 kategorie typów (ale one chyba i tak nie są indeksowane)
Natomiast jak podaje typ to zawsze w tej samej formie czyli
Mecz
Typ
Kurs
Stawka

i czasem opis do tego , dlatego nie wiem jak i gdzie wsadzić w treść słowa kluczowe aby to również nie było sztuczne. Mysłałem może żeby w pasku bocznym napisać coś nie coś ale nie mam pomysłu jak narazie temu zaradzić

nolimts

Postprzez bepob 21 Wrz 2009, o 13:59

Nie wiem, jakoś nie widzę problemu. Wszystkie słowa związane są z twoją działalnością. Na stronie głównej umieszczasz tekst zachęcający do skorzystania z serwisu, a w tekście słowa.

Rozumiem, że największy problem stwarza ciemny typek? Kończąc pokuś się o taki para slogan typu :D nazwa firmy - Twój typ, twoja wygrana itd.

Jedna uwaga, lepszym słowem do pozycjonowania strony nie będą "typy"?

bepob

nolimts napisał(a):Rzecz w tym że ja narazie sam podaje na stronie typy.

No własnie może warto na dole strony albo na górze dodać, jako dodatek, kilka linijek typu:
Nasze "pewniaki" (i podajesz kilka meczy, kóre w miare łatwo trafić).

Do tego np. "Typy" użytkowników (i tu podajesz kilka typów znajomych, albo ludzi z forum albo kogokolwiek) I w ten sposób możesz używać słów kluczowych.

Po prostu dodając troche treści do strony masz możliwośc dowolnych słów jakie sobie wymarzysz :)

Możesz też wymyśleć jakiś slogan zawierający słowa kluczowe i używać w nagłówku na każdej podstronie. Tylko tu musisz uważać, żeby nie wyszło sztucznie.

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

Postprzez nolimts 21 Wrz 2009, o 21:54

bepob napisał(a):Nie wiem, jakoś nie widzę problemu. Wszystkie słowa związane są z twoją działalnością. Na stronie głównej umieszczasz tekst zachęcający do skorzystania z serwisu, a w tekście słowa.

Rozumiem, że największy problem stwarza ciemny typek? Kończąc pokuś się o taki para slogan typu :D nazwa firmy - Twój typ, twoja wygrana itd.

Jedna uwaga, lepszym słowem do pozycjonowania strony nie będą "typy"?

Czyli rozumiem żeby:

-Ustawiać różne slogany w tytule postu zamiast nazwy meczów/lig (i tu patnie czy moge napychac do tych postów słowa kluczowe)
-Napisać więcej tekstu stałego na stronie ze słowami kluczowymi

Co do słowa Typy to myśle że to jest za trudne słowo do pozycjonowania , choć mogę się mylić

aha - w stopce mam 2 zdania w którym umieściłem słowa kluczowe - może tak być?
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

nolimts

Następna

Wróć do Optymalizacja treści