Bing staje się bardzo ważną wyszukiwarką.
Microsoft ma ambicje żeby pobić googla.
Nawet w Polsce wiele portali takich jak Wirtualna Polska napędzanych jest przez Bing.
Proszę więc, nie mówcie tylko o Google.
Czy ktoś wie jak pozycjonować strony dla Binga?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
No ok, niektóre portale używają silnika Binga, ale co z tego? W Polsce przecież Google w obecnej chwili to 95% rynku, a sam silnik Googla to jakieś 97%. Mi nie leci na jakiś ułamek % z Binga.
Jednak planuję zrobić stronkę w j. ang. I nią chciałbym pozycjonować w innych dużych wyszukiwarkach (w tym Bing), bo na świecie one mają też duży udział.
W Bingu ciężej jest pozycjonować. Najwyraźniej Bing jest znacznie bardziej wymagający. Tak sobie teraz zerknąłem w binga na słowo, na które pozycjonuję jeden ze swoich serwisów i tu taka niespodzianka. Znacznie wyżej w wynikach znajduje się mój FanPage na FB (który istnieje dosyć niedawno) niż sam serwis. To może znaczyć, że Bing dużą uwagę zwraca na wartość domeny, jej staż, zaufanie do niej.
Jednak planuję zrobić stronkę w j. ang. I nią chciałbym pozycjonować w innych dużych wyszukiwarkach (w tym Bing), bo na świecie one mają też duży udział.
W Bingu ciężej jest pozycjonować. Najwyraźniej Bing jest znacznie bardziej wymagający. Tak sobie teraz zerknąłem w binga na słowo, na które pozycjonuję jeden ze swoich serwisów i tu taka niespodzianka. Znacznie wyżej w wynikach znajduje się mój FanPage na FB (który istnieje dosyć niedawno) niż sam serwis. To może znaczyć, że Bing dużą uwagę zwraca na wartość domeny, jej staż, zaufanie do niej.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Może i zwraca uwagę na wartość domeny, ale moim zdaniem to bardzo prymitywna wyszukiwyrka.
Smiać się chce że chcą pobić googla.
Teraz pytanie z innego worka.
Czy oglądaliście już film Social Network?
Moim zdaniem to bardzo dobry film.
Daje dużo do myślenia.
Smiać się chce że chcą pobić googla.
Teraz pytanie z innego worka.
Czy oglądaliście już film Social Network?
Moim zdaniem to bardzo dobry film.
Daje dużo do myślenia.
- kapsztad
Jedno jest pewne samo zgłoszenie strony do Bing i pingowanie sitemapy do nich nie jest wystarczające. Pomimo takich zabiegów i tak niewiele podstron jest w ich indeksie więc rzeczywiście jest jakiś dziwny.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
Dodam coś od siebie. Dość niedawno Google przeprowadziło test. Polegał on na tym że Google do indexu wyszukiwarki dodało specjalnie zmyśloną frazę i powiązano ją z kilkoma stronami. Fraza była strasznie absurdalna (połączenie kilku słów w całość). Po jakimś czasie sprawdzono co zwróci Bing na zapytanie z wymyśloną frazą ...
Wyniki praktycznie pokrywały się z tymi z Google. Pozostawiam to bez komentarza
Wyniki praktycznie pokrywały się z tymi z Google. Pozostawiam to bez komentarza
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Sprawdzam pozycje mojej strony w 3 silnikach: Google, Netsprint i Bing właśnie (te 3 silniki sprawdza strona, którą używam do monitoringu miejsc w wyszukiwarkach).
W Netsprint i Bing pozycje są o kilka wartości wyżej niż w Google.
Kilka przykładów moich pozycji w G. i B.:
Fraza 1 - G:6 | B:4
Fraza 2 - G:5 | B:3
Fraza 3 - G:7 | B:1
Fraza 4 - G:8 | B:3
Moim zdaniem jednak w Bing jest jakby łatwiej niż w Google.
W Netsprint i Bing pozycje są o kilka wartości wyżej niż w Google.
Kilka przykładów moich pozycji w G. i B.:
Fraza 1 - G:6 | B:4
Fraza 2 - G:5 | B:3
Fraza 3 - G:7 | B:1
Fraza 4 - G:8 | B:3
Moim zdaniem jednak w Bing jest jakby łatwiej niż w Google.
- Plastek
J/w. Byc może to moje osobiste odczucia ale miałem zawsze serwisy wyżej w Bing/Live/MSN niz w Google i siedziały one tam długo po zakończeniu wspólpracy z Klientem. Mam wrażenie, że ich algorytm jest ułomny, widzi, np. domeny dawno wyrejestrowane, itp. Ale jakoś nie zawracam sobie tym głowy 
- alterneo
Póki co wyniki wyszukiwania z Binga sa porażką. Jeszcze nie czas aby na siłę wbijać się w to miejsce. Szkoda czasu i pieniędzy..
- dragongirl
- Miejscowość: Lemiesze
Wiedzę, że temat odkopany.... nie ma sensu zajmować się Bingiem... Google ma udział w polskim rynku dobrze ponad 90% wiec...
sensowność tego jest zerowa
sensowność tego jest zerowa
Prawdopodobnie najlepsza pizza w Kielcach. Sprawdź koniecznie niepowtarzalny smak włoskiej pizzy. Moltobene Kielce.
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-