Witam
Mam takie proste pytanie: chcę stworzyć listę słów kluczowych do mojej personalnej strony, załóżmy, że nazywam się donald tusk: jakich związanych tylko z imieniem i nazwiskiem słów użyć? Czy ma to być "donald", "tusk", czy dodać do tego jeszcze "donald tusk". Druga sprawa: jeśli oferuję usługi np. dentystyczne na terenie Pierdziszewa, to czy lepiej stworzyć słowa: "dentysta", "lekarz", "wiertarka", "inne_słowo_związane_z_dentystą", "Pierdziszewo", czy może: "dentysta Pierdziszewo", "lekarz Pierdziszewo" itd...?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
6 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Każdy pisze i mówi - dobierz właściwe słowa kluczowe, ale niewiele osób tłumaczy co to znaczy właściwe 
Podany przez Ciebie przykład imienia i nazwiska jest dość specyficzny - rzadkie imię oraz osoba publiczna. Zakładam, że Ty nie jesteś tak bardzo rozpoznawalny, więc proponuję pozycjonować się na frazy związane z tym, czym się zajmujesz lub o czym jest Twój blog osobisty oraz dodatkowo miasto, w połączeniu z imieniem i nazwiskiem. Najpierw temat (rozwiązanie problemu Twoich klientów/pacjentów) a dane przy okazji. Oczywiście możesz zrobić inaczej.
Przykłady:
"nazwisko miasto", "miasto nazwisko", "miasto dentysta nazwisko", "dentysta nazwisko miasto" (nie wszyscy znają Twoje imię, a nawet jeśli to nie będzie się chciało pisać).
"miasto dentysta" (nie wszyscy Ciebie znają, niektórym jest obojętne do kogo trafią), "nazwisko miasto"
Oczywiście oprócz dentysta używasz też: stomatolog, "leczenie zębów", "leczenie kanałowe", "usuwanie kamienia" i co tam jeszcze ludzie z bolącymi zębami mogą wymyślić (wczuj się w rolę Twojego pacjenta/klienta).
"wiertarki imię nazwisko" nie dla dentysty tylko sprzedawcy lub serwisanta wiertarek.
Jak widzisz całkiem sporo fraz, a i tak nie wypisałem wszystkich możliwych kombinacji. To jest długi ogon. Które będą dla Ciebie najważniejsze sprawdź w [url="https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal"]narzędziu Google[/url] - im więcej lokalnych wyszukiwań (bez Twojego imienia i nazwiska i miasta) tym ważniejsza fraza dla Ciebie. Tak ustalisz priorytety - wybierzesz kilka fraz.
Podany przez Ciebie przykład imienia i nazwiska jest dość specyficzny - rzadkie imię oraz osoba publiczna. Zakładam, że Ty nie jesteś tak bardzo rozpoznawalny, więc proponuję pozycjonować się na frazy związane z tym, czym się zajmujesz lub o czym jest Twój blog osobisty oraz dodatkowo miasto, w połączeniu z imieniem i nazwiskiem. Najpierw temat (rozwiązanie problemu Twoich klientów/pacjentów) a dane przy okazji. Oczywiście możesz zrobić inaczej.
Przykłady:
"nazwisko miasto", "miasto nazwisko", "miasto dentysta nazwisko", "dentysta nazwisko miasto" (nie wszyscy znają Twoje imię, a nawet jeśli to nie będzie się chciało pisać).
"miasto dentysta" (nie wszyscy Ciebie znają, niektórym jest obojętne do kogo trafią), "nazwisko miasto"
Oczywiście oprócz dentysta używasz też: stomatolog, "leczenie zębów", "leczenie kanałowe", "usuwanie kamienia" i co tam jeszcze ludzie z bolącymi zębami mogą wymyślić (wczuj się w rolę Twojego pacjenta/klienta).
"wiertarki imię nazwisko" nie dla dentysty tylko sprzedawcy lub serwisanta wiertarek.
Jak widzisz całkiem sporo fraz, a i tak nie wypisałem wszystkich możliwych kombinacji. To jest długi ogon. Które będą dla Ciebie najważniejsze sprawdź w [url="https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal"]narzędziu Google[/url] - im więcej lokalnych wyszukiwań (bez Twojego imienia i nazwiska i miasta) tym ważniejsza fraza dla Ciebie. Tak ustalisz priorytety - wybierzesz kilka fraz.
Believe the Unbelievable
Optymalizacja stron WWW
Optymalizacja stron WWW
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Ogladnij http://keywordresearchwebinar.com/
Wiem, dlugawe, ale jak chcesz osiagnac sukces w necie to musisz robic wywiad na slowa kluczowe wg statystyk, a nie wg widzimisie. Uzytego w webinarze narzedzia mozesz uzywac za free przez tydzien, jak potem bedziesz skapic na nie (a nie powinienes) to te same efekty osiagniesz uzywajac darmowego adwords keyword tool i kilku wtyczek SEO do Twojej przeglaraki, tylko stracisz na to 10x wiecej czasu (nie wyolbrzymiam).
Wiem, dlugawe, ale jak chcesz osiagnac sukces w necie to musisz robic wywiad na slowa kluczowe wg statystyk, a nie wg widzimisie. Uzytego w webinarze narzedzia mozesz uzywac za free przez tydzien, jak potem bedziesz skapic na nie (a nie powinienes) to te same efekty osiagniesz uzywajac darmowego adwords keyword tool i kilku wtyczek SEO do Twojej przeglaraki, tylko stracisz na to 10x wiecej czasu (nie wyolbrzymiam).
Chcesz mieć swoją stronę? Najpierw dowiedz się, co to jest hosting | Wkurza Cię powolny system? Przyspiesz komputer stosując bezpieczne porady
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Szukaj w Google, w podpowiedziach co się pojawia. Na to się nastawiaj.
-

vanda - Posty: 210
Dodaj to co ty byś wpisał szukając taką stronę, a nie słowa kluczowe o małej konwersji... Polecam również google keywords tools...
Ps. Google już nie zwraca uwagi na znaczniki meta keywords ale nie powiem tego o innych wyszukiwarkach z których również może być jakichś ruch...
Ps. Google już nie zwraca uwagi na znaczniki meta keywords ale nie powiem tego o innych wyszukiwarkach z których również może być jakichś ruch...
Agencja reklamowa Damotx - pozycjonowanie, tworzenie stron, audyt SEO, linki sponsorowane
-

damtox_pl - Posty: 90
- Miejscowość: Warszawa
Ja sugeruję takie rozwiązanie. Przeglądam strony internetowe konkurencji sprawdzam keyword, potem korzystam z narzędzia google keyword i wpisuję lub wrzucam hurtowe jedno wyrażenie jedno słowo na linię. Narzędzie wyświetla mi wyniki i sprawdzam co jest łatwe najłatwiejsze do pozycjonowania i a co jest trudniejsze. Generalnie na początku stosować trzeba słowa kluczowe z tzw długiego ogona.
- jerrystef
6 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość