Google coraz bardziej nie lubi stron spamowych, a także przeciętnych pisanych z użyciem wielu słów kluczowych, pisanych "aby więcej" a ostatnio także niedokładnych. Czy warto zatem postawić na treść i pisać tylko o tym, w czym się ma do powiedzenia coś konkretnego, a nie n-ty artykuł o tym, czy napisany z ogólnikami.
Przykład konkretu:
Artykuł: Jak długo budowano wieżę Eiffla
Treść artykułu (zmyślona): 8lat
I tyle, bez opowiadania historii, bez opisywania samej wieży, bez pisania ile ludzi wyskoczyło, tylko pytanie - odpowiedź. Czy to ma sens?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
IMO często dużo lepsze efekty daje linkowanie podstron ... ale co ja tam wiem
Niestety racja bardzo trudno o naturalne linkowanie nawet jeśli ma się całkiem dobry jakościowo portal, stronę. Wszytsko rozbija się o unikalność i przydatność informacji jakie zawiera taka strona. Dlatego często serwisy robią różne testy, narzędzia, badania za free, żeby zyskać trochę linków. Najłatwiej o naturalne linkowanie przy np. grach on line, śmiesznych obrazkach etc. ..Niestety.
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Myślę, że porządnie napisany artykuł nad, którym się "posiedzi" da więcej niż kilka odwalonych od tak sobie. W wielu źródłach już widziałem, żeby umieszczać w artykule słowa kluczowe o zagęszczeniu 5% i oczywiście umieścić je w odpowiednie tagi (pogrubienie, kursywa). Poza tym porządne artykuły mają taką siłę, że ludzie zaczną sami do nich linkować.
-

kedzior85 - Posty: 20
- Miejscowość: Łódź
W zasadzie można by rzec, że to pytanie retoryczne. Google od dawna faworyzuje strony z unikalną i wartościową treścią.
Dzisiaj nawet zaplecza pozycjonerskie powinny być ( o ile komuś zależy na dobrych wynikach swojego e-biznesu) stawiane na unikalnej treści. Wszelkie działania typu zmiksowana sieczka, czy broń boże duplicate content
będą powoli odchodzić do lamusa.
Powinno to skutkować większym zapotrzebowaniem w sieci na dobrych copywriterów.
Dzisiaj nawet zaplecza pozycjonerskie powinny być ( o ile komuś zależy na dobrych wynikach swojego e-biznesu) stawiane na unikalnej treści. Wszelkie działania typu zmiksowana sieczka, czy broń boże duplicate content
będą powoli odchodzić do lamusa.Powinno to skutkować większym zapotrzebowaniem w sieci na dobrych copywriterów.
-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 330
Keyword Density (czyli te niby 5%) bzdura - działało ale parę lat temu, DC - też nie takie straszne jak je malują.
Fakt spamowate zaplecza maja to do siebie że czasem są banowane... trudno - zbanują 5 postawie 50 i biznes sie kręci - a takie spamy też są przydatne. Co do treści - sieczka się świetnie indeksuje (jest bardzo unikalna).
Fakt spamowate zaplecza maja to do siebie że czasem są banowane... trudno - zbanują 5 postawie 50 i biznes sie kręci - a takie spamy też są przydatne. Co do treści - sieczka się świetnie indeksuje (jest bardzo unikalna).

-

swirus71 - Posty: 293
Odnośnie linkowania przez ludzi, wcale nie jest tak kolorowo, na mam pewien portal, jest odwiedzany przez 19 tyś osób miesięcznie, właściwie wszytko dzięki artykułom jakie tam są, ale nie zauważam jakiegoś wielkiego przyrostu linków ...
Dbasz o wizerunek Twojej firmy? - Drukarnia DICON - profesjonalna Poligrafia
Jedna z nielicznych drukarni oferująca druk lateksowy.
Jedna z nielicznych drukarni oferująca druk lateksowy.
- miroslaw0000
- Miejscowość: Zabrze
Mirku to zależy jaka jest tematyka portalu. Ja mam bardzo skoncentrowaną tematykę portalu i ludzie mi linkują sami w różnych miejscach.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dokładnie... jak masz tematyką mało obleganą to nic dziwnego, że masz dużo wejść long tail, a i tak wszystko jest ściśle powiązane z dobrym linkowaniem strony głównej...
Agencja reklamowa Damotx - pozycjonowanie, tworzenie stron, audyt SEO, linki sponsorowane
-

damtox_pl - Posty: 90
- Miejscowość: Warszawa
...a i tak wszystko jest ściśle powiązane z dobrym linkowaniem strony głównej...
IMO często dużo lepsze efekty daje linkowanie podstron ... ale co ja tam wiem

-

swirus71 - Posty: 293
miroslaw0000 napisał(a):Odnośnie linkowania przez ludzi, wcale nie jest tak kolorowo, na mam pewien portal, jest odwiedzany przez 19 tyś osób miesięcznie, właściwie wszytko dzięki artykułom jakie tam są, ale nie zauważam jakiegoś wielkiego przyrostu linków ...
Niestety racja bardzo trudno o naturalne linkowanie nawet jeśli ma się całkiem dobry jakościowo portal, stronę. Wszytsko rozbija się o unikalność i przydatność informacji jakie zawiera taka strona. Dlatego często serwisy robią różne testy, narzędzia, badania za free, żeby zyskać trochę linków. Najłatwiej o naturalne linkowanie przy np. grach on line, śmiesznych obrazkach etc. ..Niestety.
-

Elias - Posty: 93
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość