Kiedy optymalizuje stronę pod kontem słów kluczowych z dołączoną lokalizacją, typu "krany Wrocław". Na co mogę sobie pozwolić tworząc taki tekst, czy możliwa jest jakakolwiek odmiana.
Ja zwykle umieszczam taki słowa klucz w nagłówku, ale może są lepsze sposoby?
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Dobrym rozwiązaniem jest pisanie krótkich artykułów czy nawet reklam na presell page'ach np. http://www.mocnelinki.info/n-739-dentys ... lawiu.html , jednak jest to dosyć czasochłonne.
Pozycjonowane zwroty nie muszą idealnie pasować do składni zdania, ważne żeby zdanie miało sens.
Co do odmiany to myślę, że można trochę popróbować, ale bez przesady. Wpisz np. "krany" w google - wytłuszczają się również niektóre odmiany tego słowa. Programiści wyszukiwarek pracują nad odmianami wyrazów.
Pozdrawiam
Pozycjonowane zwroty nie muszą idealnie pasować do składni zdania, ważne żeby zdanie miało sens.
Co do odmiany to myślę, że można trochę popróbować, ale bez przesady. Wpisz np. "krany" w google - wytłuszczają się również niektóre odmiany tego słowa. Programiści wyszukiwarek pracują nad odmianami wyrazów.
Pozdrawiam
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
No oczywiście w preclach nie ma żadnego problemu. Treść w sumie nie powinna zawierać nazwy firmy, a tematyka najlepiej jeśli jest tylko związana. wtedy łatwo z "krany Wrocław" zrobić firmę, albo imprezę handlową. Gorzej jest z prawdziwymi słowami tam "krany Wrocław" już nie przeją, przynajmniej nie w sąsiedztwie tekstu.
Problem byłby mniejszy, gdyby chodziło o moją stronę, ale tworząc kontent na strony klientów. Wierz mi, że bardzo ciężko ich przekonać do tego, że takie słowa klucz musi się gdzieś znaleźć.
pozdrawiam
Problem byłby mniejszy, gdyby chodziło o moją stronę, ale tworząc kontent na strony klientów. Wierz mi, że bardzo ciężko ich przekonać do tego, że takie słowa klucz musi się gdzieś znaleźć.
pozdrawiam
- bepob
Właśnie w jakimś preclu widziałem taki wpis, w którym pozycjonowano frazy takie jak w Twoim przykładzie.
np. (teraz będę improwizował, bo nie pamiętam co to było dokładnie):
...jeśli chodzi o możliwości pożyczki Wrocław jest jednym z miast....
Tak przykładowo pozycjonuje się frazę "pożyczki Wrocław", z tym żeby to wygłądało normalnie w tekście, to powinien być przecinek pomiędzy tymi wyrazami, ale w preclach nie ma to aż takiego znaczenia.
Gorzej właśnie, jak mówisz wpleść taki zwrot w tekst, który ma wyglądać naturalnie :/
Pozdrawiam
np. (teraz będę improwizował, bo nie pamiętam co to było dokładnie):
...jeśli chodzi o możliwości pożyczki Wrocław jest jednym z miast....
Tak przykładowo pozycjonuje się frazę "pożyczki Wrocław", z tym żeby to wygłądało normalnie w tekście, to powinien być przecinek pomiędzy tymi wyrazami, ale w preclach nie ma to aż takiego znaczenia.
Gorzej właśnie, jak mówisz wpleść taki zwrot w tekst, który ma wyglądać naturalnie :/
Pozdrawiam
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Widzę, że rozumujesz podobnie jak ja. czasem zdarza mi się korzystać z Twojej propozycji, ale najwyraźniej do końca elegancko wyglądać to nie może. Cały problem w tym, żeby uzasadnić klientom konieczność użycia takich trików. Chyba bardziej będę musiał popracować nad tym
pozdrawiam
pozdrawiam
- bepob
Myślę, że sprawa nie jest taka znowu trudna. Jeśli odpowiednio przedstawisz klientowi korzyści, jakie niesie ze sobą umieszczanie fraz kluczowych w tekście, sam zacznie Ci je wymyślać
Najlepiej wytłumacz klientowi, na czym polega optymalizacja i pozycjonowanie stron WWW. Nie martw się, nie oleje Cię i nie zacznie robić to samemu. Przeciwnie: uwierzy w Ciebie, Twoją wiedzą i możliwości. Zyskasz w jego oczach. Gwarantuję Ci to.
Jeśli chodzi o same frazy kluczowe, to rzeczywiście najlepiej jest, gdy są linkami. Ale pamiętaj równocześnie, że liczy się treść na stronie, nie same linki. Jeśli strona będzie odpowiednio rozbudowana, tematyczna, bogata w słowa i frazy kluczowe, to taki link jest tylko dodatkiem do niej. Ważnym dodatkiem, zgoda. Ale dodatkiem. To treść robi swoje!
Niezłym pomysłem jest korzystanie np. z WordPressa przy budowie stron. Masz tagi zlinkowane automatycznie. Oczywiście lepiej jest, gdy takie linki są "oblane" fajnym tekstem, ale takie chmury tagów lub po prostu wypisane pod tekstem też fajnie działają.
Jeszcze jedno: pisałeś z myślą o stronach z zaplecza, czy o stronie klienta???
Najlepiej wytłumacz klientowi, na czym polega optymalizacja i pozycjonowanie stron WWW. Nie martw się, nie oleje Cię i nie zacznie robić to samemu. Przeciwnie: uwierzy w Ciebie, Twoją wiedzą i możliwości. Zyskasz w jego oczach. Gwarantuję Ci to.
Jeśli chodzi o same frazy kluczowe, to rzeczywiście najlepiej jest, gdy są linkami. Ale pamiętaj równocześnie, że liczy się treść na stronie, nie same linki. Jeśli strona będzie odpowiednio rozbudowana, tematyczna, bogata w słowa i frazy kluczowe, to taki link jest tylko dodatkiem do niej. Ważnym dodatkiem, zgoda. Ale dodatkiem. To treść robi swoje!
Niezłym pomysłem jest korzystanie np. z WordPressa przy budowie stron. Masz tagi zlinkowane automatycznie. Oczywiście lepiej jest, gdy takie linki są "oblane" fajnym tekstem, ale takie chmury tagów lub po prostu wypisane pod tekstem też fajnie działają.
Jeszcze jedno: pisałeś z myślą o stronach z zaplecza, czy o stronie klienta???
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Oczywiście o stronach klientów. Co oko nie widzi, to serce nie boli. W myśl tego przysłowia Presell jest na celowniku tylko w sytuacji, w której wyświetli się wyżej od strony klienta(była taka sytuacja:). NA stronie już gorzej. Klient oczekuje, że pozycje mają być, a strona ma wyglądać tak jak wygląda. tym bardziej, że tekst na stronie jest efektem wielu nieprzespanych nocy i prawdziwym powodem do dumy właściciela. Tu czasem ani groźbą ani prośbą nic nie zdziałasz.
Ja ostatnio dołączam mniejszą czcionką taki tekst do każdej optymalizacji tekstu.
"Zaznaczamy, że podstawowym zadaniem tekstu jest podnieść pozycję serwisu, poprzez umieszczenie na stronie słów kluczowych. Jeżeli uznają Państwo, że forma lub długość testu nie spełnia kryteriów marketingowych serwisu mają Państwo pełne prawo do nanoszenia zmian w tekście, w tym skracania tekstu lub umieszczania dodatkowych informacji. Tekst będzie właściwie spełniał swoją rolę tylko wtedy, kiedy słowa kluczowe pozostaną w tekście w niezmienionej formie. Zaznaczamy, że tekst jest przygotowywany w najlepszej wierze wspartej doświadczeniem pracowników firmy.
I trochę działa
Ja ostatnio dołączam mniejszą czcionką taki tekst do każdej optymalizacji tekstu.
"Zaznaczamy, że podstawowym zadaniem tekstu jest podnieść pozycję serwisu, poprzez umieszczenie na stronie słów kluczowych. Jeżeli uznają Państwo, że forma lub długość testu nie spełnia kryteriów marketingowych serwisu mają Państwo pełne prawo do nanoszenia zmian w tekście, w tym skracania tekstu lub umieszczania dodatkowych informacji. Tekst będzie właściwie spełniał swoją rolę tylko wtedy, kiedy słowa kluczowe pozostaną w tekście w niezmienionej formie. Zaznaczamy, że tekst jest przygotowywany w najlepszej wierze wspartej doświadczeniem pracowników firmy.
I trochę działa
- bepob
Co do odmian słów, musisz starać się wpisywać dokładne słowa kluczowe, najlepiej nie odmieniać.
domy opieki - Bryza, pomorskie
- bioevo
Nie zgodzę się z poprzednikiem, owszem stosowanie odmian jest jak najbardziej na miejscu. Stosowanie Long Tail pomaga w pozyjonowaniu strony na pokrewne frazy, gdyby ktoś chciał kupić pozłacany kran, to wyszukiwarka uwzględniłaby naszą stronę nawet w przypadku gdybyśmy zawarli w tekście pozłacane krany, kran pozłacany itd. Long Tail ma znaczenie. Przynajmniej takiej jest moje zdanie.
- Mateusz Szczęsny
Mateusz Szczęsny napisał(a):Nie zgodzę się z poprzednikiem, owszem stosowanie odmian jest jak najbardziej na miejscu. Stosowanie Long Tail pomaga w pozyjonowaniu strony na pokrewne frazy, gdyby ktoś chciał kupić pozłacany kran, to wyszukiwarka uwzględniłaby naszą stronę nawet w przypadku gdybyśmy zawarli w tekście pozłacane krany, kran pozłacany itd. Long Tail ma znaczenie. Przynajmniej takiej jest moje zdanie.
eee...
zawsze "złoty kran" wygra ze "złotE kranY" na ZŁOTY KRAN... (jeżeli pozycjonuje osoba która ma o tym pojęcie...)
Jak pozycjonujesz na "złoty kran" to tak ma się nazywać domena, ma to być w tagach, treści, zdjęciach i linkach. Jak chcesz "złote krany" to rób kolejną oddzielną podstronę, jeżeli ma to sens w ogóle. Czym bardziej dokładnie "wycelowana" strona tym lepsze wyniki. No i liczby się liczą... ilość wyszukiwań na miesiąc, konkurencja itp.
- JedrzejKar
- Miejscowość: Poznań
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość