14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Mam na stronie adres do poszczególnych artów. Zrobilem na stronie tzn przyjazne linki i moje pytanie brzmi czy google może mnie zbanować za używanie w adresie tych dokładnie samych słów oddzielonych _ co w tytule strony ? Tytuł mam "cośtam :: Strona Serwera Counter Strike"
- Roguś
Roguś napisał(a):Mam na stronie adres do poszczególnych artów. Zrobilem na stronie tzn przyjazne linki i moje pytanie brzmi czy google może mnie zbanować za używanie w adresie tych dokładnie samych słów oddzielonych _ co w tytule strony ? Tytuł mam "cośtam :: Strona Serwera Counter Strike"
Raczej nie - uzupełnij dane o adres strony to postaramy się bardziej pomóc
-

Marcin Godlewski - Posty: 605
- Miejscowość: Kraków
Przykładowa podstrona http://www.cstwojastara.pl/Artykuly/Podstawowe_poj%C4%99cia_gracza__w_CS Do każdego artykułu dodaję osobne słowa kluczowe i opis strony.
- Roguś
Nie zbanuje. Ja też tak robię. Chyba, że tytuł strony jest dosyć długi to skracam wtedy adres strony.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Przyjazne linki to podstawa, zwłaszcza w pozycjonowaniu strony. Raczej nie ma możliwości żeby zostać zbanowanym za ten rodzaj działania. Zresztą ludzie stosują czasem bardziej ryzykowne zabiegi, a strony i tak funkcjonują w sieci.
- Paulina Niżankowska
Możesz się czuć bezpiecznie. Ja zrobiłem inaczej. Umieściłem stronę w katalogu sukces, a domena to sukceslol.net. Z głównego adresu mam przekierowanie na katalog, a więc adres wygląda tak: sukceslol.net/sukces - nie trudno zgadnąć na jaką frazę pozycjonuję stronę
PS. sukceslol.net to tylko przykład - strona w rzeczywistości nie istnieje
- Krzysztof 'Junior' Trybulski
Krzysztof Trybulski napisał(a):Możesz się czuć bezpiecznie. Ja zrobiłem inaczej. Umieściłem stronę w katalogu sukces, a domena to sukceslol.net. Z głównego adresu mam przekierowanie na katalog, a więc adres wygląda tak: sukceslol.net/sukces - nie trudno zgadnąć na jaką frazę pozycjonuję stronę
A nie lepiej jest utworzyć subdomenę? sukces.suceslo.net ??:>
-

Marcin Godlewski napisał(a):Krzysztof Trybulski napisał(a):Możesz się czuć bezpiecznie. Ja zrobiłem inaczej. Umieściłem stronę w katalogu sukces, a domena to sukceslol.net. Z głównego adresu mam przekierowanie na katalog, a więc adres wygląda tak: sukceslol.net/sukces - nie trudno zgadnąć na jaką frazę pozycjonuję stronę
A nie lepiej jest utworzyć subdomenę? sukces.suceslo.net ??:>
Oczywiście, że lepiej Marcinie. W takim przypadku, domenę możemy wykorzystać również na potrzeby innych subdomen i innych serwisów pozycjonowanych na różne frazy (słowa kluczowe).
- Krzysztof 'Junior' Trybulski
Zresztą ludzie stosują czasem bardziej ryzykowne zabiegi, a strony i tak funkcjonują w sieci.
Może nie rozpędzajmy się tak bardzo. Życie na krawędzi może jest dobre dla kogoś, kto jest na przykład na utrzymaniu rodziców i bawi się w zakładanie wielu mini-stron dla zarabiania na Programach Partnerskich. Ale dla ludzi prowadzących poważny ebiznes (nie mówię oczywiście, że PP są niepoważne), który jest ich głównym źródłem utrzymania, jest to niedopuszczalne. Nawet zbliżanie się do granicy, której przekroczenie grozi karą od Google - jest głupotą. Bo dziś się jeszcze uda, ale jutro już może nie (bo np. Google zmieni algorytm).
A nie lepiej jest utworzyć subdomenę? sukces.sukceslo.net ??:>
Oczywiście, że NIE.
Subdomeny to generalnie bardzo dobry pomysł. W wielu przypadkach - optymalny. Ale jest jedno ALE: nie powtarzamy słów kluczowych w domenie / subdomenie! NIGDY!
Więc subdomena z 2 "sukcesami" nie skończy się raczej sukcesem
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):A nie lepiej jest utworzyć subdomenę? sukces.sukceslo.net ??:>
Oczywiście, że NIE.
Subdomeny to generalnie bardzo dobry pomysł. W wielu przypadkach - optymalny. Ale jest jedno ALE: nie powtarzamy słów kluczowych w domenie / subdomenie! NIGDY!
Więc subdomena z 2 "sukcesami" nie skończy się raczej sukcesem
siur tak jest tylko dla przykładu
-

14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Optymalizacja "techniczna"
-