co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
zaczynaj zawsze od zoptymalizowania serwisu od strony technicznej: skryptu, budowy, kodu

Optymalizacja pod SEO

Postprzez Gribo 17 Cze 2010, o 03:52

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam
Jak pisałem gdzieś we wcześniejszych postach jestem głównie programista i nigdy nie zajmowałem się pozycjonowaniem. Proszę o jakieś wskazówki,porady może konkretne uwagi jak zoptymalizować ten portal http://www.strefanoclegowa.pl/pod kątem SEO.

Może ktoś jest chętny żeby zrobić porządny audyt strony w zamian mogę zaoferować usługi informatyczne (przerabianie skryptów,pomoc,wskazówki itp) języki do wyboru do koloru : php,ajax,java,c,c++,flex,pascal

Pozdrawiam

Poprawiłem Linka - pozdr Marcin Godlewski

Gribo

Audyt?

Postprzez lapti 17 Cze 2010, o 09:27

Hmm...
Fajna ta Twoja strona, ktoś nawet namęczył się z wcięciami :)
Niestety masz tam kilka błędów, których wypadało by się pozbyć. ło takie.

Nie jestem specjalistą od seo, ale powiedz mi kto do Ciebie linkuje, do jakich katalogów się dodałeś i takie tam pierdoły?
Wg. Yahoo do Twojej strony głównej prowadzi 13 (słownie trzynaście) linków. Do mojej strony, której nie ma prowadzi 20!
Zacznij od dodania stopki na tym forum i na każdym innym, którym się udzielasz, a ma jakąś wartość. Tego tagu do parsowania linków używa się w sposób następujący {url=http:cała_reszta}ANCHOR{/url} { } = [ ]. Anchorem musi być Twoja fraza kluczowa. Jedno, dwa, trzy słowa.

Następnym krokiem jest dodawanie wpisów do katalogów i precli. Jeżeli prowadzisz jakieś strony tematyczne, to możesz sobie też ładnie podlinkować swój serwis. Tak na prawdę, to pewnie po za tymi 300 fanami z twarzoksiążki to nikt o Twojej stronie nie wie - a i oni pewnie są znajomymi znajomych... W sumie to powiedz mi skąd mieli by inni wiedzieć, że taka strona istnieje, skoro się nie reklamujesz? Masz bazę adresową - wykorzystaj ją do swoich niecnych celów, ale jeszcze nie teraz :)

Teraz powinienem się czepić doboru Twoich słów kluczowych. Wydaje mi się, że wybrałeś sobie bardzo trudne frazy...
Widziałem, że masz zweryfikowaną stronę w google, więc sprawdź sobie po jakich słowach kluczowych ludzie mogą i chcą Cię znaleźć - odsyłam do narzędzi dla webmasterów :). Jeżeli chodzi o gęstość, pojedynczych słów, to masz to zrobione wzorowo. Gorzej chyba już jest z 2,3...-wyrazowymi frazami.
W tym momencie powinienem zaproponować pozycjonowanie na "długi ogon", usiłując Cię namówić, byś zrezygnował na razie ze słowa (frazy kluczowej) "noclegi", na korzyść jakiejś dłuższej "noclegi w domkach drewnianych na Mazurach". Być może w dłuższych frazach będą jakieś luki i uda Ci się w ten sposób ściągnąć wartościowszy ruch na stronę.

Hmmm... Następne pytanie, jakie mi na myśl przychodzi to, czy stworzyłeś mapę witryny i czy masz zaindeksowane wszystkie podstrony? Google widzi ich "tylko" 581, może jest ich więcej?

W sumie to może na tym skończymy, niech się ktoś jeszcze wypowie, bo może coś pokręciłem o czymś zapomniałem...

Pozdrawiam
lapti

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

opt

Postprzez Gribo 17 Cze 2010, o 17:52

Mapa została wysłana do Google, jednak Google indexuje jedynie z 20 stron na dzień. Strona działa niecałe 3 tygodnie, z informacji jakie wyczytałem w internecie (a przeczytałem chyba cały internet :P) zalecane jest by zacząć katalogować stronę po jakimś czasie około 2-3 tygodni. Od wczoraj próbuje dodawać stronę do katalogów 3-4 linki na dzień.

Do strony linkuje np. http://www.filmowa-gora.pl :P
katalog tematyczny także już napisałem oto link do demo http://www.mail.zxy.me/katalog

Co do walidacji to błędy pokazują się przez widget facebooka. usuwając widget strona się waliduje pod względem html jak i css :P

Gribo

pozycjonowanie seo

Postprzez axe007 26 Cze 2011, o 12:21

Jeśli masz zamiar pozycjonować stronę na dane frazy kluczowe, np. noclegi
to musisz decydować się na dodanie swojej strony do katalogów internetowych. W tym dziale masz ukazane dostępne i sprawne katalogi internetowe, które mógłbyś wykorzystać...
http://forum.ebiznesy.pl/linki/lista-darmowych-sprawnych-katalogow-internetowych-t2994.html

Po 3 tygodniach istnienia strony dodawaj do 3,4 katalogów dziennie. Jeśli strona istnieć będzie rok, to następnie możesz zwiększyć dodawanie do 10 katalogów....

Pozdrawiam... 8-)

-kurs gitarowy
-podstawowe pozycjonowanie (także wybranych fraz w google)
-tworzenie stron www (html, css)
-tworzenie tekstów reklamowych, pressel page...

Szymon Owedyk
Kujawsko-Pomorskie
Awatar użytkownika
axe007

linkowanie

Postprzez swirus71 2 Lip 2011, o 18:15

Cześć - Strona fajna

Po 3 tygodniach istnienia strony dodawaj do 3,4 katalogów dziennie. Jeśli strona istnieć będzie rok, to następnie możesz zwiększyć dodawanie do 10 katalogów....

To mogę skomentować tylko w jeden sposób :tokoniec:

W takim tempie to do niczego sensownego nie dojdziesz - IMO staraj się na początku nie przekraczać 30-40 linków na dobę by po 2-3 miesiącach dojść do 60-100 linków na dobę (Katalogi/precle/SWL statyczny) oczywiście różnicuj anchor text linków i linkuj również do podstron. Wpisy dopalaj SWL-ami (może być rotacja, mozesz też je "zblastować"). Stwórz kilka stron zapleczowych linkujących do Twojej strony (wordpress.com, blogger.com itp) i te też podlinkuj, tu możesz "pojechać po bandzie i podlinkować ostro z SWL-i, katalogów i precli + jakiś blaścik Scrapem albo Rumakiem (albo jednym i drugim).

Awatar użytkownika
swirus71

Błędne rady

Postprzez krystian piątek 9 Lip 2011, o 10:36

Kolejny raz trafiam na posty kolegi: axe007 i zastanawiam się na jakiej podstawie daje takie genialne rady. Kolego jeśli nie ma się nic mądrego do powiedzenia to lepiej nic nie mówić :). Tak to tylko wprowadzasz w błąd ludzi swoimi postami.

Wszystko zaczyna się od IDEI. Tworzenie stron Kielce

Awatar użytkownika
krystian piątek

Miejscowość: Kielce

unikalny przepis

Postprzez Mako-Design 11 Lip 2011, o 06:38

Żeby to było takie proste... :) "dodajemy dwa linki, tworzymy nowe katalogi, mieszamy, doprawiamy szczyptą reklam i gotowe!" A potem zdziwienie ze nasza strona tonie pomiędzy setką innych ;)

Mako-Design

kilka uwag

Postprzez Mariusz 'rokko' Kołacz 11 Lip 2011, o 09:46

3-4 katalogi dziennie to dość mało, w takim tempie nic znaczącego się nie osiągnie. Należy uważać, aby nie zafiltrować danej frazy, lecz zbytnia ostrożność także nie jest wskazana.

Co do optymalizacji tego portalu, w title widzę całą masę słów kluczowych. Takie upakowanie w title słów kluczowych Google może potraktować jako spam, tutaj bardziej skoncentrowałbym się na kilku max 3 słowach kluczowych, które będą przynosiły największy ruch.

Awatar użytkownika
Mariusz 'rokko' Kołacz

Miejscowość: Myszków

Wróć do Optymalizacja "techniczna"