Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Na ile wydajny jest ten program? Tzn. chodzi mi o prędkość działania - długo zajęło pozyskanie tych informacji ze screena? Są jakieś limity w używaniu?
Ja nie narzekam, zdarza mi się analizować np. 40 fraz do wyceny i wiadomo, że trochę to zajmuje ale lepsze to niż biegać po całym internecie i szukać wszystkiego z osobna. Jeśli chodzi o jej optymalizację to działam na 4 letnim kompie i nie narzekam - aczkowliek jest opcja "lite" wtedy pewnie MS jest brzydszy ale szybszy - dla wolniejszych komputerów.
Limity? Generalnie żadnych - tzn. możesz na 2 kompach na raz używać samuraja + program pokaże ci anchory i url ostatnich 1000 bl danej strony. Pozycji możesz sprawdzać ile wlezie, bo MS używa swoich proxy. Generalnie po prostu sobie ściągnij i przetestuj.
Z kilka (8?) minut.
Gdzie?
14 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
W tej chwili może i Market Samurai jest najlepszy, natomiast w ostatnim czasie powstało wiele nowych projektów, głównie wskutek zamknięcia Yahoo BL, więc to kwestia czasu jak ktoś dorówna a nawet przegoni słynny MS.
Solidna optymalizacja WWW to pierwszy krok do płynności funkcjonowania naszej witryny oraz początek wspinania się w rankingach Google. Na moim blogu znajdziesz porady o optymalizacji strony zarówno pod katem SEO jak i wydajnościowym. Zapraszam!
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
Elias napisał(a):Piękne jest to, że ostatnio w MS odblokowali po miesięcznej przerwie analizę anchorów, PageRanku i URL linków konkurencji. Przykładowo tak z perspektywy MS wygląda TOP1 mitycznej frazy "opony" - celowo zasłoniłem urle żeby nie zdradzać publicznie zaplecz. Jak widać poniżej to już nie żarty
Na ile wydajny jest ten program? Tzn. chodzi mi o prędkość działania - długo zajęło pozyskanie tych informacji ze screena? Są jakieś limity w używaniu?
- Newbie
Newbie napisał(a):Na ile wydajny jest ten program? Tzn. chodzi mi o prędkość działania - długo zajęło pozyskanie tych informacji ze screena? Są jakieś limity w używaniu?
Ja nie narzekam, zdarza mi się analizować np. 40 fraz do wyceny i wiadomo, że trochę to zajmuje ale lepsze to niż biegać po całym internecie i szukać wszystkiego z osobna. Jeśli chodzi o jej optymalizację to działam na 4 letnim kompie i nie narzekam - aczkowliek jest opcja "lite" wtedy pewnie MS jest brzydszy ale szybszy - dla wolniejszych komputerów.
Limity? Generalnie żadnych - tzn. możesz na 2 kompach na raz używać samuraja + program pokaże ci anchory i url ostatnich 1000 bl danej strony. Pozycji możesz sprawdzać ile wlezie, bo MS używa swoich proxy. Generalnie po prostu sobie ściągnij i przetestuj.
Sprawdź backlinki, URLe, anchory, pozycję konkurencji dzięki market samurai - testuj za free
-

Elias - Posty: 93
długo zajęło pozyskanie tych informacji ze screena?
Z kilka (8?) minut.
jest opcja "lite"
Gdzie?
Masz stronę WWW, ale nie masz odwiedzin? Dowiedz się, jak wypozycjonować stronę internetową małym nakładem kosztów! Aby szybciej osiągnąć efekt, zobacz jak przyspieszyć Internet w taki sposób, by było to wyraźnie odczuwalne!
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
14 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Wróć do Optymalizacja "techniczna"
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości