Po wpisaniu adresu mojej witryny czyli www.tylko-kibice.pl wyświetla się adres http://tylko-kibice.pl/home.php
Czy jest to jakieś przekierowanie ustawione przez mój CMS? Czy szkodzi to pozycjonowanie domeny tylko-kibice.pl?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
No to byłem ja, ale klina żadnego nie zabiłem
Chodziło o to, że w keyword toolu konkurencja na to słowo była full, a nie było na nie żadnej reklamy w adwords wbrew temu co mówił Krzywy o tym właśnie pasku. Ale pewnie to był jakiś błąd (utrzymujący się bardzo długo zresztą), bo w nowej wersji Keyword toola nie ma już tego paska zapełnionego 
Co się zaś tyczy DNSów to dzięki, że ktoś w końcu odpowiedział na mojego posta
Obecnie przesiadam się na inny serwer (DIE HOME.pl!!
) i aktualizuję CMSa do nowej wersji. Jak to wszystko będzie działać to zapytam w help desku i zdam Wam relację czy się udało 
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-

Jarek87 - Posty: 99
- Miejscowość: Warszawa
Nie jest to dobre by przekierowanie było na końcówkę home.php - wydaje mi się że to przeszkadza w pozycjonowaniu. Pozycjonujesz dany katalog (stronę) a nie pojedyńczy plik wykonawczy (w tym wypadku home.php).
Nie wiem na jakim serwerze masz tą stronę ale wydaje mi się że twój problem tkwi we właściwym ustawieniu dnsów. Najlepiej (jeśli to jest płatny serwer, na którym znajduje się twoja strona a wydaje mi się że tak bo żadne reklamy nie wyskakują) to poproś administratora by ci pomógł w konfiguracji dns'ów.
Domyślam się, że słowo "kibice" wynikło z wyników przedostatniej konferencji nt pozycjonowania gdzie któryś z uczestników zabił klina Krzywemu bo na słowo kibice była duża konkurencja a nie było jego w wyszukiwarkach
To chyba stąd ta nazwa strony 
Oby ci się udało
Nie wiem na jakim serwerze masz tą stronę ale wydaje mi się że twój problem tkwi we właściwym ustawieniu dnsów. Najlepiej (jeśli to jest płatny serwer, na którym znajduje się twoja strona a wydaje mi się że tak bo żadne reklamy nie wyskakują) to poproś administratora by ci pomógł w konfiguracji dns'ów.
Domyślam się, że słowo "kibice" wynikło z wyników przedostatniej konferencji nt pozycjonowania gdzie któryś z uczestników zabił klina Krzywemu bo na słowo kibice była duża konkurencja a nie było jego w wyszukiwarkach
Oby ci się udało
-

Gumisio - Posty: 24
Kurczę, jakoś nie widziałem Twojego pytania wcześniej.
Nie wydaje mi się by to była wina DNSów, wręcz jestem przekonany, że to nie tędy droga. Ja bym prosił o wklejenie tutaj zawartości pliku .htaccess
Uprzedzając (nie wiem czy słusznie) wyjaśnię:
DirectoryIndex <- to właśnie ta opcja wskazuje na home.php
Dodatkowo masz zrobione przekierowanie domeny z "z www" na "bez www" - co w niczym nie przeszkadza, a wręcz pomaga (nie ma znaczenia w którą stronę jest przekierowanie - no może dla czytelności adresu).
Jeżeli masz jeszcze jakieś wątpliwości to odsyłam do moich wypocin: generator htaccess, oraz do odpowiednich działów pomocy: http://htaccess.lapti.pl/pomoc/
Pozdrawiam
R.
Nie wydaje mi się by to była wina DNSów, wręcz jestem przekonany, że to nie tędy droga. Ja bym prosił o wklejenie tutaj zawartości pliku .htaccess
Uprzedzając (nie wiem czy słusznie) wyjaśnię:
DirectoryIndex <- to właśnie ta opcja wskazuje na home.php
Dodatkowo masz zrobione przekierowanie domeny z "z www" na "bez www" - co w niczym nie przeszkadza, a wręcz pomaga (nie ma znaczenia w którą stronę jest przekierowanie - no może dla czytelności adresu).
Jeżeli masz jeszcze jakieś wątpliwości to odsyłam do moich wypocin: generator htaccess, oraz do odpowiednich działów pomocy: http://htaccess.lapti.pl/pomoc/
Pozdrawiam
R.
-

lapti - Posty: 611
Gumisio napisał(a):Nie jest to dobre by przekierowanie było na końcówkę home.php - wydaje mi się że to przeszkadza w pozycjonowaniu. Pozycjonujesz dany katalog (stronę) a nie pojedyńczy plik wykonawczy (w tym wypadku home.php).
Domyślam się, że słowo "kibice" wynikło z wyników przedostatniej konferencji nt pozycjonowania gdzie któryś z uczestników zabił klina Krzywemu bo na słowo kibice była duża konkurencja a nie było jego w wyszukiwarkachTo chyba stąd ta nazwa strony
Oby ci się udało
No to byłem ja, ale klina żadnego nie zabiłem
Co się zaś tyczy DNSów to dzięki, że ktoś w końcu odpowiedział na mojego posta
) i aktualizuję CMSa do nowej wersji. Jak to wszystko będzie działać to zapytam w help desku i zdam Wam relację czy się udało -

Jarek87 - Posty: 99
- Miejscowość: Warszawa
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Optymalizacja "techniczna"
-