Mianowicie założyłem bloga na blogspocie. Okazalo sie ze zasrany plik roboots.txt blokuje mi indeksacje bloga w google. Strone jest zweryfikowana, sa ddane metatagi.
W kodzie pliku roboots.txt mam taki uklad:
User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Sitemap: http://polanator.blogspot.com/feeds/pos ... by=updated
przy Dissalow nie powinno byc"/search" - bo to powoduje ze google nie chce mi indeskowac. Przez FTP nie da sie tego zrobic bo nie mam zadnej uslugi hostingowej, wszystko jest na bloggerze, wiec czemu ulicha mi nie chce indeksowac kiedy osobiscie nic nie przestawialem. Tak jakby na zlosc robili.
Wyobrazacie sobie ze nikt mi pomoc nie potrafi? Nawet na forum wbemastera. Czy w tym kraju sa tak nedzni informatcyc? Wyzyc sie musze na kims
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
blog jak widzę już się indeksuje
to powoduje tylko to, że nie indeksują się wyniki wyszukiwania w blogu, zgodnie z zaleceniami Google
User-agent: *
Disallow: /search
to powoduje tylko to, że nie indeksują się wyniki wyszukiwania w blogu, zgodnie z zaleceniami Google
[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
[/size]
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
- Rocky
Witaj Polanator,
Wszystko jest dobrze. Search powinno być blokowane, bo z reguły powtarzają się w nim treści - są to wyniki wyszukiwań. Wpiszesz coś w wyszukiwarkę u siebie i masz wynik z /search/ w środku.
Problem w tym, że nie indeksuje Ci Google polega na tym, że masz źle menu zrobione. Nie wiem jakim cudem, ale w górnym menu masz w urlach /search/ - tego tam nie powinno być. Linki menu powinny być inne. A przykładowo losowe posty po prawej już masz normalne. Jeśli możesz to spróbuj zmienić adresy w menu i wszystko będzie śmigać jak należy. Niestety nie wiem jak można to zrobić. Nie używałem nigdy blogspota.
Wszystko jest dobrze. Search powinno być blokowane, bo z reguły powtarzają się w nim treści - są to wyniki wyszukiwań. Wpiszesz coś w wyszukiwarkę u siebie i masz wynik z /search/ w środku.
Problem w tym, że nie indeksuje Ci Google polega na tym, że masz źle menu zrobione. Nie wiem jakim cudem, ale w górnym menu masz w urlach /search/ - tego tam nie powinno być. Linki menu powinny być inne. A przykładowo losowe posty po prawej już masz normalne. Jeśli możesz to spróbuj zmienić adresy w menu i wszystko będzie śmigać jak należy. Niestety nie wiem jak można to zrobić. Nie używałem nigdy blogspota.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Optymalizacja "techniczna"
-