co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
zaczynaj zawsze od zoptymalizowania serwisu od strony technicznej: skryptu, budowy, kodu

Błagam o pomoc nedzny robots.txt

Postprzez polanator 6 Maj 2010, o 12:33

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Mianowicie założyłem bloga na blogspocie. Okazalo sie ze zasrany plik roboots.txt blokuje mi indeksacje bloga w google. Strone jest zweryfikowana, sa ddane metatagi.

W kodzie pliku roboots.txt mam taki uklad:

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

User-agent: *
Disallow: /search

Sitemap: http://polanator.blogspot.com/feeds/pos ... by=updated

przy Dissalow nie powinno byc"/search" - bo to powoduje ze google nie chce mi indeskowac. Przez FTP nie da sie tego zrobic bo nie mam zadnej uslugi hostingowej, wszystko jest na bloggerze, wiec czemu ulicha mi nie chce indeksowac kiedy osobiscie nic nie przestawialem. Tak jakby na zlosc robili.

Wyobrazacie sobie ze nikt mi pomoc nie potrafi? Nawet na forum wbemastera. Czy w tym kraju sa tak nedzni informatcyc? Wyzyc sie musze na kims

polanator

:]

Postprzez Rocky 6 Maj 2010, o 19:50

blog jak widzę już się indeksuje

User-agent: *
Disallow: /search

to powoduje tylko to, że nie indeksują się wyniki wyszukiwania w blogu, zgodnie z zaleceniami Google

[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam :)[/size]
Rocky

Złe menu

Postprzez Paweł Landzberg 7 Maj 2010, o 10:54

Witaj Polanator,

Wszystko jest dobrze. Search powinno być blokowane, bo z reguły powtarzają się w nim treści - są to wyniki wyszukiwań. Wpiszesz coś w wyszukiwarkę u siebie i masz wynik z /search/ w środku.

Problem w tym, że nie indeksuje Ci Google polega na tym, że masz źle menu zrobione. Nie wiem jakim cudem, ale w górnym menu masz w urlach /search/ - tego tam nie powinno być. Linki menu powinny być inne. A przykładowo losowe posty po prawej już masz normalne. Jeśli możesz to spróbuj zmienić adresy w menu i wszystko będzie śmigać jak należy. Niestety nie wiem jak można to zrobić. Nie używałem nigdy blogspota.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wróć do Optymalizacja "techniczna"