Chętnie podejmę się pisania artykułów. Najchętniej w serwisie dla kobiet, ale nie tylko. Piszę również bardzo ciekawe teksty pozycjonujące. Jakieś przykłady? W tym serwisie trzy pierwsze artykuły są moje http://poradyweselne.pl/
Zrób to na niby
Eh... co to by było za życie, gdybyś umiała sprawnie, jedno, po drugim, spełniać wszystkie swoje marzenia. Tymczasem na twojej drodze do szczęścia wciąż zapala się czerwone światełko. Przed zagadaniem do przystojniaka z działu personalnego hamuje cię brak pewności siebie. Chciałabyś założyć firmę projektującą torebki, ale...już na samym początku wychodzi z ciebie panikara. No cóż, my też znamy to uczucie. Ale... ,właśnie, od czego masz nas? Pobuszowałyśmy trochę w księgarniach, popytałyśmy specjalistów od szczęścia i wyszło na to, że najlepszym sposobem na sukces jest... udawanie. Od dziś zacznij po prostu udawać osobę, którą chcesz się stać. Uwierz, po pewnym czasie tak mocno wczujesz się w swoje nowe wcielenie, że staniesz się właśnie tą osobą.
To nie ja. To tylko moja rola.
„Osoby nieśmiałe często przesadnie martwią się, czy ich zachowanie odzwierciedla ich prawdziwe ego”- twierdzi Philip Zimbardo, autor bestseleru „Nieśmiałość”. Dlatego musisz, tak jak aktor nauczyć się zacierać granicę między swoim prawdziwym ja, a rolą, którą odgrywasz. Krótko mówiąc, jeśli sama czegoś byś za nic na świecie nie spróbowała, zrób to na niby. Na przykład odegraj rolę pewnej siebie dziewczyny, która prosi swojego szefa o awans. Oczywiście jak na aktorkę przystało przećwicz swoją rolę przed lustrem. A potem perfekcyjnie odegraj swój scenariusz. I pamiętaj- to tylko twoja rola. To ona ma być wystawiona na ciosy. Niech twoje ego pozostanie na całkowitym luzie- radzi Zimbardo.
Bądź tym, kim chcesz... od zaraz.
Nasza koleżanka Ewa trochę się nudziła siedząc w domu ze swoim dzidziusiem. Postanowiła udawać, że jest szefową popularnego serwisu dla kobiet. Zaczęła pisać bardzo interesujące, jak na kobietę sukcesu przystało, artykuły i rozwijać swoją stronkę. Wciągnęło ją to i zajęła się promocją swojego dzieła. Wkrótce jej serwis naprawdę osiągnął sukces. Ty też możesz być tym, kim tylko zapragniesz. Przypuśćmy, że zapragnęłaś pracować w Superpięknej (uwielbiasz kremy, które produkują). Co masz zrobić w sytuacji, gdy na rozmowie kwalifikacyjnej nie poznano się na twoich możliwościach? Zachowuj się jakbyś była już częścią twojego wymarzonego zespołu Poznaj się z ludźmi, biegaj na posyłki... - radzi Paul Arden, autor bestseleru „Cokolwiek myślisz, pomyśl odwrotnie.” W końcu cię przyjmą, ponieważ staniesz się częścią ich społeczności.
Ach.. bogatą być!
A czemu nie? Zacznij już od dziś otaczać się przedmiotami, które są dla ciebie symbolem bogactwa. Zdaniem specjalistów od feng shui takie zachowanie przyciąga sukces finansowy. I jeszcze jedna rewelacja. Jeśli bardzo mocno wczujesz się w rolę w posiadaczki kilku zer na koncie, twoje szanse na urzeczywistnienie marzeń wzrosną o 70%! Stajesz się tym, o czym myślisz- tak działa prawo przyciągania. Jeśli myślisz o posiadaniu czegoś, to myśli wysyłają ten magnetyczny sygnał, który przyciąga podobieństwa z powrotem do ciebie. A więc uważaj- marzenia się spełniają!
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Czytając twój artykół , zastanawiam się, że wiele nas łączy - nie chodzi o płeć oczywiście, ale o podejście do życia. Sam kiedyś wykorzystywałem tą technikę w handlu, teraz już niestety mniej, ale ciągle. Sądzę ,że na pewno spotkasz uczciwego pracodawcę, może nawet ja z chęcią bym porozmawiał na ten temat, ale dałem 3 tyg temu szansę innej osobie i uczciwie dałem mu czas na naukę tego o czym ma pisać. Jak sądzę od razu osoba nie związana z ledbaoradmi - wyswitlaczami led, nie moze o tym pisać ot tak. Więc jak się nie sprawdzi to może porozmawiamy, choć jak sądzę ma parcie "chłop" i radę da, zwłaszcza w naszym zespole.
Życzę sukcesów !
Paweł P - bo jest ich tu wielu
ps - sorka za błedy
Życzę sukcesów !
Paweł P - bo jest ich tu wielu
ps - sorka za błedy
-

ppilas - Posty: 15
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Ogłoszenia - wykonam...
-