co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
dodaj ogłoszenie lub znajdź ogłoszenia osób, które szukają kogoś lub czegoś

Szukam skryptu sklepu internetowego

Postprzez Malina 2 Paź 2009, o 13:54

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Wiatm,
szukam oprogramowania sklepu internetowego.

Interesuje mnie nowoczesna wersja sklepu:
- nieograniczona liczba kategorii, podkategorii i produktów,
- obsługa płatności online, przelewów i kart kredytowych (full options),
- przyjazny dla użytkownika i wyszukiwarek,
- panel administracyjny, rozbudowany i przyjazny,
- mógłby być wielojęzyczny, wielowalutowy,
- wyposażony w program partnerski,
- szybki i bez ograniczeń.

Może jest coś takiego z darmowych skryptów?
Programowanie stron to moja... pasja, chciałbym bliżej przyjżeć się takiemu skryptowi.

Opracowałem skrypy z http://www.oscommerce.com (szereg problemów dla j.polskiego, ale już śmiga).
Skrypt ten jest jednak przestarzały (poprawiłem generowanie obrazków i wykanałem kilka innych nowych efektów, ale i tak jest przestarzały), zależy mi też na programie partnerskim sklepu.

Za polecenie płatnych również dziękuje.

Pozdrawiam
AM

Awatar użytkownika
Malina

A znasz (słyszałeś o) takie skrypty opensource:

VirtueMart - komponent dla CMS Joomla!, który pozwala na prowadzenie sklepu internetowego
http://virtuemart.pl/ i http://virtuemart.net/
Nie jest najszybszy, ani najpiękniejszy, ale posiada tę zaletę, że jest do niego wiele wtyczek rozszerzających jego funkcjonalność (płatności, newslettery) oraz bardzo dobrze integruje się z serwisem WWW opartym o Joomlę - po zainstalowaniu może stanowić całość. Polska grupa wsparcia rozwija różne wtyczki typowe tylko dla polskich zastosowań. Wydaje również polską dystrybucję pod nazwą Jarzębina (spolszczona, z prekonfigurowanymi poliskimi słownikami, ustawieniami podatków, walut, itp.). W wielu sklepach problemem bywa bardzo okrojony CMS do wprowadzania stron informacyjnych, regulaminów, itp. Korzystając z VirtuaMart nie ma tego problemu. Typowo nie ma programu partnerskiego, ale możesz zainstalować wtyczkę Jafilia (na razie wersja BETA).

PrestaShop - jak dla mnie świetny skrypt sklepu internetowego. Niezliczona ilość opcji, nowe funkcjonalności jeszcze są rozwijane. Na razie nie jest bardzo popularny. Ma polską społeczność, gdzie na forum możesz prosić o pomoc w razie w. ;) Polski serwis http://prestashop.pl/ i ogólny http://prestashop.com/.

Powyższe oprogramowanie jest nowocześniejsze od osCommerce i posiada wszystkie poszukiwane przez Ciebie funkcje. Wygląd sklepu ustala się na bazie templatek, a nie w kodzie jak w osCommerce.

Inny popularny sklep to np. ZenCart, ale nie miałem z nim do czynienia.

Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Re: Szukam skryptu sklepu internetowego

Postprzez Malina 5 Paź 2009, o 19:56

VirtueMart - komponent dla CMS Joomla. Raczej nie.

Jakiś tydzień wcześniej znalazłem PrestaShop, zrobił na mnie wielkie wrażenie, nie zaglądałem jeszcze do kodu, ale mam wrażenie, że ten skrypt to jest to z OpenSource, nie widziałem drugiego powiem - nawet podobnego.

A z płatnych co jest obecnie nowoczesnym i rewelacyjnym rozwiązaniem, jeśli mogę zapytać?

Mam pytania do PrestaShop:
- takie moduły jak płatności (polskie z mTransfer itd.) gdzie można skompletować?
- program partnerski, czy ten sklep posiada PP?

Dziękuje za informacje
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Malina

Malina napisał(a):(...)
Mam pytania do PrestaShop:
- takie moduły jak płatności (polskie z mTransfer itd.) gdzie można skompletować?
- program partnerski, czy ten sklep posiada PP?

Dziękuje za informacje
Pozdrawiam

Nie wiem, czy został napisany moduł do obsługi mTransfer, na pewno jest do obsługi Płatności.pl, które również (m.in.) obsługuje mTransfer. Były propozycje na forum, jednak raczej bez odpowiedzi.

Tak, PrestaShop w wersji 1.2 posiada moduł programu partnerskiego oraz programu lojalnościowego, a także kuponów rabatowych. O jaką funkcjonalność Tobie chodzi?

Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

A może ten którego ja używam. KQS.Store. Wpisz w Google i wejdź na ich stronę, jest tam demo panelu admina.

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Re: Szukam skryptu sklepu internetowego

Postprzez Malina 7 Paź 2009, o 21:36

KQS Store także robi dobre wrażenie, jednakże na moim etapie znajomości problemu nie chciałbym odrazu ładować monety w sklepik, spróbuję opracować coś ciekawego i funkcjonalnego w PL z PrestaShop.

Dziękuje za pomoc w "spolszczeniu" skryptu sklepu.

Poszukuję najnowszego tłumaczenia dla j.polskiego - ściągnięte ze strony PrestaShop nie są najlepsze ;) oraz modułów polskiej sceny :)

Awatar użytkownika
Malina

Wróć do Ogłoszenia - szukam...