Moja praca będzie zawierała coś w tym stylu, Napiszę tu nie sforumułowane jeszcze ładnie działy, ale tak mniej więcej o co chodzi.
1. Istnienie małych firm w internecie - czyli łopatologicznie czy dużo małych firm wogóle umieszcza jakieś swoje dane w internecie, czy jeśli już istnieją to czy mają meila, jakiego typu jest to meil, czy mają stronę, jaka domena itd. Tu już wstępnie mam, bo skupiłam się na województwie dolnośląskim i wykorzystam do tego wynik mojej pracy w pracy (z której jutro się mam zwolnić, ale o tym to chyba napiszę osobny wątek bo mam doła, nieważne) a mianowice wioska po wioskę sprawdzanie w najpopularniejszych katalogach firm w województwie dolnośląskim. Ponadto w tym dziale mają się znaleźć odniesienia do ostatniego działu, który będzie zawierać coś w stylu badania opini publicznej na temat sensu istnienia małych firm w intercie, tu wywiad z przysłowiowym panem kowalskim, który ma małą rodzinną firmę i z innymi kowalskimi
2 dział ma właśnie pokazać krok po kroku jak mała firma, która nie ma dużego budżetu, może we własnym zakresie lub w ramach minimalnych kosztów zaistnieć w internecie. I tu chciałabym ogólnie napisać taki proces tworzenia strony internetowej, tu przydałoby się coś z usability czy jakoś tak
3 dział miałby polegać na zanalizowaniu kilku stron właśnie takich małych firm pod względem użytkowania, wartości kodu, linków prowadzących, aktualizowania itp.
no i ten czwarty do badania o których wspomniałam.
Generalnie cała praca nie ma być jakoś bardzo specjalistycznie rozpisana, bo to ma być jakieś 40 - 50 stron, a o tym można pisać i pisać nawet jak się nie jest specem. Tu chodzi o właśnie takie łopatologiczne podejście do tematu, żeby pokazać Panu Kowalskiemu, że warto jest zaistnieć w internecie i to wcale nie jest takie trudne i nie jest potrzebne tylko wielkim firmom.
Ale się rozpisałam