Słusznie zrobiłeś Pawle zmieniając nick. Pierwszy raz jak weszłam na to forum byłeś jeszcze "pelmnikiem"

Szybko dorosłeś, bo już następnego dnia byłeś Pawłem.
Myślę, że jak się jest na jakimś forum czysto hobbystycznie to można sobie być pod nickiem. To taki element zabawy, trochę mniej, inaczej się siebie czuje. Nick sprawia, że jest się trochę schowanym, takim nie dokońca sobą.
To jest dość oczywiste, że kiepsko się siebie promuje z ukrycia. Jak chcesz się pokazać jako ekspert i wokół takiej opinii budować swój biznes, to nie możesz być "plemnikiem" - no chyba że nie budujesz nic, a tylko bawi Cię, ze możesz coś poradzić, wówczas nazwisko nie jest takie ważne.
Jest jeszcze jedna rzecz - im częściej ludzie widzą twoje nazwisko w swoim komputerze tym mają silniejsze wrażenie, że cię znają, więc chętniej kupią coś od Ciebie, niż od kogoś obcego.
Piotr Majewski wysyła jakąś niezliczoną ilość maili do mojej skrzynki mailowej i chociaż wiem, ze to robi autoresponer nie on, zaczynam myśleć o nim jak o kimś kogo znam. I dzieje się tak, nawet mimo tego, że tych maili nie czytam. Tylko widzę jego podpis w polu "od: "