co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
co nowego na forum: nowe działy, funkcjonalności, zmiany, komunikaty, propozycje

Mam mały apel do Was wszystkich: nadawajcie unikalne tytuły postom, OK?
Tytuły postów są nagłówkami h3. Mają zatem spore znaczenie pozycjonerskie. Jeśli w kółko mają tytuły "Re: tytuł wątku", to w oczach Google... sami wiecie. Natomiast unikalne, indywidualne tytuły zwiększą siłę całych podstron - wynikowo także siłę linków wychodzących z naszych stopek i postów.
Traktujmy forum jako nasze wspólne dobro. Im bardziej będziemy o nie dbać, tym lepiej dla nas samych.
Nadawanie tytułów postom (zamiast zostawiania domyślnego tytułu z "re") nie jest uciążliwe. Po prostu trzeba o tym pamiętać i przyzwyczaić się. Ja osobiście staram się zawsze dawać indywidualne tytuły postom.

Jakie dawać tytuły? To już od Was zależy. Moje propozycje:

Tytuł pod SEO
    Jeśli dyskutujemy na jakiś temat, od strony pozycjonerskiej optymalnym rozwiązaniem jest stosowanie słów kluczowych w tytułach właśnie. Dlatego zalecam właśnie takie podejście. Oto przykład.
    Tytuł wątku: "Dodatki pozycjonerskie do Firefoxa"
    Tytuł posta: "Kolejna wtyczka SEO do FF", "Opinia na temat wtyczek do liska", "Pozycjonowanie z Firefoxem" itp.

Tytuł zgodny z treścią pisanego posta
    Oczywiście ten wariant nie wyklucza równoczesnego zastosowania pierwszego! Zresztą takie rozwiązanie jest doskonałe: używać w tytułach słów kluczowych i równocześnie w taki sposób, by tytuł mówił jasno i rzeczowo, o czym jest nasz post.

Tytuł unikalny, ale dowolny
    Często mamy ochotę napisać coś subiektywnego, z jajem, cokolwiek. Nie ma sprawy! Możemy dać dowolny tytuł. Dla przytoczonego wyżej przykładu wątku, post mógłby mieć tytuł: "A ja olewam sprawę", "Ciekawe rozwiązanie" czy "A może Opera?" itp. O wiele lepszy będzie taki tytuł (nawet pisany "z czapy") - jednak unikalny - od tytułu generowanego automatycznie ("Re: Dodatki pozycjonerskie do Firefoxa")

Sam jestem ciekaw, jaki skutek przyniesie mój apel, hehe :dajekwiaty:
Pamiętajcie, że moja prośba to... prośba. Postaram się nie czepiać, jeśli będzie nagminnie ignorowana.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Mobilizacja - damy radę :D

Postprzez Paweł Landzberg 4 Lut 2010, o 12:08

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Postaram się, ale to jest taka siła przyzwyczajenia, że masakra :P No i nigdy nie pamiętam o tym :oops: bo najlepiej to bym dawał tytuł po napisaniu posta, jak już wiem o czym napisałem, a wtedy bardzo łatwo zapomnieć.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Spoko, ja się staram o tym pamiętać, chociaż oczywiście nie zawsze mi się udaje :P

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Kamil 'seven' Lubelski napisał(a):Spoko, ja się staram o tym pamiętać, chociaż oczywiście nie zawsze mi się udaje :P

No faktycznie nie zawsze się udaje, przykład jest wyżej :crazy:

Mi też się zapomina strasznie, znów zacząłem pisać i zapomniałem. Ale zobaczyłem znów ten wątek i mi się przypomniało ;)

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Piszę ten post tylko dla odświeżenia tematu: piszmy unikalne tytuły postów.
Rzuciłem właśnie okiem na kilka wątków i większość osób zostawia domyślny tytuł, czyli "Re: coś tam..."

Można pomyśleć nad modyfikacją skryptu, żeby tytuł posta nie pojawiał się automatycznie: było by puste pole. Przy próbie wysłania posta (czy podglądu) wyskakiwałby komunikat, że trzeba wpisać tytuł posta. Wtedy chyba nikt nie wpisze "Re: ..." :D

Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Awatar użytkownika
Administrator

Good idea

Postprzez Kamil 'seven' Lubelski 4 Maj 2010, o 16:43

Jestem za, przydatne :)

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Spotkałem takie rozwiązanie już na różnych innych forach i przyznam szczerze, iż jest OK.
Tylko z jednym warunkiem:
Jeśli nie wpiszesz tytułu - skrypt musi ci o tym przypomnieć.
Piszę o tym, bo widziałem już posty bez tytułu ( skrypt był tak ustawiony, że nie przypominał o tym automatycznie).
Wtedy zostawało samo "Re:.." :kijemgrozi: A to niezbyt estetycznie wygląda na forum , nie mówiąc już o innych aspektach.

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Jak dla mnie pomysł jest w porządku :D Ja już się przyzwyczaiłem do pisania tytułów, ale można w ten sposób pomóc innym osobom w pisaniu ich, a tym samym forum, a co za tym idzie wszystkim forumowiczom :D

Też widziałem takie rozwiązanie, że zamiast tytułów były puste pola.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

avergaewrgfvawrevgf

Postprzez ugregusa 5 Maj 2010, o 22:30

testing w tym temacie

teraz dopiero bedziecie narzekac na moja prace,m za kazdym razem trzeba wpisac temat postu :D:D:D:D

Umiejętności: zdolny i chętny, z doświadczeniem w łączeniu wody z ogniem i wykonywaniu niewykonalnego.

Obecnie pracuje na: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx

Kontakt:
GG: 4816374
Awatar użytkownika
ugregusa

Miejscowość: Jelenia Góra

Zaraz lukamy, czy działa poprawnie. Grzesiu - jesteś WIELKI :slonko:

Awatar użytkownika
Administrator

Następna

Wróć do Nowości / Aktualności na forum