22 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Jeszcze jeden teścik i będzie gites
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
jak w temacie?? dziala i jak Wam sie pracuje z tym??
Umiejętności: zdolny i chętny, z doświadczeniem w łączeniu wody z ogniem i wykonywaniu niewykonalnego.
Obecnie pracuje na: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx
Kontakt:
GG: 4816374
Kontakt:
-

ugregusa - Posty: 106
- Miejscowość: Jelenia Góra
a mnie się nie podoba...
jak pamiętałem to zmieniałem temat...
a zmuszanie jest be...
jak pamiętałem to zmieniałem temat...
a zmuszanie jest be...
Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
-

lapti - Posty: 576
Lapti,
Hmm, to nie do końca kwestia naszego podobania. Ta funkcjonalność ma wiele zalet, w tym głównie:
- lepsza optymalizacja seo dla forum
- lepsza orientacja dla użytkownika przeglądającego wątki i posty
Więc patrzymy głównie z tego punktu.
Dzięki!
No widzisz, Ty jesteś sumienny. Ale inni nie są
Wystarczy przejrzeć losowo parę wątków. Nie chce mi się robić statystyk, ale pewnie ponad 80% tytułów postów zaczyna się na "Re:...". Nie może tak być. Nie na naszym forum.
Lapti, bez jaj (nie że Ty jesteś bez jaj, tylko nie rób sobie jaj, hehe). Zmuszanie? Moim zdaniem, dobro Forum jest ponad nasze wygodnictwo. Jeszcze raz napiszę: unikalne tytuły postów są niezwykle istotne. Więc musimy działać w tym kierunku, co ta zmiana.
Jest to związane też z inną kwestią.
Sporo osób pisze posty na kolanie. Mam wrażenie, że piszą posta w 20 sekund, klikają "Wyślij" i tyle. Efekt? Tytuł zaczynający się od "Re:..." i masa błędów w poście. Błędów różnego typu:
- błędne linki
- orty (!)
- stylistyka
- czasami nawet sens
Nie mogę wprost zabronić takiego pisania. Ale możemy wprowadzać usprawnienia, które poprawią ten stan rzeczy.
Jeśli zrobimy z Forum śmietnik, to... będzie śmietnikiem. Wszyscy na tym stracimy. A Google wywali nas z czołówki wyników na 2-3 stronę i po zabawie. Do tego nasze linki w postach i stopkach będą g.... warte. Chyba nikt z nas tego nie chce.
Dodam jeszcze, że ta funkcjonalność jest tylko jedną ze zmian, jakie wprowadzimy. Będą kolejne (wspominałem o niektórych na Zjeździe Forum). Dzięki temu nasze Forum wzmocni znacząco swoją pozycję w Google.
lapti napisał(a): a mnie się nie podoba...
Hmm, to nie do końca kwestia naszego podobania. Ta funkcjonalność ma wiele zalet, w tym głównie:
- lepsza optymalizacja seo dla forum
- lepsza orientacja dla użytkownika przeglądającego wątki i posty
Więc patrzymy głównie z tego punktu.
lapti napisał(a): jak pamiętałem to zmieniałem temat...
Dzięki!
No widzisz, Ty jesteś sumienny. Ale inni nie są
Wystarczy przejrzeć losowo parę wątków. Nie chce mi się robić statystyk, ale pewnie ponad 80% tytułów postów zaczyna się na "Re:...". Nie może tak być. Nie na naszym forum.
lapti napisał(a): a zmuszanie jest be...
Lapti, bez jaj (nie że Ty jesteś bez jaj, tylko nie rób sobie jaj, hehe). Zmuszanie? Moim zdaniem, dobro Forum jest ponad nasze wygodnictwo. Jeszcze raz napiszę: unikalne tytuły postów są niezwykle istotne. Więc musimy działać w tym kierunku, co ta zmiana.
Jest to związane też z inną kwestią.
Sporo osób pisze posty na kolanie. Mam wrażenie, że piszą posta w 20 sekund, klikają "Wyślij" i tyle. Efekt? Tytuł zaczynający się od "Re:..." i masa błędów w poście. Błędów różnego typu:
- błędne linki
- orty (!)
- stylistyka
- czasami nawet sens
Nie mogę wprost zabronić takiego pisania. Ale możemy wprowadzać usprawnienia, które poprawią ten stan rzeczy.
Jeśli zrobimy z Forum śmietnik, to... będzie śmietnikiem. Wszyscy na tym stracimy. A Google wywali nas z czołówki wyników na 2-3 stronę i po zabawie. Do tego nasze linki w postach i stopkach będą g.... warte. Chyba nikt z nas tego nie chce.
Dodam jeszcze, że ta funkcjonalność jest tylko jedną ze zmian, jakie wprowadzimy. Będą kolejne (wspominałem o niektórych na Zjeździe Forum). Dzięki temu nasze Forum wzmocni znacząco swoją pozycję w Google.
-

Mi się pomysł podoba. Ostatnio starałem się pisać unikalne tytuły, jednak nawyk ich pomijania ciężko przełamać. Teraz jest o wiele lepiej. Krzywy ma rację, linki w stopkach mają wartość pozycjonerską, więc dlaczego by jej nie wzmocnić tytułami. Można by zmodyfikować szablon forum aby tytuły były np w <h3>.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Daniel 'siewca' Nakoneczka napisał(a): Można by zmodyfikować szablon forum aby tytuły były np w <h3>
Są dokładnie w h3
-

To ja se też zrobię testa 
Pierwsze co zauważyłem - nie ma wcale tytułu w odpowiedzi (czyli nie ma Re: coś tam)
Ha!
Klikam sobie a tu komunikacik "Wpisz unikalny temat postu"
Super sprawa 
Pierwsze co zauważyłem - nie ma wcale tytułu w odpowiedzi (czyli nie ma Re: coś tam)
Ha!
Super sprawa -

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Są dokładnie w h3
Faktycznie
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Hej!
Ja rozumiem, że wszystkie zmiany na forum idą w kierunku, który jest najlepszy (wg. Admina, zielonej ekipy i masy innych użyszkodników) dla ogółu i użyteczności forum. Rozumiem też, że wiele osób tutaj zdaje sobie sprawę z tego, że forum nie jest tylko po to by "pośfirować pajaca", nabić mniej-czy-bardziej sensownego posta i wyjść na "mózga" na tle nowych-zaczynających. Forum jest potężnym narzędziem i należy o nie dbać...
Jak pisałem mnie nie przeszkadza, bo i tak starałem się pamiętać o zmianie tematu... Wszelkie formy przymusu, które zmierzają do poprawienia życia są ok, pod warunkiem, że nie "zabijają"... (komunikat o zmianie tematu nikogo chyba jeszcze nie zamordował?)
Pozdrawiam
lapti
Ja rozumiem, że wszystkie zmiany na forum idą w kierunku, który jest najlepszy (wg. Admina, zielonej ekipy i masy innych użyszkodników) dla ogółu i użyteczności forum. Rozumiem też, że wiele osób tutaj zdaje sobie sprawę z tego, że forum nie jest tylko po to by "pośfirować pajaca", nabić mniej-czy-bardziej sensownego posta i wyjść na "mózga" na tle nowych-zaczynających. Forum jest potężnym narzędziem i należy o nie dbać...
zgadzam się z Twoim zdaniem, ale - my dbamy, pieścimy (każdy to co ma), dokształcamy się podnosząc wartość własnych wypowiedzi, a inni? Zobaczą wysoki PR i piszą choćby 1 posta (masowego z automatu i nikt się DC nie przejmuje - gdzie tu wartość dodana?) i uciekają. Link z tego forum jest na wagę złota... a my je rozdajemy... Jak się zakłada nowy wątek to i tak pole temat nie może zostać puste, więc jednopostowi nawet nie odczują.Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Moim zdaniem, dobro Forum jest ponad nasze wygodnictwo
Jak pisałem mnie nie przeszkadza, bo i tak starałem się pamiętać o zmianie tematu... Wszelkie formy przymusu, które zmierzają do poprawienia życia są ok, pod warunkiem, że nie "zabijają"... (komunikat o zmianie tematu nikogo chyba jeszcze nie zamordował?)
A możesz wspomnieć też tym, którzy na zjeździe nie mogli być?Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):wspominałem o niektórych na Zjeździe Forum
Pozdrawiam
lapti
Simple guy from IT department
-

lapti - Posty: 576
hmmmmmmm
i temat zachowany
i temat zachowany
- Załączniki
-
- 01.jpg (46.17 KiB) Obejrzany 419 razy
Umiejętności: zdolny i chętny, z doświadczeniem w łączeniu wody z ogniem i wykonywaniu niewykonalnego.
Kontakt:
Kontakt:
-

ugregusa - Posty: 106
- Miejscowość: Jelenia Góra
22 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Wróć do Nowości / Aktualności na forum