Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na forum: nowe działy, funkcjonalności, zmiany, komunikaty, propozycje
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Właśnie utworzyłem w dziale Forum ogólne nową kategorię: słownik poprawnej polszczyzny. Będziemy tak zajmowali się... wiadomo chyba czym, prawda? ;)

Rzuciłem już pierwszy wpis o NAPRAWDĘ wielkiej wadze, hehe. Rzućcie okiem, jeśli ktoś ma ochotę.
Mam nadzieję, że ten słownik pomoże nam wszystkim lepiej pisać. W końcu Internet i ebiznes to treść! Zatem nie mamy innego wyjścia.

Mam prośbę do Was: trzymajmy się w słowniku zasady, że 1 wąski temat = 1 wątek, OK? Utrzymamy wtedy porządek i przejrzystość i - co najważniejsze - słownik będzie spełniał swoją funkcję, czyli będzie bardzo przydatny.

Zapraszam Was do rozwijania słownika!

Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Z racji tego, że jestem bardzo wyczulony na punkcie poprawnej polszczyzny (chociaż oczywiście sam popełniam błędy), to uważam, że takie temat jest wręcz niezbędny u nas, a najlepiej gdyby był na każdym forum hehe :P
Bardzo dobre posunięcie Krzywy

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Wróć do Nowości / Aktualności na forum