Zakładam niniejszym wątek prac nad Regulaminem forum.ebiznesy.pl. Miał powstać dawno temu, ale zawsze czasu brakuje. Czasu nie wydłużymy (ehh, ta fizyka newtonowska, hehe), ale Regulamin musi powstać. I powstanie wspólnymi siłami.
Nie mam zamiaru samodzielnie pisać Regulaminu forum. Napiszemy go wspólnie. Forum to nasze wspólne dobro, zatem każdy może mieć wpływ na zasady, jakie u nas obowiązują i będą obowiązywać.
Prace nad Regulaminem forum widzę w ten sposób:
- 1. Każdy może rzucać dowolne propozycje. Jest to coś w rodzaju burzy mózgów - zatem kreatywność uruchomta (niezły wyraz, jam jest już kreatywny, hehehehehe).
- 2. Prace nad Regulaminem potrwają tyle, ile trzeba. Nie dłużej i nie krócej
- 3. Piszcie zarówno luźne propozycje, jak i gotowe punkty, zdania, zwroty.
Po utworzeniu Regulaminu, każda osoba rejestrująca się na forum będzie musiała go zaakceptować. My, jako że już tu jesteśmy, też w zasadzie go zaakceptować musimy
Przerobimy nieco proces rejestracji - być może będzie trzeba przewijać Regulamin i oznaczać bloki jako przeczytane, zobaczymy. I tak miałem wymyślić coś na spamerów (roboty i/lub patafiany z zagranicy). Takie ręczne potwierdzanie Regulaminu w kilku miejscach być może ich wyeliminuje.
Mam tylko prośbę: nie wklejajmy całych regulaminów np. z innych for. Bo sami sobie duplikacje treści zrobimy. A i wątek olbrzymi i nieczytelny powstanie. Niech Regulamin forum będzie w miarę krótki, konkretny, jednoznaczny i czytelny. I niech będzie NASZ.
Zatem - do dzieła Forumowiczki i Forumeni!