co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
co nowego na forum: nowe działy, funkcjonalności, zmiany, komunikaty, propozycje

ok. moje fo pa, masz racje krzywy jest już cos takiego:)

Kamil 'Camillus2' Kuczyński

Nie podobają mi się takie odstępy między odnośnikami do działów na stronie głównej, za duże są. Tak jak było do tej pory jest lepiej

Będzie po staremu z odstępami, bez obaw ;)
Aczkolwiek strona główna forum przejdzie małą metamorfozę. Piszę, że małą, bo sądzę, że nikt się nie zgubi po zmianach. Na razie testujemy na testowym forum 8-)

ok. moje fo pa, masz racje krzywy jest już cos takiego:)

Cieszę się, że się wyjaśniło. Dzięki za sygnał, że jest OK.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Widzę, że praca wre nawet w nocy (dodawanie opisów działów) :D

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Nie podoba mi się ten nowy head za bardzo :P

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Z bólem przyjmuje nową szatę graficzną forum :(
Po pierwszych zmianach myślałam, że coś się w wyniku nocnej pracy rozsypało i zaraz wróci do normy, ale potem coś fatalnego stało się z grafiką na górze i to już wygląda na zmiany celowe :cry: :cry: :cry:
A było tak ładnie

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Zamiast pomarańczowego dałbym czerwony. O wiele lepiej by było :P

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Elu, Kamilu,

Dzięki za uwagi odnośnie nagłówka forum. Mi również coś nie pasowało, sam nie wiem co. Sygnał od Was był nader wyraźny - trzeba zmieniać ;)
Ten nagłówek, który jest w tej chwili (jest 10.35, zmieniłem go dosłownie 10 minut temu), mnie osobiście dosyć się podoba. Oczywiście wcale nie musi pozostać. Wszyscy mamy się tu czuć doskonale, więc nic nie będę narzucał, absolutnie.

Generalnie zmiana nagłówka wynikła z następujących przyczyn:

1. Chciałem wywalić te 3 linki z nagłówka (kurs SEO, moja strona firmowa i ebiznesy.pl). Nie chcę w nagłówku siebie w ten sposób promować.
    2. Chciałem coś zmienić. Ostatnio coraz więcej zmian na forum, myślę, że w dobrym kierunku idących (głównie naprawy funkcjonalności forum). Więc pomyślałem, że i nowy nagłówek się przyda, żeby podkreślić te zmiany. Może "nowy" to za dużo powiedziane. "Odnowiony, odświeżony" - tak lepiej.
    3. Chciałem uprościć nagłówek. Nie był może jakiś skomplikowany, ale np. to tło z morzem było... trochę nie w temacie jakoś. Sam nie wiem. Nie pasowało mi.
    4. Chciałem nagłówek lepiej skomponować z całym szablonem graficznym forum.

Po Waszych uwagach i własnych przemyśleniach zmieniłem nagłówek ponownie:

1. Wrócił kolor czerwony. Rzeczywiście, lepiej wygląda od pomarańczowego tutaj.
    2. Ta niby pieczątka jest znacznie przekrzywiona i przecina górną belkę. Takie elementy rzucają się w oczy, więc o to chodziło. Forum ma w zasadzie 2 tagline'y: "forum ebiznesowe na pewnym poziomie" i "...i nie ma głupich pytań". To dziwna dość konstrukcja (2 hasła). Ale chciałem mimo wszystko je zostawić, bo doskonale pasują do forum i je lubimy. Teraz jeden nagłówek można uznać za "główny" (ten na samej górze, na belce), a drugi stanowi coś w rodzaju gwarancji satysfakcji, hehehe. Czyli taka niby pieczątka z gwarancją braku głupich pytań. Moim zdaniem, to dobry pomysł. Jeśli macie inne zdanie - piszcie, proszę, tutaj.
    3. Górna belka jest w kolorze głównej belki forum. Ładnie teraz się to komponuje. Nagłówek lepiej zlewa się z forum. Pamiętajcie: to forum to nie fajerwerki graficzne, tylko skupienie na merytorycznych tematach i dyskusje. Zatem, tak uważam, nagłówek powinien być stonowany i nie rozpraszać.
    4. Zwęziłem nagłówek o kilkadziesiąt pikseli (tzn. zmniejszyłem jego wysokość). Cel? Więcej miejsca na treść w oknie przeglądarki, mnie na grafikę nagłówka.

To tyle z mojej strony na teraz.
Jeśli macie uwagi, propozycje - dajcie znać.
Nagłówek, jeśli chcecie, może być zupełnie inny. Czekam na propozycje.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Według mnie jest ok, jestem zadowolony teraz (co nie znaczy, że wcześniej nie byłem :lol: )

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Ok, rozumiem, ze czasem chce się coś pozmieniać :)
Z mojej perspektywy to wygląda tak:
było strasznie (z tym pomarańczowym)
teraz jest lepiej, choć by mi się podobało bardziej to co było. Ale że nie pamiętam dokładnie tego co było, nie wiem na czym ta różnica polega. Wiem tylko że było inaczej i mi się podobało.
Z czerwonym bym na Twoim miejscu, Pawle nie kombinowała, bo w moim odczuciu stał się jednym z "Twoich kolorów". Twoja strona jest niebiesko, czerwono czarna. Forum było w takich kolorach, czarny i czerwony, to kolorystyka wszystkich Twoich postów.
Myślałam, że ta czerwień to świadomy wybór.
Tu się ładnie komponuje.
Nie pamiętam co było w nagłówku poprzednio ale mam wrażenie, że teraz jest puściej - jakby czegoś brakowało.
No i opisy działów forum - wyglądają jakby się coś posypało - to szare (opisy działów) wygląda nie porządnie i nieczytelnie. Wygląda na coś tymczasowego. Poprzednio było porządnie i klarownie. Teraz jest mniej czytelnie.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Elżbieta Kalinowska napisał(a):No i opisy działów forum - wyglądają jakby się coś posypało - to szare (opisy działów) wygląda nie porządnie i nieczytelnie. Wygląda na coś tymczasowego. Poprzednio było porządnie i klarownie. Teraz jest mniej czytelnie.

Zgadzam się. Według mnie lepiej by wyglądało, gdyby wiersze zaczynały się POD nazwą działu, a nie obok i gdyby kolor był bardziej wyrazisty.

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nowości / Aktualności na forum