co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
co nowego na forum: nowe działy, funkcjonalności, zmiany, komunikaty, propozycje

Przekierowanie do napisanego posta już działa :D

Linki w mailach, które przychodzą, gdy obserwuje się jakiś wątek lub bierze w nim udział, też są nieco inne teraz. Znaczy się w takim mailu są 3 linki:
1. Do nowego posta
2. Do początku wątku
3. Do działu, w którym jest ten wątek.
Oczywiście naprawimy błąd, że pierwszy link nie działa prawidłowo - teraz następuje przekierowanie do strony głównej forum, co jest bardzo denerwujące.

Jeśli widzicie jakieś błędy lub macie kolejne propozycje - piszcie, proszę, w tym właśnie wątku :)
Z czasem, forum będzie działało doskonale.

A nowy moderator jeszcze nie pracuje, bo... panel moderacji nie działa do końca tak, jak powinien. Również nad tym pracujemy.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

ugregusa napisał(a):pomimo, że zajmuje się cms i ich edycja ale nie jestem w stanie być na bieżąco ze wszystkim, powiedz mi czy w oryginale phpbb3 bez modyfikacji forum automatycznie kieruje do strony głównej czy do posta napisanego??

Pytanie do mnie? :P Jeżeli tak, to nie wiem, nie znam 3 za bardzo. Jest to według mnie obowiązkowa opcja i bardzo przydatna, więc myślę, że powinna być w standardzie :P
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Przekierowanie do napisanego posta już działa :D

Dzięki, działa bez zastrzeżeń :D

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Przypomniało mi się jedno - cytowanie selektywne. Baaardzo przydatna rzecz, przemyślcie to ;)

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

To, co jest w Przemie domyślnie - szybka odpowiedź pod tematem. Również very przydatne

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Tak. To jest fajna opcja. Widzimy nadal temat a odpisujemy w tym okienku co się wysuwa poniżej. To znacznie wygodniejsze i wymaga mniej klikania.

Krzysztof 'Junior' Trybulski

Z tymi ocenami to sam nie wiem. Generalnie dla mnie takie oceny, czy jak to nazwiemy, powodują, że jedni są lepsi a drudzy nieco gorsi. I co wtedy? Zrobimy wyścig szczurów, kto więcej postów napisze i dostanie jakieś gwiazdki za pomoc? A jak ktoś mu nie da tej gwiazdki, to co? Czy nie będzie miał pretensji o to? Czy taka forma wyróżniania forumowiczów za jakieś czyny nie spowoduje, że na forum będą lepsi i gorsi?
Tak to jest racja.

Być może nie mam racji. Być może takie oceny to coś fajnego. Przekonajcie mnie, proszę, jeśli rzeczywiście jest to fajna koncepcja. Opiszcie mi to w detalach i napiszcie cel i zalety takich rozwiązań, ok?

Masz dobre podejście.

Ja powiem szczerze, że na Insomnii to działa genialnie. Kiedyś jeszcze były oprócz sogów, oceny -1,o,1 i pewnie zostały cofnięte przez to co mówiłeś. Jednak prawda jest też taka, że ilość tych sogów zalezy od merytoryczności wypowiedzi i chęci pomagania. A jest wiele osób, które tylko krzycza i nic nie wnoszą do dyslusji. to Ci faktycznie mają mało tych sogów. Ale te osoby i tak sie gęsto wypowiadają,wiec nie sadze, żeby to przeszkadzało.

Mi np, brakuje tego bardzo na innych forach, ponieważ nie mam jak wynagrodzić kogos za pomoc liub nawet za jego trafna uwagę.

Kamil 'Camillus2' Kuczyński

Nie wiem czy już o tym mówiliśmy, ale moim zdaniem fajnie byłoby, żeby pod okienkiem gdzie udzielamy pełnej odpowiedzi były takze posty z poprzednich odpowiedzi. Wtedy jeżeli chce odnieść się w jednym poście do kliku wypowiedzi i je zacytować to nie muszę otwierać 2 okienka.

Te poprzednie posty mogły by być w przewijanym okienku, aby nie zajmowały zbyt dużo miejsca.

Kamil 'Camillus2' Kuczyński

Dzisiaj zauważyłem, że Panowie naprawili błąd, o którym pisałem w punkcie drugim, dzięki :)

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Kolejne sprawy zostały dopracowane.
Najważniejsze: w mailu, jaki przychodzi do nas, gdy obserwujemy jakiś wątek, działa pierwszy link kierujący bezpośrednio to tego nowego posta. W końcu się udało. Jeszcze sam adres tego linka nie wygląda idealnie, ale najważniejsze, że działa link. Adres poprawimy później nieco - są pilniejsze sprawy na forum.

Nie wiem czy już o tym mówiliśmy, ale moim zdaniem fajnie byłoby, żeby pod okienkiem gdzie udzielamy pełnej odpowiedzi były takze posty z poprzednich odpowiedzi. Wtedy jeżeli chce odnieść się w jednym poście do kliku wypowiedzi i je zacytować to nie muszę otwierać 2 okienka.

Hmm, a nie ma teraz czegoś takiego? Jak odpisuję, to pod okienkiem, gdzie piszę nowy post mam okienko z postami z tego wątku (z paskiem przewijania). Nie o tym mówisz, Kamilu?

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Dodam takie subiektywne zdanie :P Nie podobają mi się takie odstępy między odnośnikami do działów na stronie głównej, za duże są. Tak jak było do tej pory jest lepiej :P

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nowości / Aktualności na forum