Jako że włożyłem kij w mrowisko (czyli zaproponowałem takie ograniczenia po kolejną reklamą "jednopostowca") wypada żebym się wypowiedział w temacie.
Jestem jak najbardziej za ograniczeniem możliwości umieszczania reklamy przez nowo zarejestrowanych użytkowników. Co do sposobu - grunt żeby było skuteczne. Cóż faktycznie ograniczenie ilością postów może skończyć się tym że taki przeleci po 30 wątkach i napisze posty typu: "zgadzam się z Xsinskim" czy "Xsinski mylisz się" i w ten oto sposób wyrobi limit.
Może więc nieco inaczej - blokada poniżej minimum X znaków w minimum Y postów - merytorycznie sensownych.
IMO Paweł dobrze napisał - jeśli kogoś interesuje forum to przetrzyma konieczność napisania tych 10-20 postów. Jeśli interesuje go tylko "posadzenie" reklamy to już gorzej (ale czy takich forumowiczów chcemy?).
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Tak, dlatego spamerzy reklamują się w innych działach np. w ogłoszenia - wykonam.
Gdyby był taki skrypt do obsługi tego, to ok, ale nie wyobrażam sobie sprawdzać tego "na piechotę" - są ochotnicy?
Krzywy zawsze poleca stosowanie imienia i nazwiska na forum jako nick - z pewnością ułatwiłoby to Tobie zaistnienie w sieci.
Imię i nazwisko się po pewnym czasie zapamiętuje. Potem trafia się na nie na facebooku, goldenline itp.
z takiego nicka jak "badawaw" będzie duuuużo mniej pożytku.
31 posty(ów)
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
W ostatnim czasie aktywność jednorazowych spamerów się znacząco podniosła. Przydały by się te zmiany, oj przydały.
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
kosiarski napisał(a):Przecież tworzenie nowego tematu w dziale reklamowym jest możliwe dopiero od 30 postów. Przynajmniej ja to tak pamiętam.
Tak, dlatego spamerzy reklamują się w innych działach np. w ogłoszenia - wykonam.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Staramy się na bieżąco usuwać tego typu posty.
Na niektóre sami trafiamy, inne nam podpowiadacie (raportami).
Ale jestem zwolennikiem ograniczeń.
Jeśli ktoś chce wejść na forum tylko po to, żeby wrzucić posta z linkiem - to takich użytkowników tutaj nie potrzeba.
A gdy ktoś chce zostać na dłużej, to nie będzie dla niego problemem że musi najpierw kilka postów napisać lub odczekać kilka dni.
Na niektóre sami trafiamy, inne nam podpowiadacie (raportami).
Ale jestem zwolennikiem ograniczeń.
Jeśli ktoś chce wejść na forum tylko po to, żeby wrzucić posta z linkiem - to takich użytkowników tutaj nie potrzeba.
A gdy ktoś chce zostać na dłużej, to nie będzie dla niego problemem że musi najpierw kilka postów napisać lub odczekać kilka dni.
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Mimo, że na tym forum jestem nowicjuszem, w pełni popieram system ograniczeń dotyczący możliwości reklamowania się. Uzyskanie tzw, "kwalifikacji" do tych uprawnień ograniczy tzw. niską kulturę marketingu internetowego, a przynajmniej zmusi nowe osoby do jakiegokolwiek wysiłku (posty typu:"fajny artykuł" mogą być przecież kasowane, bądź niezaliczone do uzyskania omawianej kwalifikacji).
Wydaje mi się, że obecne parametry są ok, przynajmniej w dziale "Zareklamuj się" oraz w możliwościach umieszczania stopki.
Pozdrawiam
Maciek
Wydaje mi się, że obecne parametry są ok, przynajmniej w dziale "Zareklamuj się" oraz w możliwościach umieszczania stopki.
Pozdrawiam
Maciek
-

maciejstefaniak - Posty: 5
- Miejscowość: Łódź
Znalazłem to forum, bo zaciekawiła mnie tematyka.
Czy ograniczenia w ilości postów do 10 czy do 20 albo więcej aby mieć pewne dostępne funkcje coś zmienia?
Nie sadzę.
Niewątpliwie jest masę osób co weszło tu raz aby zostawić swój link i tylko zaśmieca forum.
Sądzę ,że prościej byłoby dodać w regulaminie, że takie wpisy będą usuwane.
Wpisałeś raz. Cześć jestem Jurek i zamieściłeś swój link a po na przykład miesiącu nie dokonałeś żadnego sensownego wpisu to link i twój wpis jest usuwany.
Oczywiście utrzymanie 10 - 20 postów jest w pewnym sensie zasadne ale ich dalsze podnoszenie mija się chyba z sensem. Ważniejsza jest aktywność rozłożona w czasie a nie na siłę wpisywane posty.
Pytanie - ilość czy jakość jest chyba tu zasadne.
Na dziś kończę udzielanie się na forum aby moja ilość postów nie odbiła się na jakości i pozdrawiam wszystkich starych i nowych bywalców. Nie ukrywam, że piszę tu nie tylko dla przyjemności ale również aby zaistnieć w Internecie. Robi to wielu ale też zgadzam się, że ważny jest umiar i dobre wychowanie a tego nie osiągnie się wyłącznie nakazami i zakazami. Nie mam jeszcze prawa do stopki z linkami w tekście nie wiem ale nie ubolewam z tego bowiem przeglądając to forum wiele się dowiedziałem.
Czy ograniczenia w ilości postów do 10 czy do 20 albo więcej aby mieć pewne dostępne funkcje coś zmienia?
Nie sadzę.
Niewątpliwie jest masę osób co weszło tu raz aby zostawić swój link i tylko zaśmieca forum.
Sądzę ,że prościej byłoby dodać w regulaminie, że takie wpisy będą usuwane.
Wpisałeś raz. Cześć jestem Jurek i zamieściłeś swój link a po na przykład miesiącu nie dokonałeś żadnego sensownego wpisu to link i twój wpis jest usuwany.
Oczywiście utrzymanie 10 - 20 postów jest w pewnym sensie zasadne ale ich dalsze podnoszenie mija się chyba z sensem. Ważniejsza jest aktywność rozłożona w czasie a nie na siłę wpisywane posty.
Pytanie - ilość czy jakość jest chyba tu zasadne.
Na dziś kończę udzielanie się na forum aby moja ilość postów nie odbiła się na jakości i pozdrawiam wszystkich starych i nowych bywalców. Nie ukrywam, że piszę tu nie tylko dla przyjemności ale również aby zaistnieć w Internecie. Robi to wielu ale też zgadzam się, że ważny jest umiar i dobre wychowanie a tego nie osiągnie się wyłącznie nakazami i zakazami. Nie mam jeszcze prawa do stopki z linkami w tekście nie wiem ale nie ubolewam z tego bowiem przeglądając to forum wiele się dowiedziałem.
- badawaw
- Miejscowość: Mazowsze/ Pruszków
badawaw napisał(a):Wpisałeś raz. Cześć jestem Jurek i zamieściłeś swój link a po na przykład miesiącu nie dokonałeś żadnego sensownego wpisu to link i twój wpis jest usuwany.
Gdyby był taki skrypt do obsługi tego, to ok, ale nie wyobrażam sobie sprawdzać tego "na piechotę" - są ochotnicy?
Nie ukrywam, że piszę tu nie tylko dla przyjemności ale również aby zaistnieć w Internecie.
Krzywy zawsze poleca stosowanie imienia i nazwiska na forum jako nick - z pewnością ułatwiłoby to Tobie zaistnienie w sieci.
Imię i nazwisko się po pewnym czasie zapamiętuje. Potem trafia się na nie na facebooku, goldenline itp.
z takiego nicka jak "badawaw" będzie duuuużo mniej pożytku.
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
31 posty(ów)
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Wróć do Nowości / Aktualności na forum
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Elżbieta Kalinowska oraz 3 gości