Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na forum: nowe działy, funkcjonalności, zmiany, komunikaty, propozycje
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

ocena stron

Postprzez lapti
napisane: 7 Sty 2010, o 23:31

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam serdecznie!
Jeżeli można w tym dziale składać propozycję, to ja też mam jedną.

Na tym forum jest dużo osób, które świetnie znają rzemiosło budowania stron i ich optymalizacji. Więc co za tym idzie, co pewien czas wpada "ktoś" i rejestruje się celem złożenia zapytania. No i tu zrodził się mój genialny (albo i nie :P) pomysł stworzenia osobnego działu (może być w seo?) i zaznaczenie, że napisać temat mogą osoby jedynie z 20stoma postami.
Zdaje sobie sprawę, że istnieje ryzyko popsucia klimatu (brak lepszego słowa) na forum, przez sztucznie nabijających posty, którzy będą zaniżać poziom merytoryczny wypowiedziami typu: dzięki, spoko, też bym tak zrobił...
Będą za wszelką cenę dążyć do przekroczenia magicznego progu, by dostać gotowe rozwiązanie w pigułce, jak pokonać i zjeść google w minutę. Ale przecież nikomu nic się nie stanie, jak zapyta o coś konkretnego. Nie uważam się za alfę i łomegę, więc jeśli coś przeczytam (nawet gdybym już o tym wiedział), to nic mi się chyba nie stanie... A staram się czytać wszystkie nowe posty na tym forum, bo przeważnie mają wysoki "PRumysłowy":)
No i dodatkowo będą mogli się popisać zieloni reprezentanci władzy forumowej - tępiąc szkodniki nabijające :)

A więc podsumowując moje wypociny wychodzę z propozycją:
- nowy dział z prośbami o ocenę stron
- w w/w dziale próg zakładania tematów na 20 postów.

Pozdrawiam
lapti

Awatar użytkownika
lapti

Re: ocena stron

Postprzez Tomasz Fabiszak
napisane: 8 Sty 2010, o 09:01

Dobry pomysł z nowym działem. Będzie porządek :) Ja też chyba z 10 min. zastanawiałem się w którym dziale umieścić moją prośbę do Was o ocenę mojej strony. Brakowało mi osobnego działu. Jest dział Pochwal się, ale ja nie chciałem się chwalić tą stroną (bo w mojej ocenie jeszcze nie ma czym), tylko zapytać się Was o opinię - czy i jak jest dostosowana do potrzeb rynku.

Mam zastrzeżenie co do wymogu określonej liczby postów.. Może by go obniżyć lub w ogóle zrezygnować. Przecież nikt nie jest zobligowany (no może poza Adminem w niektórych przypadkach) do odpisywania na zadawane tu pytania, czy komentowania informacji. Każdy może odpisywać na co chce i jak chce (w granicach rozsądku i kultury :D ).

Lapti, mnie również czasami przeszkadzają pytania, na które można znaleźć sensowną odpowiedź na stronach z pierwszych trzech odsyłaczy wyników Google. Niestety niektórym "nie chce się" pomyśleć i nic na to nie poradzimy. Można tłumaczyć w kółko to samo, ignorować lub próbować nauczyć.. obsługi wyszukiwarek internetowych :)

Pomysł z osobnym działem "Oceńcie moją stronę" dobry.

Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Re: ocena stron

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 8 Sty 2010, o 11:16

Jak dla mnie dział "Ocena stron" może być przydatny. Jakoś się tak trochę przyjęło, że najczęściej ocenia się strony w dziale Pochwal się, ale jak zauważył Tomek nie zawsze chcemy się chwalić i jest czym, po prostu chcemy ocenę naszej strony.

A jeśli chodzi o limit dla nowych użytkowników, to myślę, że nie jest to zbyt dobre rozwiązanie. Raz, że sam np. czułbym się dziwnie jakbym zarejestrował się na forum i od razu miał ograniczenia - to jest raczej niezbyt miłe przyjęcie nowego forumowicza. Oczywistym jest, że zawsze będą osoby, które napiszą 1 post i na tym zakończą uczestnictwo w forum. Po za tym wiele ciekawych wątków byłoby w jednym dziale niepoukładane (dla nowych) - przez co być może trudniej byłoby je znaleźć. A lepiej jest jak wszystkie wątki są posegregowane. W miarę możliwości staramy się przenosić wątki do odpowiednich działów, jeśli zostały umieszczone w zdecydowanie niewłaściwych.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wróć do Nowości / Aktualności na forum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości