Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Hmm, sam nie wiem. Generalnie na blogach najczęściej "like" spotyka się pod tytułem wpisu. Dlatego tu dałem analogicznie. Poza tym, w takim położeniu dobrze go widać - powinien być zatem w miarę często klikany. Jeśli go zakopiemy po prawej stronie, to raczej skuteczność będzie znikoma.
Czekam na zdanie innych osób. Jak zwykle temat do dyskusji i ewentualnych zmian.
Macie rację - like powinien być pod postem.
Przy krótkich postach to niemal bez różnicy, ale przy długich - już tak.
Dzięki za sugestię - i to doskonałą!
Czy teraz wszyscy są zadowoleni z położenia przycisku "like" na naszym Forum?
PS Coś mi się zdaje, że nie używacie zbytnio seo-stopki... mam rację? Dlaczego?
Najlepszą odpowiedzią jaką mogłem dać było kliknięcie... "Lubię to"
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wprowadziłem kilka dni temu w górnej części Forum sporą ikonkę Facebooka, aby można było polecać nasze Forum znajomym.
Dziś wprowadziłem coś jeszcze: przycisk "like" przy każdym poście. Wcześniej mieliśmy możliwość wykopywania na FB (i nie tylko) całych wątków - teraz można pojedyncze posty.
Jest to bardzo fajne: jeśli jakiś post nam pomógł - wykopujmy go na FB. Wypromujemy wtedy autora postu (zasłużył) i nasze wspólne dobro - czyli Forum.ebiznesy.pl.
Dziś wprowadziłem coś jeszcze: przycisk "like" przy każdym poście. Wcześniej mieliśmy możliwość wykopywania na FB (i nie tylko) całych wątków - teraz można pojedyncze posty.
Jest to bardzo fajne: jeśli jakiś post nam pomógł - wykopujmy go na FB. Wypromujemy wtedy autora postu (zasłużył) i nasze wspólne dobro - czyli Forum.ebiznesy.pl.
Chcesz nauczyć się pozycjonowania? Zapisz się na całkowicie bezpłatny
kurs pozycjonowania. 14 lekcji, mnóstwo wskazówek, zero lania wody.
kurs pozycjonowania. 14 lekcji, mnóstwo wskazówek, zero lania wody.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Już się w jednym temacie rąbnąłem - gość pisał o pomoc przy głosowaniu, to kliknąłem w "Lubię To!". Myślałem, że do postu dodał kod. Dopiero później zauważyłem, że taki przycisk pojawił się przy każdym poście
Ja bym się zastanowił nad jego położeniem, wg mnie tak jak jest nie jest dobrze. Nie wiadomo na co patrzeć, odciąga od tekstu. Nie lepiej byłoby go wcisnąć gdzieś nad "Cytuj fragment"? Albo obok pozostałych ikon społecznościowych?
Pozdrawiam!
Ja bym się zastanowił nad jego położeniem, wg mnie tak jak jest nie jest dobrze. Nie wiadomo na co patrzeć, odciąga od tekstu. Nie lepiej byłoby go wcisnąć gdzieś nad "Cytuj fragment"? Albo obok pozostałych ikon społecznościowych?
Pozdrawiam!
Darmowy Kurs Podrywu - rozwiązanie Twojego problemu z kobietami!
-

Kamil Krzysztof Łapiński - Posty: 66
- Miejscowość: Białystok
Kamil Krzysztof Łapiński napisał(a):Ja bym się zastanowił nad jego położeniem, wg mnie tak jak jest nie jest dobrze.
Hmm, sam nie wiem. Generalnie na blogach najczęściej "like" spotyka się pod tytułem wpisu. Dlatego tu dałem analogicznie. Poza tym, w takim położeniu dobrze go widać - powinien być zatem w miarę często klikany. Jeśli go zakopiemy po prawej stronie, to raczej skuteczność będzie znikoma.
Czekam na zdanie innych osób. Jak zwykle temat do dyskusji i ewentualnych zmian.
Szukasz wiedzy o e-biznesie, e-marketingu, prowadzeniu firmy w Internecie? Zapraszam Cię na
blog o e-biznesie
blog o e-biznesie
-

Jeśli mógłbym coś zasugerować, to może dobrym miejscem byłby koniec wpisu, ale przed stopką? Zgodnie z kierunkiem czytania, czytelnik kończy czytać wpis i trafia na przycisk bez rozpraszania się.
-

marek_makaron_makarewicz - Posty: 78
No..., Marek ma chyba rację.
Jak ktoś polubi post, to po co musi wracać, żeby kliknąć?
Przy krótkich postach, takich jak te w tym wątku, to nie ma problemu, ale jak się Krzywy czasem rozpisze...
Jak ktoś polubi post, to po co musi wracać, żeby kliknąć?
Przy krótkich postach, takich jak te w tym wątku, to nie ma problemu, ale jak się Krzywy czasem rozpisze...
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Też myślę, że klika się po przeczytaniu postu, więc jego koniec byłby najlepszym miejscem na umieszczenie tego typu widgetu 
-

Artur Smolicki - Posty: 211
marek_makaron_makarewicz napisał(a):może dobrym miejscem byłby koniec wpisu, ale przed stopką
Macie rację - like powinien być pod postem.
Przy krótkich postach to niemal bez różnicy, ale przy długich - już tak.
Dzięki za sugestię - i to doskonałą!
Czy teraz wszyscy są zadowoleni z położenia przycisku "like" na naszym Forum?
PS Coś mi się zdaje, że nie używacie zbytnio seo-stopki... mam rację? Dlaczego?
Wiedzę w Sieci można podzielić na darmową i płatną. Jeśli chodzi o tę pierwszą, to polecam Ci z czystym sercem profesjonalnie przygotowane
kursy e-mailowe.
kursy e-mailowe.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Czy teraz wszyscy są zadowoleni z położenia przycisku "like" na naszym Forum?
Najlepszą odpowiedzią jaką mogłem dać było kliknięcie... "Lubię to"
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Faktycznie, nie pomyślałem o tym, że można przesunąć przycisk na sam dół. Mniejsze zło i większa funkcjonalność. Taka pozycja mi odpowiada 
Co do seo-stopki... Wymaga myślenia
Co do seo-stopki... Wymaga myślenia
Podryw bez Tajemnic - Blog z poradami na temat uwodzenia i związków.
-

Kamil Krzysztof Łapiński - Posty: 66
- Miejscowość: Białystok
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Nowości / Aktualności na forum
-