Cześć,
mam propozycje stworzenia osobnego działu, gdzie moglibyśmy rozwijać wątek Google Analytics. To narzędzie o ogromnych możliwościach. Niestety, wiele osób ma z problemy z konfiguracją i wykorzystaniem wszystkich opcji jakie Analytics oferuje. Albo jeszcze lepiej stwórzmy jakiś odrębny dział "statystyki stron" lub coś podobnego. Wydaje mi się, że to bardzo ważne zagadnienie, jeśli chodzi o e-biznes.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
OlgoGr,
pomysł z osobnym wątkiem o Google Analytics bardzo dobry. Przyłączę się do niego. Szczególnie teraz interesuje mnie możliwość ich wykorzystania w sklepie internetowym.
pomysł z osobnym wątkiem o Google Analytics bardzo dobry. Przyłączę się do niego. Szczególnie teraz interesuje mnie możliwość ich wykorzystania w sklepie internetowym.
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Myślę, że taki poddział jak statystyki stron WWW, by się przydał. Wprawdzie sporo można o tym pisać
Ps. Posty nt. instalacji GA przeniosłem do wątku o instalacji Analytics na Wordpressie.
Ps. Posty nt. instalacji GA przeniosłem do wątku o instalacji Analytics na Wordpressie.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Zgadzam się z Wami - to świetny pomysł.
Hmm, tylko gdzie mam go dodać? Jak uważacie?
W zasadzie mamy do wyboru następujące działy:
- Mój e-biznes ?
jakoś średnio mi tu pasuje, a Wam?
- Strefa webmastera / webdesignera ?
niby tu by można; ale statystyki to jakby co innego, nie?
- E-reklama, e-marketing, e-promocja ?
hmm, sam nie wiem; statystyki mieszać z e-marketingiem?
- Wiedza i własny rozwój ?
tu też od biedy by można; choć ten dział ma inny charakter
Jak uważacie?
Hmm, tylko gdzie mam go dodać? Jak uważacie?
W zasadzie mamy do wyboru następujące działy:
- Mój e-biznes ?
jakoś średnio mi tu pasuje, a Wam?
- Strefa webmastera / webdesignera ?
niby tu by można; ale statystyki to jakby co innego, nie?
- E-reklama, e-marketing, e-promocja ?
hmm, sam nie wiem; statystyki mieszać z e-marketingiem?
- Wiedza i własny rozwój ?
tu też od biedy by można; choć ten dział ma inny charakter
Jak uważacie?
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
IMHO
Do:
Uważam, że jest to narzędzie do wykorzystania w decyzjach marketingowych. Statystyki i analizy powinny służyć do weryfikowania i podejmowania decyzji.
Do:
.- E-reklama, e-marketing, e-promocja
Uważam, że jest to narzędzie do wykorzystania w decyzjach marketingowych. Statystyki i analizy powinny służyć do weryfikowania i podejmowania decyzji.
- tomq
Mi również wydaje się, że e-marketing jest najlepszym miejscem. W końcu trzeba analizować statystyki naszych kampanii reklamowych 
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Niech będzie w dziale: "E-reklama, e-marketing, e-promocja" - jest już tam wątek dotyczący Google AdWords. Może z czasem (kiedy już o Google Analytics się rozpiszemy) dołożymy jeszcze Google Web Optimizer, Google Adsense, Google KeyWordTool, Google Webmaster Tools i powstanie z tego osobny dział np. "Narzędzia Google".
Choć statystyki pomagają pośrednio również w optymalizacji treści, czy układu strony/nawigacji, to jednak są przede wszystkim narzędziem sprawdzającym ruch i skuteczność ewentualnych akcji marketingowych.
Choć statystyki pomagają pośrednio również w optymalizacji treści, czy układu strony/nawigacji, to jednak są przede wszystkim narzędziem sprawdzającym ruch i skuteczność ewentualnych akcji marketingowych.
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Dziękuję Wam za opinie, moi Drodzy.
Zatem zgodnie z Waszymi sugestiami utworzyłem kategorię Google Analytics w dziale E-marketing...
Będziemy tam rozmawiali o GA i o innych statystykach.
Zapraszam do pisania w kategorii o statystykach
Zatem zgodnie z Waszymi sugestiami utworzyłem kategorię Google Analytics w dziale E-marketing...
Będziemy tam rozmawiali o GA i o innych statystykach.
Zapraszam do pisania w kategorii o statystykach
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Nowości / Aktualności na forum
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość