co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
co nowego na forum: nowe działy, funkcjonalności, zmiany, komunikaty, propozycje

Jak zapewne zauważyliście, wprowadziłem na Forum tzw. bottom layer, czyli warstwę (na dzień dzisiejszy jest to "zwykły" div), która wyświetla się na samym dole strony. Jest to doskonałe rozwiązanie. Skuteczność ma wielokrotnie większą od bannerów czy nawet top layera.

Do dzisiaj wisiała reklama Zjazdu Forum. Oczywiście jest już po Zjeździe, dlatego dokonałem zmian. Na tę chwilę bottom layer wyświetla się następująco:
  • Na stronie głównej - reklama i link do działu (raczej poddziału dla działu "Forum ogólne") "Przedstaw się!"
  • Na stronach działów i poddziałów - link do wątku o Zjeździe Forum we Wrocławiu
  • Na stronach z wątkami - nie ma bottom layera
Jeśli macie inne propozycje - dawajcie znać w niniejszym wątku.

Na tę chwilę działanie tej reklamy jest takie:
  • Można ją zamknąć klikając link "X Zamknij"
  • Po odświeżeniu strony - reklama powraca
Docelowo będzie wprowadzony mechanizm (prawdopodobnie niezastąpiony Bartek Medoń pogrzebie w php), który sprawi, że po zamknięciu layera pojawi się on ponownie dopiero po kolejnym uruchomieniu przeglądarki (ewentualnie ustawimy na sztywno czas, np. 7 dni).

Mam nadzieję, że ta forma reklamy wybranych miejsc na Forum nie przeszkadza Wam w korzystaniu z Forum.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Na początku trochę przeszkadzała, jednak teraz, gdy się przyzwyczaiłem jest spoko. A jak nie będzie powracała po odświeżaniu to już naprawdę będzie rewelacja (mały warunek ze zmienną w sesji powinien załatwić sprawę).
ewentualnie ustawimy na sztywno czas, np. 7 dni

Moim zdaniem lepiej ograniczyć się tylko do sesji przeglądarki. To nie jest zwykła reklama, raczej ważna informacja, po prostu można przegapić coś interesującego w czasie tych 7 dni.

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Jak działam na normalnym lapie to spoko, ale na małym netbooku to niedługo będzę widział tylko pasek z dwiema linijkami tekstu ;)

Pozdrawiam
Seba
Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

No problem

Postprzez Kamil 'seven' Lubelski 21 Kwi 2010, o 20:21

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jeżeli chodzi o mnie, to nie ma problemu, nie przeszkadza mi to, ale to po prostu kwestia przyzwyczajenia, bo do wszystkiego można się przyzwyczaić. Jeżeli ma to pomóc forum, to nie mam zastrzeżeń, ale według mnie konieczne jest wprowadzenie tego:
Docelowo będzie wprowadzony mechanizm (prawdopodobnie niezastąpiony Bartek Medoń pogrzebie w php), który sprawi, że po zamknięciu layera pojawi się on ponownie dopiero po kolejnym uruchomieniu przeglądarki (ewentualnie ustawimy na sztywno czas, np. 7 dni).

i nie ma sztywno, tylko na podstawie sesji użytkownika.

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Wróć do Nowości / Aktualności na forum