Zaczęliśmy dzisiaj wprowadzanie artykułów na strony Forum. Artykuły będą umiejscowione na dole strony (nad stopką). W tej chwili jest dopiero 1 artykuł - na stronie głównej. A ile ich będzie? Na tę chwilę dokładnie:
- 1 na stronie głównej
- 6 na stronach działów
- 61 na stronach poddziałów
czyli łącznie 68.
Jak jest cel tych artykułów? Z jednej strony SEO, a z drugiej urozmaicenie Forum, podanie kilku dodatkowych informacji dla Użytkowników.
Artykuły na Forum są kolejnym etapem prac nad doskonaleniem Forum pod Google. Niebawem ocenimy wyniki.
Po co to wszystko? Nie wdając się w szczegóły: chodzi o przepływ Page Ranku. Strona główna Forum ma PR=4. Chodzi o to, żeby PR przeniósł się na strony działów i poddziałów - i dalej w głąb Forum. A żeby strona dla Google była wartościowa, powinna posiadać unikalną, tematyczną treść.
Strony:
- główna
- działów
- poddziałów
to prawie same linki. Dodatkowa treść będzie zatem zbawienna.
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Mógłbym napisać własny artykuł o sprzedaży bezpośredniej??
Do artykułu mogę wykonać video (jeśli To nie problem?)...które umieszczę choćby na YouTube.
Wiem już czym można się podzielić
Do video można dodać link - CAŁOŚCI ARTYKUŁU ZNAJDUJE SIĘ NA FORUM
np.
,,Przeczytaj więcej na forum.ebiznesy.pl -> kliknij''
widzę już w wyobraźni jak Całość ładnie będzie ze sobą współpracować ;]
Jeśli nie ma przeszkód [b]?! -> Można się powoli nie zabierać do pracy
[/b]
Do artykułu mogę wykonać video (jeśli To nie problem?)...które umieszczę choćby na YouTube.
Wiem już czym można się podzielić
Do video można dodać link - CAŁOŚCI ARTYKUŁU ZNAJDUJE SIĘ NA FORUM
np.
,,Przeczytaj więcej na forum.ebiznesy.pl -> kliknij''
widzę już w wyobraźni jak Całość ładnie będzie ze sobą współpracować ;]
Jeśli nie ma przeszkód [b]?! -> Można się powoli nie zabierać do pracy
Myślę więc Jestem, Jestem więc się Uczę. Uczę się E-biznesu.
-

Piaskowski - Posty: 157
Piaskowski napisał(a):Mógłbym napisać własny artykuł o sprzedaży bezpośredniej??
Łukaszu,
W tych artykułach nie będzie komercyjnych reklam.
Jeśli chcesz napisać artykuł bez linków do Ciebie i podawania nazwiska - nie ma sprawy. Tylko pewnie charytatywnie nie będzie Ci się chciało
Dlatego nawet nie proponowałem na Forum. Po prostu Paweł Landzberg i ja posiedzimy trochę nad tym i w końcu wszystkie arty ujrzą światło dzienne.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Jaka szkoda
Gdyby chociaż była możliwość napisać autora
Inaczej sobie To wyobrażałem, cóż a jakie tematy będą obejmować arty?
e-biznes -> NA PEWNO
pozycjonowanie -> NA PEWNO
webdesing -> NA PEWNO
reklama -> NA PEWNO
Co więc jeszcze?
A jeśli chodzi o linki, to przy okazji możecie dodać (tylko) Te które szerzej opisywać będą temat - jakieś niezależne źródło. Bo w przeciwnym razie wyjdzie z tego jakiś słowniczek pojęć albo gorzej FAQ. Artykuły poza funkcją sprowadzania nowych użytkowników:) magą być też pożyteczne dla nas:) starych wyjadaczy chleba
dlatego trzeba się trochę postarać, we dwójkę Rzym nie zbudowano.
A może zrób Pawle tak jak Piotr ma w CNEBie?
Po wpisaniu słowa w wyszukiwarce googluś: pozycjonowanie onet
mamy...
http://www.cneb.pl/c/pozycjonowanie_onet.html
Czyli fragment artykułu. Chcesz resztę ? - dowiecie się po zalogowaniu
Gdyby chociaż była możliwość napisać autora
Inaczej sobie To wyobrażałem, cóż a jakie tematy będą obejmować arty?
e-biznes -> NA PEWNO
pozycjonowanie -> NA PEWNO
webdesing -> NA PEWNO
reklama -> NA PEWNO
Co więc jeszcze?
A jeśli chodzi o linki, to przy okazji możecie dodać (tylko) Te które szerzej opisywać będą temat - jakieś niezależne źródło. Bo w przeciwnym razie wyjdzie z tego jakiś słowniczek pojęć albo gorzej FAQ. Artykuły poza funkcją sprowadzania nowych użytkowników:) magą być też pożyteczne dla nas:) starych wyjadaczy chleba
A może zrób Pawle tak jak Piotr ma w CNEBie?
Po wpisaniu słowa w wyszukiwarce googluś: pozycjonowanie onet
mamy...
http://www.cneb.pl/c/pozycjonowanie_onet.html
Czyli fragment artykułu. Chcesz resztę ? - dowiecie się po zalogowaniu
-

Piaskowski napisał(a):Inaczej sobie To wyobrażałem, cóż a jakie tematy będą obejmować arty?
Tematy masz określone - każdy dział i poddział jest tematem
Ps. Ciekawe co tu napisać za art w kategorii "Ogólne"

-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Piaskowski napisał(a):Inaczej sobie To wyobrażałem, cóż a jakie tematy będą obejmować arty?
Każdy artykuł będzie dopasowany do działu / poddziału. W końcu taka ich rola: wzmocnienie seo.
Piaskowski napisał(a):A jeśli chodzi o linki, to przy okazji możecie dodać (tylko) Te które szerzej opisywać będą temat
Nie taki jest cel tych artykułów. Mają przenosić ruch na zewnątrz Forum? Po co?
Piaskowski napisał(a):Bo w przeciwnym razie wyjdzie z tego jakiś słowniczek pojęć albo gorzej FAQ.
Nie widziałbym w tym nic złego.
Piaskowski napisał(a):Artykuły poza funkcją sprowadzania nowych użytkowników:) magą być też pożyteczne dla nas:) starych wyjadaczy chleba
Raz jeszcze powtórzę: artykuły są dla wzmocnienia całego Forum, czyli z korzyścią dla nas wszystkich. Nie dla prywatnych korzyści wybranych Użytkowników Forum.
Piaskowski napisał(a):A może zrób Pawle tak jak Piotr ma w CNEBie?
Piotr ma zamknięte, płatne forum. To zupełnie co innego. My mamy inną sytuację, inne podejście. Nie przewiduję na razie zamykania Forum. Choć biorę taką ewentualność pod uwagę. Ale nie ze względu na kasę, ale z powodu poziomu Forum. Jeśli rozrost Forum będzie się przyczyniał do obniżenia jakości (oby nie), to wtedy rozważymy taką opcję dla wspólnego dobra.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Nie dla prywatnych korzyści wybranych Użytkowników Forum.
Jeśli To było skierowane do mojej osoby To mnie teraz obraziłeś
To były tylko wskazówki, malutkie rady
Celem było, aby spojrzeć na całą sprawę też z innego punktu widzenia.
W końcu To twoje Forum, zrobisz jak chcesz. Czy to będzie dobrze, czy też bardzo dobrze - będzie To ,,głównie'' Pawle Twoje;)
Forma artykułował to dobry pomysł, nikt nie będzie tego kwestionował, przyniesie ruch na forum. Skoro jednak poświecicie na To swój cenny czas, to wysiłek Wasz nie Tylko powinien być tylko po To aby sprowadzić nowych użytkowników…
To na Tyle. Nie zawracam głowy więcej głupimi pomysłami

Pozdrowionko

-

Piaskowski napisał(a):Jeśli To było skierowane do mojej osoby To mnie teraz obraziłeś
Łukasz, daj spokój. Chciałeś (tak Cię zrozumiałem) napisać artykuł, podpisać go i zapewne dać link do jakiegoś swojego serwisu. Wyjaśniłem, że tego nie będziemy robić. I tyle.
Piaskowski napisał(a):Skoro jednak poświecicie na To swój cenny czas, to wysiłek Wasz nie Tylko powinien być tylko po To aby sprowadzić nowych użytkowników…
Zatem jaką jeszcze korzyść proponujesz?
Piaskowski napisał(a):To na Tyle. Nie zawracam głowy więcej głupimi pomysłami
Nie ma głupich pomysłów (szczególnie na naszym Forum). Jednak nie wszystkie są wdrażane - z różnych przyczyn.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Zatem jaką jeszcze korzyść proponujesz?
Edukacyjną Pawle
Coś przekraczającego terminologie...
- co to jest e-biznes?
- co to jest marketing?
COŚ PRZEKRACZAJĄCEGO WYJAŚNIJ POJĘCIA
Spójrz Pawle na artykuł na stronie głównej?
E-marketing – reklamowanie się poprzez Internet
Działając w Internecie również trzeba się reklamować i przeprowadzać różne kampanie marketingowe. Wszystkie te czynności także można wykonywać poprzez globalną Sieć. Co więcej, jest to bardzo pożądany kanał marketingowy w e-biznesie. Pozycjonowanie w wyszukiwarkach, bannery i linki reklamowe, wykorzystanie marketingu wirusowego, e-mail marketing - to tylko niektóre z możliwych form marketingowych i promocji w Internecie. Można dzięki nim zwiększyć popularność i skuteczność swoich witryn sprzedażowych, firmowych, czy jakichkolwiek innych, które przynoszą nam dochody.
Widzisz co jest Tu nie tak?
Powiem Tak..gdyby istniały dwa fora dyskusyjne. A ja trafiłbym na główną stronę Tego forum - zapewne by na mnie nie zrobiło Wrażenia.
Dlaczego?
Jeżeli tłumaczysz pojęcie e-marketing, to zapewne osoba taka:
- nie ma pojęcia co to znaczy?
- jej wiedza na temat e-biznesu jest 0 - zerowa
- chcąc się dowiedzieć coś o e-marketingu - Z TEGO ARTYKUŁU NIC SIĘ NIE DOWIE
Wiesz jak To widzę. Przez takie arty trafi Tu zgraja osób robiących jeszcze w pieluszki.
Prawda jest taka, aby forum było wartościowe i przyciągało wartościowe osoby - NIE WYSTARCZY SŁOWNICZEK POJĘĆ
A coś o Wiele Wartościowego...
A co do strony głównej.
Wiesz jak skonstruowane jest LAS VEGAS?
Tak! aby osoba przybywająca tam doznała Totalnego szoku! Przekraczając pierwsze drzwi do kasyna zauważymy setki światełek i lampek, maszyn do gry itd.
Dlaczego Wejście do kasyna jest Tak celowo skonstruowane ? -> aby odzwierciedlało jego Masywność, wprowadzając tym samym klienta w stan idealny do wydawania pieniędzy
Człowiek jest wtedy Tak podjarany
WIE już ,że wyda pieniądze NIE WIE JESZCZE TYLKO NA CO?Strona tytułowa forum, nie musi sprzedawać, musi się ,,sprzedać''!
P.S.
W tej sytuacji wyjaśniając pojęcie e-marketing - należałoby podlinkować do słów: pozycjonowanie w wyszukiwarkach, banery i linki reklamowe itd.- co oznaczają również Te pojęcia.Pozycjonowanie w wyszukiwarkach, bannery i linki reklamowe, wykorzystanie marketingu wirusowego, e-mail marketing.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Łukasz, daj spokój.
Pawle, Dałem sobie spokój
To Tylko opinia, a Bardziej Dobra rada:) NIC POZA TYM
-

13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Nowości / Aktualności na forum
-