34 posty(ów)
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
właśnie badam najciekawszą propozycję to darmowe oprogramowanie http://www.anomail.pl/ ma masę opcji już się zastanawiam ile czasu zajmnie mi przyswojenie sobie panelu, jedyny problemem w tym że jest to zewnętrzny program i trzeba umiejętności by dokonać większych konfiguracji za to chodzi szybciej, drugi problem pojawia się już z początku program nie do pobrania od ręki by się zalogować wpierw trzeba dostać klucze od właściciela ale warto chyba gdyż jest całkiem za darmo zresztą strona jest obszerna i można się z niej wszystkiego dowiedzieć. 
-

jib - Posty: 68
- Miejscowość: uk
Tak czytam ten post i polecenia impleBOTa i innych.. no i się całkowicie nie zgadzam. Fakt, Pan Piotr zrobił całkiem przyzwoity system, lecz opłaty są zbyt wysokie.
Lepiej jest zainwestować raz i cieszyć się długie lata sprawnym i świetnym systemem. Od siebie tutaj polecę Interspire Email Marketer, którego licencja kosztuje wspomniane przez Pana Pawła, 500$. Użytkuję już jakiś czas ten system i bardzo polecam, nie mam żadnych uwag.
Ps. dziś właśnie wysyłałem mailing 8.000 reklam i całkiem przyzwoicie poszło
Pozdrawiam,
Kamil Brenk.
Lepiej jest zainwestować raz i cieszyć się długie lata sprawnym i świetnym systemem. Od siebie tutaj polecę Interspire Email Marketer, którego licencja kosztuje wspomniane przez Pana Pawła, 500$. Użytkuję już jakiś czas ten system i bardzo polecam, nie mam żadnych uwag.
Ps. dziś właśnie wysyłałem mailing 8.000 reklam i całkiem przyzwoicie poszło
Pozdrawiam,
Kamil Brenk.
Testy zawodowe - profesjonalne testy zawodowe
- kilas88
Co do systemów na licencję to wiadomo, że jest to bez supportu i bez rozwoju systemu, a co do kosztów... To spójrz na ceny w get responce, gdzie ja przy swojej liście, po obecnym kursie dolara, płaciłbym >4000zł/rok. Cena implebota (127zł/rok) przy tym to naprawdę pikuś. 
- MateuszKowalski
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):OPT-OUT
Polega na tym, że dodajesz do swojej bazy dowolne maile domniemując, że ich właściciele nie mają nic przeciwko, by byli na Twojej liście adresowej. Oczywiście dajesz możliwość wypisania się z listy, ale zapisujesz na nią bez zgody właściciela e-maila. Czy wolno tak robić? Odpowiedź jest krótka: w świetle polskiego prawa: NIE. Koniec. Kropka. Nie rób tak nigdy.
Niektórzy stosują pewien wybieg, robią coś co roboczo nazwałem sobie "half dbl opt in"
Polega mniej więcej na tym, że właściciel serwisu samodzielnie dodaje masowo do autorespondera adresy email (np. kupione z allegro kilka tysięcy adresów). Potem procedura jest taka jak przy dbl opt in. Ktoś dostaje email z prośba o potwierdzenie zapisania na listę tak jak gdyby sam się zapisał. Jeśli ktoś potwierdzi to mamy "legalnie" zdobyty email w bazie.
Skuteczność pewnie jest minimalna, ale zawsze jakiś procent osób potwierdzi (jeśli się odpowiednio treść sformułuje).
Co do etyki - temat do dyskusji, ja oceniam osobiście takie rozwiązanie za mało etyczne..., chociaż sam kilka razy dostałem takie maile i... jeden raz potwierdziłem z pełną świadomością zapisanie na listę, mimo, że sam się nie zapisywałem
Osobiście nie polecam takiej metody i na pewno nie będę stosował.
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 453
Sebastianie,
No oczywiście jest to jakiś sposób, ale moim zdaniem całkowicie nie do zaakceptowania. Spamowanie i tyle. Zero etyki.
Mateuszu,
Nie zgodzę się z tym akurat. Niektóre zabytki oczywiście nie są rozwijane, ale inne - owszem. Np. wspominany program do e-mail marketingu z Zachodu. jest cały czas rozwijany. Co kilka miesięcy jest nowa wersja do ściągnięcia. Support jest przez pewien czas darmowy, a później jako opcja do wykupienia - ale jest.
Dokładnie. Takie usługi są kosmicznie drogie, nawet przy stosunkowo niewielkich listach. Podobnie jest np. z http://www.freshmail.pl
Kamilu,
Zgoda. Jest jednak 1 "ale". Nazywa się ono korejestracja czy co-rejestracja (w skrócie: co-reg). Ja mam 50% subskrybentów na listach dzięki co-regowi. Dlatego nie mogę zrezygnować z ImpleBOTa. Jeśli ktoś nie potrzebuje funkcji co-reg - są lepsze opcje od ImpleBOTa. Lecz jeśli dodatkowi, darmowi subskrybenci są mile widziani na danej liście - co-re jest genialnym rozwiązaniem.
Zróbmy szybką analizę.
Ktoś ma listę adresową. Jakiś darmowy kurs czy ebook z jakiejś dziedziny. Buduje bazę przez stronę WWW (zwykły formularz). Zbiera średnio 30 osób dziennie. Nie używa ImpelBOTa ani funkcji co-reg.
Jest jego kumpel. Robi to samo, ale z autoresponderem Piotra Majewskiego. Niech ma skuteczność dla jakiejś popularnej dziedziny na poziomie 50%, czyli co-reg daje mu kolejne 30 osób dziennie. Powiedzmy, że jest to 30 osób "brutto": zapis potwierdza średnio 75% osób, a około 5-10% wypisuję się z listy. Zostaje bite 20 osób dziennie z co-rega. Po przemnożeniu przez 365 dni w roku, daje to 7300 subskrybentów. Przy cenie 127 zł brutto za roczny abonament na ImpleBOTa, daje to... niecałe 2 grosze za 1 subskrybenta. Osobiście nie znam sposobu na tańsze zebranie tych 7300 adresów e-mail. Ktoś zna?
Polega mniej więcej na tym, że właściciel serwisu samodzielnie dodaje masowo do autorespondera adresy email (np. kupione z allegro kilka tysięcy adresów). Potem procedura jest taka jak przy dbl opt in. Ktoś dostaje email z prośba o potwierdzenie zapisania na listę tak jak gdyby sam się zapisał. Jeśli ktoś potwierdzi to mamy "legalnie" zdobyty email w bazie.
No oczywiście jest to jakiś sposób, ale moim zdaniem całkowicie nie do zaakceptowania. Spamowanie i tyle. Zero etyki.
Mateuszu,
Co do systemów na licencję to wiadomo, że jest to bez supportu i bez rozwoju systemu(...)
Nie zgodzę się z tym akurat. Niektóre zabytki oczywiście nie są rozwijane, ale inne - owszem. Np. wspominany program do e-mail marketingu z Zachodu. jest cały czas rozwijany. Co kilka miesięcy jest nowa wersja do ściągnięcia. Support jest przez pewien czas darmowy, a później jako opcja do wykupienia - ale jest.
To spójrz na ceny w get responce, gdzie ja przy swojej liście, po obecnym kursie dolara, płaciłbym >4000zł/rok.
Dokładnie. Takie usługi są kosmicznie drogie, nawet przy stosunkowo niewielkich listach. Podobnie jest np. z http://www.freshmail.pl
Kamilu,
Tak czytam ten post i polecenia impleBOTa i innych.. no i się całkowicie nie zgadzam. Fakt, Pan Piotr zrobił całkiem przyzwoity system, lecz opłaty są zbyt wysokie.
Zgoda. Jest jednak 1 "ale". Nazywa się ono korejestracja czy co-rejestracja (w skrócie: co-reg). Ja mam 50% subskrybentów na listach dzięki co-regowi. Dlatego nie mogę zrezygnować z ImpleBOTa. Jeśli ktoś nie potrzebuje funkcji co-reg - są lepsze opcje od ImpleBOTa. Lecz jeśli dodatkowi, darmowi subskrybenci są mile widziani na danej liście - co-re jest genialnym rozwiązaniem.
Zróbmy szybką analizę.
Ktoś ma listę adresową. Jakiś darmowy kurs czy ebook z jakiejś dziedziny. Buduje bazę przez stronę WWW (zwykły formularz). Zbiera średnio 30 osób dziennie. Nie używa ImpelBOTa ani funkcji co-reg.
Jest jego kumpel. Robi to samo, ale z autoresponderem Piotra Majewskiego. Niech ma skuteczność dla jakiejś popularnej dziedziny na poziomie 50%, czyli co-reg daje mu kolejne 30 osób dziennie. Powiedzmy, że jest to 30 osób "brutto": zapis potwierdza średnio 75% osób, a około 5-10% wypisuję się z listy. Zostaje bite 20 osób dziennie z co-rega. Po przemnożeniu przez 365 dni w roku, daje to 7300 subskrybentów. Przy cenie 127 zł brutto za roczny abonament na ImpleBOTa, daje to... niecałe 2 grosze za 1 subskrybenta. Osobiście nie znam sposobu na tańsze zebranie tych 7300 adresów e-mail. Ktoś zna?
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Zróbmy szybką analizę.
Zapomniałeś dodać, że jest to możliwe tylko w tematach obleganych (ebiznes, emarketing i sukces, rozwój osobisty). W innych zagadnieniach nie jest tak wesoło.
Co do dwóch groszy... To pewnie jakbym dłużej pomęczył wszystkie split testy, to bym dociągnął do 2gr (i mam też taki zamiar, aby to zrobić w niedalekiej przyszłości), bo obecnie są to około 3gr.
Napisałem Ci Krzywy wiadomość na priv kilka dni temu. Doszła? Jak tak, to czekam na odpowiedź.
- MateuszKowalski
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Kamilu,Tak czytam ten post i polecenia impleBOTa i innych.. no i się całkowicie nie zgadzam. Fakt, Pan Piotr zrobił całkiem przyzwoity system, lecz opłaty są zbyt wysokie.
Zróbmy szybką analizę.
Przy takim założeniu to owszem, może i dałoby radę zrealizować ten pomysł. Jednak czy w koszta wliczyłeś napisanie rzetelnego e-booka czy innego newslettera, który przyciągałby wielu użytkowników? Myślę, że zapomniałeś.. a to najważniejsza kwestia w tym wszystkim
Poza tym miałem na myśli inny sposób pozyskiwania adresów e-mail. Przykładowo, jakiś czas temu stworzyłem stronę z psychozabawami dla użytkowników. Wszystko jest za friko.. poza jednym - konieczne jest zostawienie swojego adresu e-mail i zatwierdzenie regulaminu i chęci otrzymywania materiałów reklamych. W ten oto sposób dziennie przybywa mi ponad 100 adresów - zupełnie nic nie muszę robić.
Jedynie od czasu do czasu do zebranych adresów wyślę jakiś materiał promocyjny, reklamujący inne moje serwisy
Testy zawodowe - profesjonalne testy zawodowe
- kilas88
A jaką masz potem skuteczność takiej listy? Ile osób procentowo klika w linki i jaka sprzedaż?
- MateuszKowalski
kilas88 napisał(a):Tak czytam ten post i polecenia impleBOTa i innych.. no i się całkowicie nie zgadzam. Fakt, Pan Piotr zrobił całkiem przyzwoity system, lecz opłaty są zbyt wysokie.
Zajrzyj na
getresponse.com
aweber.com
mailchimp.com
To ci szczena opadnie, te amerykańskie autorespondery mają gigantyczne ceny w porównaniu z implebot'em. Prawdopodobnie są to ceny netto.
- Janek
Znalazłem darmowy program do majlingu - PHPlist. nIe mogę wiele powiedzieć o jego wartości ponieważ jestem początkujący w tej materii, a PHPlist zaczynam dopiero rozpracowywać.
- marekkcp
34 posty(ów)
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
-