Rok założenia: 2008Kontakt
każdy w jakiś sposób musi się motywować; tu znajdziesz doskonałe rady - samemu również ich udzielaj
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Rodzaje systemów motywowania

Postprzez studentkaaaa
napisane: 27 Sty 2011, o 20:33

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam,
poszukuje wiadomości na temat systemów motywacji a dokładnie "Rodzaje systemów motywowania". Jeżeli wiecie gdzie dokładnie mogę coś na ten temat zaleźć to proszę o informacje. Z góry dziękuje :sun:

//Przeniesione z działu Nowości / aktualności
Paweł

studentkaaaa

to żart? czy nie chce się Tobie myśleć?

Postprzez Tomasz Fabiszak
napisane: 28 Sty 2011, o 09:34

Witaj studentko,

Oto moje propozycje środków motywacyjnych zewnętrznych:
- marchewka (nagrody)
- kij (kary)
- kazania (motywujące lub demotywujące) - persfazja
- szacun - poklepanie po plecach, uścisk ręki prezesa
- kasiora - płacowe (wynagrodzenie stałe i premie)
- gadżety - pozapłacowe (wyposażenie, narzędzia pracy, wczasy na Seszelach, wymarzony przez Lapit'ego Maybach, masażyst(k)a i co komu do głowy przyjdzie)

Od nich ważniejsza jest motywacja wewnętrzna. Musiałabyś się zaprzyjaźnić z panem Abrahamem Maslowem i jego piramidką potrzeb.
Jak wiesz kto ma jakie potrzeby, to w zależności od tego budujesz system motywacji opierający się o ww. środki motywacji zewnętrznej (w proporcjach dostosowanych do danego osobnika, grupy, zespołu).

Nawet jeśli kończy się pierwszy semestr Twojej edukacji na studiach, to powinnaś już się nauczyć jak i gdzie szukać informacji nt. określonych przedmiotów/dziedzin wiedzy. Odpowiem więc tak, jak większość z nas nie lubi usłyszeć/przeczytać: poszukaj w Google.

Chyba, że zabrakło Ci motywacji, to najpierw musisz ją odnaleźć, albo utworzyć sobie system ;)

Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Rodzaje...

Postprzez studentkaaaa
napisane: 29 Sty 2011, o 02:17

Panie Tomaszu
dziękuje za odpowiedz, wszystko co Pan wymienił miałam zawarte w swojej pracy . Napisałam na forum żeby może uzupełnić coś jeszcze. Na pytanie "gdzie mogę coś więcej na ten temat znaleźć" chodziło mi o np. tytuły książek, może ktoś też pisał pracę na taki temat i posiada tytuły bardziej wyszukanych książek niż te co w kółko się powtarzają na stronach internetowych, w końcu im więcej pozycji literatury tym lepiej. :) Pozdrawiam

studentkaaaa

Wróć do Motywacja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości