Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
24 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Myślę, że najlepiej to budować sobie zawsze plan na następny dzień. Czyli co dziś robię itp. Bo jeśli nie ma z góry ustalonego planu to nie wiadomo za co się chwycić i wtedy się zaczyna... a to tu sobie "muszę" sprawdzić pocztę, a to "muszę" iść z psem na spacer, a to, a tamto i tak czas umyka między palcami bez planu.
Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Oooo właśnie to:)
Ja mam bardzo prymitywny sposób - karta papieru i długopis. Zawsze pod wieczór spisuje plan następnego dnia. Potem wstaje rano, wykonuje co mam spisane i 'jestem wolny'.
Ja mam bardzo prymitywny sposób - karta papieru i długopis. Zawsze pod wieczór spisuje plan następnego dnia. Potem wstaje rano, wykonuje co mam spisane i 'jestem wolny'.
Szukasz idealnego miejsca na rozwój swojego Maluszka? Zapraszamy do przedszkola Akademia Poziomkowa. Poziomkowa Akademia to niepubliczne przedszkole, które zagwarantuje Twojemu dziecku odpowiedni rozwój.
-

it-spleen - Posty: 706
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Wiele zależy od warunków jakie mamy do pracy w domu. Jeśli ktoś mieszka w dużym domu, gdzie jest miejsce na jego gabinet do pracy, to jeszcze spoko. Da się przeżyć. Natomiast nie wyobrażam sobie pracy w małym mieszkanku, jeszcze z dziećmi na karku. Same wieczory i kawałek nocy to za mało, żeby popracować. Nie ma jak praca w dzień.
Generalnie - jeśli tylko to możliwe - lepiej unikać pracy w domu. Rodzina choćby nie chciała, to i tak będzie nam "zawracać gitarę".
Generalnie - jeśli tylko to możliwe - lepiej unikać pracy w domu. Rodzina choćby nie chciała, to i tak będzie nam "zawracać gitarę".

-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 329
Ja bym jeszcze wrócił do wątku przerw w pracy - ja uważam, że to też trzeba dostosować do rytmu pracy - ja np. czasem wpadam w pewne nazwijmy to "transy" czyli np. pisze książkę/ artykuł/ ebooka i w pewnym momencie to zaczyna iść bardzo płynnie i szkoda to przerywać. Uważam, że wtedy warto pociągnąć pracę jeśli się tylko ma możliwość.
Z kolei są momenty, że nic się nie klei i wtedy rozsądnie zaplanowany system przerw może dużo dać. Mnie np. świetne pomysły przychodzą na późnowieczornych czy wręcz nocnych spacerach z psem
pozdrowienia
Maciek
Z kolei są momenty, że nic się nie klei i wtedy rozsądnie zaplanowany system przerw może dużo dać. Mnie np. świetne pomysły przychodzą na późnowieczornych czy wręcz nocnych spacerach z psem
pozdrowienia
Maciek
Do poczytania dla zainteresowanych tematem: joga i medytacja - blog, a potem zapraszam na moją stronę osobistą
- Lorca
I tutaj też się zgadzam - mnie również najlepsze pomysły przychodzą zaraz przed snem. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Być może dlatego, że wtedy nie robię niczego konkretnego, odpoczywam, więc mózg ma czas na tworzenie czegoś nowego:) Co do przerw: tutaj akurat uważam, że przerwa na zrobienie herbatki, kanapki nigdy nie zaszkodzi:)
Meble kuchenne od firmy Simme to niespotykane dotąd połączenie nowoczesnego designu z wysokim poziomem funkcjonalnym. Nasze nowoczesne meble kuchenne to powód do dumy dla ich właścicieli. Nie zwlekaj - nowoczesne i w pełni funkcjonalne meble kuchenne tylko z Simme Design.
-

Wstyd się przyznać, ale mi najlepsze pomysły przychodzą na mszy w kościele... tak po prostu same. Nie skupiam się na tym specjalnie, przychodzi to samo z siebie 
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Hey... Poważnie mam to samo:) W ostatnią niedzielę wpadłem na taki pomysł, że przez cały dzień byłem pod wrażaniem. Ale z drugiej strony to nic dziwnego. Człowiek ma 1h niejako dla siebie, układa sobie wszystko w głowie, nikt mu nie przeszkadza, kombinuje, pewne stare sprawy próbuje jakoś rozwiązać i dlatego też pomysły rodzą się same. Co jednak samo w sobie jest śmieszne:)
Meble kuchenne od firmy Simme to niespotykane dotąd połączenie nowoczesnego designu z wysokim poziomem funkcjonalnym. Nasze nowoczesne meble kuchenne to powód do dumy dla ich właścicieli. Nie zwlekaj - nowoczesne i w pełni funkcjonalne meble kuchenne tylko z Simme Design.
-

to jest niestety bardzo ciężka sprawa. chyba bez ciągłego powtarzania sobie : muszę, muszę, muszę będzie ciężko o odpowiednią motywację 
-

adi85 - Posty: 4
Poczytaj powyższe posty - a znajdziesz ciekawsze metody niż powtarzanie:)
-

Większość z was odradza pracy w domu ze względu na dzieci czy też inne niesprzyjające okoliczności, niektórzy też odradzają prace w kawiarniach lub innych tego typu miejscach publicznych. Wydaje mi się że dobrym rozwiązaniem z tej sytuacji może być coś takiego jak coworking, który staje się coraz bardziej popularny także w Polsce. Korzystanie z takiego miejsca polega na opłaceniu miejsca właśnie w takim biurze coworkingowym.Oczywiście wiele osób może mi zarzucić że to rozwiązanie ponosi za sobą dodatkowe koszty jednak uważam że może być to także dla nas dodatkowa motywacja ponieważ jeśli już za coś zapłaciliśmy chcemy to wykorzystać w taki sposób aby się nie zmarnowało( bynajmniej ja tak mam
) Ceny są o wiele atrakcyjniejsze niż wynajmowanie oddzielnego biura możemy także wykupić sobie takie miejsce na kilka dni w miesiącu w zależności od naszych potrzeb. W takich miejscach przebywają freelancerzy lub inne osoby nie związane z pracą etatową. Uważam że takie rozwiązanie może być bardzo korzystne ponieważ po pierwsze ponosząc niewielkie koszty możemy mieć wygodne i profesjonalne miejsce do pracy a po drugie w przerwach możemy porozmawiać z osobami o podobnych zainteresować i nawiązać kolejne kontakty biznesowe lub także zyskać motywacje od innych. Takie rozwiązanie posiada także wady między innymi taką że biura coworkingowe są jak na razie w kilkunastu miastach Polski więc nie wszyscy będą mieli do nich dostęp. Co myślcie na ten temat ?
- Rafał Dziedzic
24 posty(ów)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
-