Rok założenia: 2008Kontakt
każdy w jakiś sposób musi się motywować; tu znajdziesz doskonałe rady - samemu również ich udzielaj
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Polepszenie sytuacji materialnej

Postprzez kubamotywacja
napisane: 16 Kwi 2011, o 21:58

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam
Chciałbym przedstawić moj autorski tekst motywacyjny

WSTĘP
Jeżeli trafiłeś na ten tekst to znaczy, że szukasz zmiany w swoim życiu. Jest to pierwszy krok do polepszenia twojego życia. Ale musisz chcieć! A od chęci się wszystko zaczyna. Mam nadzieje , że ten tekst pozwoli zmienić Twoje życie. Proszę tylko o przeczytanie tego tekstu nie jak moje wymądrzanie się, tylko jak na możliwość zmiany. Brian Tracy też kiedyś zaczynał. Weź z tego tekstu jak najwięcej dla siebie. Żeby zmienić swoje życie musisz zrozumieć ten tekst.
„Jeżeli istnieje jakiś jeden sekret sukcesu, to jest to umiejętność przyjmowania cudzego punktu widzenia i patrzenia z tej perspektywy z równą łatwością jak z własnej.”
Henry Ford

1. ZMIEŃ SWOJE MYŚLENIE

Widząc człowieka jadącego super samochodem, mieszkającym w pięknym domu co o nim Myślisz? Czy spotkaliście się kiedyś z człowiekiem który widząc bogatego mówił o nim ,,złodziej, oszust, cierpią przez niego ludzie” ? Jest to najprostszy sposób usprawiedliwienia braku sukcesu w życiu. Uciekaj od takiego człowieka jak najdalej. Takim mówieniem nie zmienimy swojego życia. Gdyby człowiek SUKCESU czynił zło to prędzej czy później zostało by mu to odebrane. Co stoi na przeszkodzie abyś to właśnie Ty stał się człowiekiem sukcesu , a co za tym idzie jeździł luksusowy samochodem , mieszkał w pięknym domu i miał zasobne konto w banku? No pytam się co !!!!? Czy milioner jest robotem, stworem z innej planety? Nie jest on człowiekiem stworzonym przez Boga tak samo jak właśnie Ty. I jak on mógł odnieść sukces to Ty też możesz osiągnąć sukcesu!!! Różnicą między Tobą a nim jest taka, że bogaty wykorzystał taką piękną cechę która jest dana człowiekowi jaką jest zdolność do gromadzenia i powiększania swojego majątku. Ty też masz tą cechę tylko musisz ją wykorzystać. Nasuwa Ci się pewnie pytanie jak zarabiać więcej? Jak mięć luksusowy samochód, piękny dom i zasobne konto? ZMIEŃ SWOJE ŻYCIE OD TEGO MOMENTU JAK TRAFIŁEŚ NA TEN TEKST!!! Czytaj więcej pozytywnych książek , słuchaj nagrań wielkich motywatorów. Mierz w najwyższe cele! Idź w górę! Każdy kto osiągnął sukces jest człowiekiem tak samo jak Ty!! Tylko, że oni uwierzyli w siebie, a Ty dopiero to zrobisz po przeczytaniu tego tekstu!!

Jest to fragment całości jeżeli chcesz przeczytać całość prosze napisać na kubamotywacja@wp.pl
Pozdrawiam
Jakub G.

Kopiowanie i wykorzystywanie w celach ponownego opublikowania w sieci powyższego tekst jest zabronione!!!

kubamotywacja

próbka

Postprzez Tomasz Fabiszak
napisane: 16 Kwi 2011, o 22:41

Szkoda, że nie napisałeś Kubo w jakim celu ten tekst umieściłeś na naszym forum.
Mamy się zmotywować?
Mamy go ocenić?
Chciałeś się pochwalić?
Czy mamy do Ciebie napisać?

Jeśli chcesz być copywriterem, to dopracuj tekst ortograficznie i interpunkcyjnie (bardzo dużo nieprawidłowych końcówek - nie "sczytałeś" swojego tekstu). Proponuję go również przeredagować tak, aby akapity były krótsze, a myśli bardziej zwięzłe i przejrzyście ukazane.

Believe the Unbelievable
Optymalizacja stron WWW
Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Hmmm..

Postprzez Artur Smolicki
napisane: 17 Kwi 2011, o 09:32

Dokładnie, brak przecinków, błędy stylistyczne, bezpodstawne użycie wielkich liter, przerost znaków typu "!", trochę nieład w tekście. Zupełnie nie przekonujesz do tego, by zgłosić się po część dalszą.

Awatar użytkownika
Artur Smolicki

a

Postprzez kubamotywacja
napisane: 17 Kwi 2011, o 11:45

Jest to mój pierwszy tekst, mam dopiero 17 lat. Panie Tomaszu dziękuje za rady poprawie tekst i obublikuje ponownie.
A co do Pana Artura są to rady troche podcinające skrzydła. Każda porazka motywóje mnie podwójnie. Więc też dziękuje Panu Arturowi.

kubamotywacja

jeszcze jedno

Postprzez kubamotywacja
napisane: 17 Kwi 2011, o 12:17

Jestem jeszcze bardzo młody i może nie znam życia. Prosze nie odebrać tej uwagi jako moje wymądrzanie i zwracanie uwagi bardziej doświadczonym. Nie znam was Paowie, ale po przeczytaniu jednego waszego wpisu uświadomiłem sobie, że nie macie jeszcze umysłu ludzi sukcesu. Człowiek sukcesu napewno doszukiwał się w tym tekście uwag pozytywnych, a nie z góry negował. Oczywiście w sposób delikatny przekazali mi uwagi do poprawy. W kontakcie z takimi ludzmi jak wy uświadamiam sobie że mam przewagę nad innymi ludzmi i zostanę wielkim człowiekiem. Najpościej jest negować innych. Jeszcze raz proszę o nie odebranie tego tekstu negatywnie. Ale mimo wszystko dziękuje za rady. :D

kubamotywacja

Hmmm..

Postprzez Artur Smolicki
napisane: 17 Kwi 2011, o 14:06

Widzisz, według mnie człowiek uczy się życia dostając "po dupie". Osób które osiągają sukces nikt nie głaszcze po głowie. Wymieniłem błędy ponieważ nie znalazłem zalet tego tekstu. Dla mnie jest to "marketingowy bełkot" których na rynku jest mnóstwo. Złudne obietnice, że po przeczytaniu Twojego tekstu stanę się innym człowiekiem, który zacznie zarabiać 10 razy tyle co obecnie. Do tego błędem jest podzielenie tego na części, jak mam zgłosić się po część dalszą jeżeli początek mnie nie przekonuje? Do tego piszesz o osiąganiu sukcesu, dążeniu do bogactwa a czy Ty już to osiągnąłeś? Czy jest to wiedza zebrana z kilku innych książek? Ludzie szukają nie tylko wiedzy ale i autorytetów, dlatego powinieneś pracować również nad swoim wizerunkiem, nazwiskiem, by ludzie wiedzieli, że przekazywana im wiedza przyniosła już komuś zapowiadane sukcesy. Nie podcinam skrzydeł, nie daje też rad bo do tego nie jestem autorytetem, ale mówię jak odbieram tekst jako zwykły czytelnik. Do tego zalecałbym odrobinę skromności, co nie musi kolidować z wiarą w siebie.

Awatar użytkownika
Artur Smolicki

-

Postprzez kubamotywacja
napisane: 17 Kwi 2011, o 14:33

Napisał Pan o tym że jest to tekst zebrany z książek. Żeby czytelnik sięgnął po książke napisana musi być przez autorytet. Więc czemu Pan pisze że są to złudne obietnice wzięte z ksiązek, te ksiązki są napisane przez ludzi sukcesu. Ludzie sukcesu przekazują w książkach ,,przepis" na sukces który przekazałem według mnie. Moja rada musi Pan uwierzyć w te jak Pan nazwał ,,złudne obietnice" i uwierzyć w siebie że wszystko jest do osiągnięcia i będzie Pan zarabiał 100 razy tyle i będzie Pan autorytetem do udzielania rad. Po przez pisanie takich tekstów właśnie pracuje nad swoim wizerunkiem. I wiem co posiadam, posiadam umysł człowieka sukcesu i porostu nie daje sobie tego odebrać po przez krytykę. Wielcy motywatorzy i ludzie sukcesu też kiedyś zaczynali. Mam nadzeje że po przez tą wymianę zdań zastanowi się Pan nad dotychczasowym życiem i będzie to początek zmian na lepsze w Pana życiu. Dlaczego napisałem że zmianę w Pana życiu którego nie znam? Ponieważ jedno zdanie w Pana wypowiedzi mnie przejeło ,,Złudne obietnice, że po przeczytaniu Twojego tekstu stanę się innym człowiekiem, który zacznie zarabiać 10 razy tyle co obecnie.'' Podobne obietnicy są przekazywane na seminariach wielkich mówców które gromadzą wiele ludzi i wielu ludzią pomagają w osiąganiu sukcesu. Jeżeli uważa Pan że takie obietnice nie pomogą Panu w powiększeniu zarobków, po co wchodził Pan w dział motywacja na tym forum. Proszę wziąć z tego jak najwięcej dla siebie.

kubamotywacja

słabiutki tekst

Postprzez Mariusz 'rokko' Kołacz
napisane: 17 Kwi 2011, o 14:53

Piszę różne teksty od dłuższego czasu, każdemu zdarzają się błędy także i mnie, także i Tobie. Ten tekst z punktu widzenia odbioru jest koszmarny, nie obrażaj się ale to widać.

A to są fakty...

Jeżeli trafiłeś na ten tekst to znaczy, że szukasz zmiany w swoim życiu. Jest to pierwszy krok do polepszenia twojego życia.

Powtarzasz "zmiany w swoim życiu" oraz "polepszenia twojego życia". Rozbiłeś to na dwa zdania, przez to już na początku odbiór tekstu jest fatalny. Jeśli chcesz zawrzeć wszystko skonstruuj jedno zdanie, bez powtarzania w kółko tego samego.

Kolejna kwestia to wyraz "życie", który występuje w trzech pierwszych zdaniach. Nadużywasz go, co daje kolejny minus i wpływa na odbiór tekstu.

To są tylko dwa przykłady z samego wstępu, a jak wiadomo wstęp jest kluczowym elementem. Jeśli on jest słabiutki, to nie inaczej będzie z resztą tekstu - tak zapewne pomyśli każdy kto to przeczytał.

W ten sposób tekstów się nie pisze, tym bardziej reklamowych czy "motywacyjnych". Jeśli brakuje Ci słów, używaj słownika synonimów. Są one nieocenione podczas tworzenia tekstów, artykułów czy nawet wypracowań do szkoły.

W kontakcie z takimi ludzmi jak wy uświadamiam sobie że mam przewagę nad innymi ludźmi i zostanę wielkim człowiekiem

Dobrze że jesteś pewny siebie, lecz uważając się za lepszego od Wszystkich na tym forum nikogo do siebie nie przekonasz. Zejdź wpierw na ziemie, a dopiero później wejdź na wyżyny.

To tyle w tej sprawie. Pewnie się obrazisz za krytykę, ale tak ja to widzę.

Awatar użytkownika
Mariusz 'rokko' Kołacz

Miejscowość: Myszków

dziękuje

Postprzez kubamotywacja
napisane: 17 Kwi 2011, o 15:25

Jest to krytyka która jest mi brdzo podoba. Lubie usłyszczeć krytykę od ludzi którzy są w czymś doświadczeni. Są to rady przydatne, a co najważniejsze podane są konkrty. Ja nie uważma się za lepszego od innych bo jeszcze niczego wielkiego nie osiągnołem. Nie lubie krytyki bez konkretów. Którą przeczytałem w poprzednich wpisach. Panie Mariuszu bardzo dziękuje i jak już porawię całośc wyślę ją Panu do ocenienia. :thankyou:

kubamotywacja

Hmmm..

Postprzez Artur Smolicki
napisane: 17 Kwi 2011, o 18:35

Nie uważam, żeby moja krytyka była bez konkretów, przyjmujesz tylko krytykę która Tobie pasuje i formę która Tobie pasuje. A prawda jest taka, że błędy typu "osiągnołem" rażą w oczy. Wybieranie sobie, która krytyka Ci pasuje a która nie napewno miarą wielkości nie jest. Pozatym, ja nie krytykowałem lecz zwróciłem uwagę na błędy, a to spora różnica.

Napisałem, że wygląda to jak tekst zbity z kilku książek a nie że faktycznie tak jest. Tego nie mogę przecież wiedzieć. Chcąc przekazać komuś sposób na sukces, warto najpierw go zastosować i ten sukces odnieść. To było wytknięcie błędów. Skrytykować natomiast mogę Twoje podejście, które sprawia, że robisz wrażenie osoby uważającej się za lepszą od innych. Skoro posiadasz umysł człowieka sukcesu, fajnie. Odnieś sukces, wtedy Ci pogratuluję.

Do tego nawet zdania interpretujesz w takiej formie, w jakiej odpowiada to Tobie. Przejąłeś się moim zdaniem, lecz wyrwałeś je sobie z kontekstu. Wyprowadzę Cię z błędu. Twój tekst brzmi jak obietnica. Na seminariach wielkich mówców przekazywane są sposoby osiągnięcia sukcesu. Poparte tym co Ci ludzie osiągnęli. Nie wiem jak długo działasz w sieci, lecz jeżeli dobrze się rozejrzysz zauważysz, że takich tekstów jak Twój są setki. Zwykły przerost formy nad treścią, która wygląda tak, jakbyś po napisaniu jej ani razu tego nie przeczytał. Jeżeli to Twój sposób na budowę wizerunku, musisz zmienić strategię. W chwili obecnej mamy tekst mówiący o cudownych sposobach dotyczących odniesienia sukcesu napisany przez osobę która tego sukcesu jeszcze nie osiągnęła, brzmiący jak marketingowa reklama a nie rzetelna wiedza, zawierający w sobie błędy ortograficzne i stylistyczne, napisany przez osobę która twierdzi, że patrząc na ludzi tutaj jest od nich kimś lepszym.

Nie zniechęcam Cię, mam nadzieję też, że nie obrażam. Piszę jak jest. To lepszy sposób niż głaskanie po głowie i mówienie, że jest super jak nie jest. Mam nadzieję, że odbierzesz to w odpowiedni sposób.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Artur Smolicki

Następna

Wróć do Motywacja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość