Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Kuba powiem Ci, że nikogo z czytających Twoje teksty nie obchodzi i nie będzie obchodzić, że jesteś dyslektykiem itp. Odbiorców to nie obchodzi. Odbiorca widząc błędy na starcie ma słabe mniemanie o takim tekście i zaufanie do niego. Tu nie ma miejsca na wykręcanie się. Tekst musi być poprawnie stylistycznie, interpunkcyjnie i ortograficznie. Koniec i kropka. Masz problem z poprawnym pisaniem? Ok, to skorzystaj z edytora tekstu, który podkreśla błędy lub daj komuś do przeczytania, żeby poprawił Twoje błędy. Ale o błędach technicznych nie może być mowy.
Co do samej treści tekstu to się nie wypowiem, bo na mnie takie teksty nie działają zupełnie.
No, ale działaj, działaj. To już jest spory krok - działanie, a nie tylko gadanie i czytanie.
15 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Nie uważam że jestem lepszy od innych, szacunek należy się każdemu. Chodziło mi, że ja potrafię dostrzec w w pierwszej kolejności rzeczy pozytywne, a potem zauważać błędy. Co do moich błędów ortograficznych, nik nie jest idealny Einstein też był dyslektykiem i nie jest to moja wina. Błędem jest mówienie, że niczego nie osiągnołem, nie wie Pan. Jestem ciekaw co Pan osiągnoł w wieku 17 lat i co Pan teraz robi? Chciałbym aby odpowiedział mi Pan na to pytanie.
- kubamotywacja
Kubo, muszę Ci powiedzieć, że jestem dwa lata starszy od Ciebie i zaczynałem mając właśnie 17 lat. Przez ten czas, do dziś, mam jedną zasadniczą zasadę- nie zastawiaj się wiekiem. Jeśli chcesz coś osiągnąć, a nie wykluczam, że tak będzie, bo mało kto w tym wieku ma chęć na cokolwiek pożytecznego, bo większość woli konsole albo piwko, zamiast siedzieć w jakimś e-biznesie czy myśleć o rozwoju osobistym. Ja chciałem zarabiać i to, że miałem tyle lat ile miałem nigdy nie było argumentem do tego, by robić coś gorzej ( nie uważam, że to co napisałeś jest do bani, bo trzeba to tylko poprawić stylistycznie). Mówiąc słowami naszego papieża, "musimy od siebie wymagać", bo to jest przecież podstawa do tego, by osiągać wiele w życiu, nie tylko zawodowym ale także osobistym. Myślę też, że tak ja, jak i każda inna osoba na tym forum, zna wiele lektur z zakresu motywacji i budowania w sobie świadomości sukcesu, każdy z nas konfrontuje to z tym, co przynosi mu kolejny dzień. Jeśli mogę Ci coś poradzić, nie próbuj zmieniać świata, bo pewnych schematów myślenia się nie da u niektórych zmienić. Zamiast tego wykorzystuj swoją przewagę i działaj.
Krigo.pl
Sekretem biznesu jest wiedzieć to, czego nie wiedzą inni.
Sekretem biznesu jest wiedzieć to, czego nie wiedzą inni.
-

kuba_ziol - Posty: 95
- Miejscowość: Wrocław / Częstochowa
Kuba będziesz wielki, z twojej wypowiedzi kipi optymizmem. Z tym zastawianiem wiekiem masz 100% racji. Ale jestem zadowolony, że napotkałem na takiego człowieka który najpierw pochwala a potem daje rady.
- kubamotywacja
kubamotywacja napisał(a):Co do moich błędów ortograficznych, nik nie jest idealny Einstein też był dyslektykiem i nie jest to moja wina.
Kuba powiem Ci, że nikogo z czytających Twoje teksty nie obchodzi i nie będzie obchodzić, że jesteś dyslektykiem itp. Odbiorców to nie obchodzi. Odbiorca widząc błędy na starcie ma słabe mniemanie o takim tekście i zaufanie do niego. Tu nie ma miejsca na wykręcanie się. Tekst musi być poprawnie stylistycznie, interpunkcyjnie i ortograficznie. Koniec i kropka. Masz problem z poprawnym pisaniem? Ok, to skorzystaj z edytora tekstu, który podkreśla błędy lub daj komuś do przeczytania, żeby poprawił Twoje błędy. Ale o błędach technicznych nie może być mowy.
Co do samej treści tekstu to się nie wypowiem, bo na mnie takie teksty nie działają zupełnie.
No, ale działaj, działaj. To już jest spory krok - działanie, a nie tylko gadanie i czytanie.
Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Chodziło mi dokładnie o to o czym wspomniał Paweł. To co wypisałem według mnie musisz poprawić i to nie było z mojej strony złośliwe. Napisałem jak odebrałem Twój tekst. I tak odbierze go czytelnik.
Pytasz co robiłem w wieku lat 17.. Latałem po imprezach, miałem pierwszy poważny związek, chodziłem z kumplami grać w piłkę. Satysfakcjonująca odpowiedź?
Pytasz co robiłem w wieku lat 17.. Latałem po imprezach, miałem pierwszy poważny związek, chodziłem z kumplami grać w piłkę. Satysfakcjonująca odpowiedź?
-

Artur Smolicki - Posty: 211
15 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość