Rok założenia: 2008Kontakt
każdy w jakiś sposób musi się motywować; tu znajdziesz doskonałe rady - samemu również ich udzielaj
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

MOTYWACJA MOTOR UMYSŁU

Postprzez Karol
napisane: 27 Paź 2010, o 14:44

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Motywować się samemu nie jest łatwo, gorzej kiedy bliscy próbują na siłę udzielać własnej pomocy, bo są przekonani o swojej bezwględnej racji ;)
Kiedy nie dasz się przekonać, wszystkimi możliwymi sposobami próbują "pomóc" udawadniając, że ta ich "pomoc" właśnie jest Tobie potrzebna.
Kiedy próbujesz sobie radzić z własną motywacją i powstać po kryzysie, najbliżsi ludzie z "miłości" mogą stać się Twoimi najgorszymi wrogami.
Wówczas bardzo trudno mówić coś o motywacji, lecz o sile i fałszu, który należy odegrać przed miłością, która niszczy.
Pojęcie motywacji jest wszystkim znane bowiem jest to siła, która napędza nas do działania, taki motorek, który tworzy się w umyśle tworząc pozytywne obrazy tego co ma nadejść i co nadejdzie.
Każdy wie, ze myśl jest władcza dlatego motywacja jest po to by mogło być zrealizowane zamierzone działanie.

Karol

Motywacja

Postprzez Artur Hirth
napisane: 17 Maj 2012, o 15:18

Cześć i czołem:) nie wiem czy ktoś to przeczyta, bo już dużo zostało powiedziane, ale że nie jestem Miśkiem, co szybko pęka, to powiem swoje:), Jako, że jestem swego rodzaju specem od motywacji, bo taki jest mój Blog, to dam swoje rady.

1. Nie ma nic bardziej motywującego, jak inspirujące historie, biografie! Dlaczego?
Takie historie pokazują kilka rzeczy. :bomb:
:arrow: To, co przechodzi każdy człowiek sukcesu, to przechodzi tą sama drogę, co my - odrzucenia przez nieudaczników (ludzi, co idą w dół i ciągną innych ze sobą)
:arrow: Pokazuje, że mniejszość, to ludzie sukcesu, większość idzie w dół, przez to logiczne, że się jest atakowanym.
co, pokazuje, że Buntownicy i wizjonerzy, byli potępiani, przez malutkich, do czasu, aż ci 1 osiągnęli Cel.
:arrow: Pokazuje, że każdy, kto się wyróżniał i miał ambicje i dążył do tego, to nie ważne kim był, ale ważne dokąd zmierzał.
:arrow: Pokazuje, że każdy, kto chciał coś osiągnąć, musi walczyć ze swoimi słabościami ( a słabości objawiają się w tym, jak reagujemy na sprawy zewnętrzne)
:arrow: co najważniejsze, jeśli Oni mogli, to ja też Mogę!!! (tak myślę, jak czytam o ludziach sukcesu)

2. Brutalne metody na motywacje:)
:arrow: jeśli większość ludzi myśli w 1 sposób, a mniejszość inaczej, to prawdopodobnie mniejszość ma racje, bo nędzy i biedy jest więcej.
:arrow:, Gdy zaczyna się rozmowę z mądrzejszymi, to warto czasami pobawić się, walką na argumenty, rozmawiać dużo, poruszać tematy i słuchać, nawet jak się przegra i potem w myślach przeanalizuje sie rozmowę, to wygrywamy, bo prawie zawsze można się tak czegoś nauczyć i zmotywować się tym.
:arrow: Można wybrać sobie takie osoby, które ciągną Nas w dół, porozmawiać z nimi o sukcesie, lub podobnych tematach, jak 8 na 10 ma wspólny argument:) to wiadomo, że unikać ich metod;). Do tego, wystarczy zrobić to samo z 10 ludźmi Sukcesu, jak 8 na 10 ma wspólny argument, to wiadomo, że to świetna rada. Niesamowicie, to buduje siłę.
:arrow: Jak ktoś nam daje kazania, że to głupie, że to złe i są to osoby, które ciągną w dół, to warto zapytać się ich, a co osiągnęli w życiu, swoimi taktykami (miałem ostatnio taką rozmowę, kolega gadał, fb to zło, internet jest pełna spisków itd.. najważniejsza rodzina ble ble ble - Pytam, a ile zarabia miesięcznie, lub jaki ma majątek, mówi, że bezrobotny, pytam, ma super rodzinę, dom, samochód?, Odp. - nie mam, idę dalej, pytam a ile masz lat i jakie masz plany? Odp. mam 36lat i nie wiem, co dalej robić (do tego nie ma swojej rodziny, bo w siebie nie wierzy) I co nie motywuje taka rozmowa?
A mój wujek mówił mi w kazaniu, bezpieczeństwo to pracować 40lat i na emeryturę dostawać tysiąc złoty, Buahaha.
Dziękuje Sobie, że jestem Buntownikiem, bo tak mam większą szanse na sukces:)

( Dla wyjaśnienia, każdy może być wielki, nie istotne, czy wielki biznesmen, czy drobny etatowiec, bo każdy co daje coś innym od siebie, jest wielki, z tym, że często ludzie sami siebie traktują jak bydło, i tu nie chodzi oto kto kim jest, tylko jak ktoś traktuje siebie i tym innych)

Tu drobna rada, jeśli ktoś siebie traktuje źle, bo nie wierzy w siebie, to nawet miliardy dolarów, czy też cudowny przepis na szczęście nie pomoże)

Dodatkowe rady
Warto trzymać się ludzi pozytywnych i mądrych - to proste, co daje kogoś poniżanie? Nic!! A motywowanie? Wdzięczność, pozytywna energie, opinie i większa szansa na to, że ktoś Nas doceni, Dlatego, mądrzy i sprytni, wolą kogoś motywować, bo lepiej się idzie w górę z ludźmi, niż samemu i daje to więcej plusów.

Kurde, ale się rozpisałem, hmm, napisze o tym artykuł, jeśli Będziecie chcieli. Mógłbym dużo o tym pisać, polecam także przeczytać mój darmowy E-Book Zakazane Nauki ( zakazane, bo pokazuje wiedzę, która daje siłę, a tego rząd nie chce. Mała ciekawostka, możliwe, że jestem Wschodzącą gwiazdą w E-Biznesie, więc warto mieć 1 Wydanie mojego e-Booka, byśmy mogli za 3 lata, razem z tego się pośmiać,

A teraz, skorzystam z tak znakomitej okazji, jeśli pozwolicie - zapraszam wszystkich na mojego, Bloga, ostatnio właśnie uruchomiłem znakomity Plan ( biografie Znakomitych osób, które niesamowicie Inspirują) sklepikarz bez studiów, który został wielkim reżyserem, scenarzystą, pisarzem, biznesmenem, aktorem, Idolem;)
Albo osoba, która w 18 miesięcy stała się niepokonana do tego stopnia, że nie było osoby na świecie, która by go pokonała.

http://arturhirth.pl/
Piwko stawiam :beer:

I Deser, bo chciwy nie jestem
“Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale, w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy.” – Oliver Wendell Holmes
…………………..
“Zacznij tam gdzie jesteś, użyj tego, co masz, zrób, co możesz.” - Arthur Ashe
……………………
„Liczy się nie to, kim ktoś się urodził, ale kim wybrał, by być.” – Joanne Kathleen Rowling

“Intensywny trening służy bardziej wyrabianiu stanowczości ducha i pokonywaniu własnych słabości niż rozwijaniu silnego data. Z jednej strony, człowiek jest w stanie doprowadzić siebie do całkowitego zniszczenia, z drugiej jednak – posiada nieograniczoną zdolność rozwoju i samodoskonalenia. Sukces zależy od wyznaczenia celu i wytrwałego dążenia do jego osiągnięcia.”- Masutatsu Ōyama
Jeśli odwiedzisz mój Bloog, to twoja Wielkość urośnie! Bo na moim Blogu, tkwi wielka siła motywacji! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Artur Hirth

Miejscowość: Połczyno

Motywacja Bis :)

Postprzez Artur Hirth
napisane: 17 Maj 2012, o 22:11

Polecam, mój ulubiony Monolog z Filmu Rocki 6

Miałeś marzenia i cel!?
Ale gdzieś po drodze zmieniłeś się.
Przestałeś być sobą.
Pozwoliłeś by ludzie wytykali Cię palcami i mówili, że nie jesteś dobry.
I gdy zaczęło Ci to dokuczać, zacząłeś szukać sobie kozła ofiarnego….
…. jak wielki cień.
Powiem Ci coś, co już zapewne wiesz.
Świat to nie tylko wschód słońca i tęcza.
To straszne i obrzydliwe miejsce,
I nie ważna jaki jesteś twardy
powali Cię na kolana, przydusi do gleby i nie da Ci wstać! Jeśli mu na to pozwolisz.
Ani ty, ani ja, ani nikt inny
Nie będzie tak twardy, jak twarde jest życie.
Ale nie chodzi oto, jak mocno bijesz,
Ale oto jak dużo ciosów jesteś w stanie znieść
I nadal iść do przodu.
Ile ciosów zdołasz przyjąć i iść do przodu.
Na tym polega zwycięstwo!
Bo jeśli nie jesteś w stanie walczyć ze wszystkich sił, aby dotrzeć tam, gdzie chcesz, to kto ma
To znaczy, może niektórzy z was czegoś nie zakończyliście, czegoś czego pragniecie,
Mówicie ‘’nie’’, nawet po spłaceniu swoich ‘’długów’’?
Kto ma prawo wam odmówić tego wszystkiego? Kto?! Nikt!
Macie prawo do słuchania swego wnętrza, ale
Nie wolno odmawiać człowiekowi, który zasłużył na to, by robić to, co chce!
Jeśli wiesz, ile jesteś wart, idź i weź to, co Twoje!
Ale zbieraj też ciosy! I nie wytykaj nikogo palcami mówiąc,
Że nie osiągasz tego, czego chcesz, przez tamtego, tamtą czy kogokolwiek!
Tak postępuje tchórze, a Ty nie jesteś jednym z nich!!!
JESTEŚ PONAD TO!!

Awatar użytkownika
Artur Hirth

sorki

Postprzez it-spleen
napisane: 18 Maj 2012, o 12:06

Sorry, za off top - Artur, bo sobie zobaczyłem stronę z Twojej stopki. Pytanko z ciekawości - trenujesz Karate Kyokushin ? Jaki pasek?

Meble kuchenne i szafy wnękowe od Ekki Design to połączenie najwyższej jakości z wysokim poziomem funkcjonalnym. Ekki Design od wielu lat działa na rynku wykończenia wnętrz. Po meble kuchenne i szafy tylko do Ekki. Zapraszamy!
Awatar użytkownika
it-spleen

Miejscowość: Tarnowskie Góry

Sztuki Walki jako Motywator

Postprzez Artur Hirth
napisane: 18 Maj 2012, o 14:50

Trenowałem vo quyen ale 2lata tylko:) a pytanie mogłeś zadać przez Bloga:) Osobiście uważam, że kung-fu jest lepsze od karate, ale to kwestia gustu;) Wiem też, że sztuki walki, są świetnym motywatorem, więc Polecam każdemu, świetnie buduje wewnętrzną siłę, a dobra szkoła działa pozytywnie, nie tak jak na filmach, że mistrz gnoi ucznia:)

Dlatego, jak ktoś chce poczuć siłę, motywacje, to polecam sport -walki, w miłym towarzystwie.

8-) :mrgreen:

Awatar użytkownika
Artur Hirth

Pn

Postprzez sizar
napisane: Wczoraj, o 18:10

Mając pozytywne nastawienie do wszystkiego, oczywiście podchodząc z rozsądkiem i obliczając koszty można się do wszystkiego zmotywować :D

sizar

Poprzednia

Wróć do Motywacja