co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Naming, Allegro, Złote Myśli, optymalne adresy URL –
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
każdy w jakiś sposób musi się motywować; tu znajdziesz doskonałe rady - samemu również ich udzielaj

Condictor napisał(a):Paweł, gdzie jest Twój serwis? :shock:

No, jakby to powiedzieć, połączyłem siły z Krzywym :) To był mój pierwszy serwis i jak wiadomo nie zawsze pierwsze wychodzi tak, jak byśmy chcieli ;) bizneswnecie.pl potrzebował dużych zmian, na które nie mam zbyt czasu, dlatego teraz od czasu do czasu będę pisał na ebiznesy.pl ;) Ot cała tajemnica ;)

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

cangu napisał(a):
Paweł Landzberg napisał(a):Jak dla mnie to trudno jest się zmotywować, przynajmniej mi. Dlaczego? Bo wokół mnie są tylko sami ludzie demotywujący. Pogadać na te tematy nie ma również z kim, bo nikt sie tym nie interesuje.

Ciężko jest się zmotywować, gdy wszyscy wokół uważają to, co robię za jakąś zabawę, pierdoły, lub uważają, że z dnia na dzień mam zarobić kilkanaście tyś.

No niestety są ludzie, którzy demotywują jednak nie ma co się nimi przejmować. Dokładnie ludzie uważają że internet należy do zabawy, pogadanie sobie na czacie czy innych komunikatorach. Pawle najlepiej jest robić swoje i nie patrzeć się na innych ;) ;)

Awatar użytkownika
marcinbalzer

Tak, wiem, że nie należy się przejmować takimi ludźmi, ale czasem aż drażnią. Obecnie nie mam już problemów z motywacją. Mam plan i nie zawaham się go zrealizować :D

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Dokładnie nie przejmować się innymi :) a jak najbardziej mieć plan i iść swoją drogą :D

Awatar użytkownika
marcinbalzer

najlepszy motywator to demotywator

Postprzez pifPaw 15 Sie 2010, o 22:42

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Cześć
Przeczytałem kilka waszych wpisów - przyznaję że nie wszystkie
Nie wiem więc czy ktoś już nie napisał czegoś podobnego co właśnie ja mam zamiar naskrobać....... właściwie wyklikać :)

Sporo pisaliście o omijaniu ludzi którzy demotywują, żeby ich olać, nie słuchać, ignorować.
Ja natomiast uwielbiam ich spotykać i z nimi rozmawiać, wykorzystuję ich siłę demotywującą do swoich motywacyjnych potrzeb.
Zastanawiacie się jak? to proste, po prostu za każdym razem gdy mam do czynienia z demotywatorem, uświadamiam sobie jak daleko jestem, jak mój umysł jest daleko inny, jaki poziom już osiągnąłem ..... i powiem że to cholernie miłe :)

Więc, najlepszy motywator to demotywator, bo czasem warto zobaczyć ile już zrobiliśmy zamiast ile mamy jeszcze do zrobienia.

pifPaw

Witam
Masz rację od pewnego czasu też to zauważyłem. Ludzie "demotywatorzy" pozostają cały czas w tym samym miejscu i Cię demotywują gdyż zazdroszczą, że możesz coś osiągnąć a tej osobie się nie chcę. Ale cóż każdy wybiera swoją drogę, przyszłość.
Umieściłem ciekawy wpis na swoim blogu http://www.MarcinBalzer.pl dla ludzi, którzy zbyt szybko się poddają. Inni mają ciężej a się nie poddają, a ludzie którym "nieczego" nie brakuje nie walczą do końca poddają się gdy im coś nie wyjdzie.

Pozdrawiam
Marcin Balzer

Jak uzyskać dodatkowe dochody pracując w domu
Jak zwiększyć swoją motywację na co dzień
Awatar użytkownika
marcinbalzer

motywacja

Postprzez kacaraba 22 Paź 2010, o 20:34

Witam Wszystkich,

Jestem tu nowy, więc parę słów o sobie:
nazywam się Jacek Krysiak, mieszkam i pracuję w Warszawie, z zawodu jestem technikiem dentystycznym.
Nie działam w e-biznesie, ale zapisałem się na newsletter Pawła Krzyworączki, ponieważ niektóre jego rady i uwagi pomocne mogą być w codziennym życiu.
Zainteresował mnie temat Waszego forum dotyczący motywacji i z uwagą przeczytałem Wasze wypowiedzi.
Pragnę Wam przedstawić pewnego człowieka, który stanowi dla mnie ogromną motywację do życia i działania. Zawsze, kiedy dopadną mnie czarne myśli i ochota do narzekań, biegnę myślami do Nick' a, i w jednej chwili wszelkie demotywatory znikają, jak bańka mydlana.
Oto krótki filmik przedstawiający tego człowieka: http://www.youtube.com/watch?v=RQsIzh_yDaI

Serdecznie Wszystkich pozdrawiam

Jacek

Awatar użytkownika
kacaraba

Wiara czyni cuda

Postprzez Paweł Landzberg 23 Paź 2010, o 11:04

Witaj Jacku,

Tu gdzieś na forum był taki film chyba godzinny o tym człowieku - pokazane było jak żyje. Nie ma co ukrywać, że to motywuje.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

audiobooki

Postprzez Michał Witkowski 24 Paź 2010, o 20:14

U mnie z tą motywacją bywa różnie, posiadacie jakieś darmowe, najlepiej audiobooki motywacyjne?

Michał Witkowski

Może to zabrzmi dziwnie, ale to dobrze że jest taki ktoś na świecie, jak ten Nick Vujcic. To taki mały "chrystusek", który mówi - "ludzie nie przejmujcie się własnymi problemami, bo nawet bez rąk i nóg można kochać życie i być szczęśliwym."

W tym momencie wszyscy, którzy są w pełni sprawni, i codziennie narzekają na życie - mogą poczuć się głupio.
Ja staram się doceniać, to co mam. I w chwilach słabości - taki filmik z pewnością dobrze jest sobie puścić po raz setny. Tylko po to, żeby przestać użalać się nad sobą. :wall:

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Motywacja