Rok założenia: 2008Kontakt
poznaj sukcesy w e-biznesie innych ludzi z forum i napisz o swoich sukcesach ebiznesowych
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Multi Level Marketing - zarabianie

Postprzez nigraS
napisane: 26 Cze 2009, o 14:53

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

W Polsce Marketing wielopoziomowy kojarzy się z jej początkiem - Amway. To dzięki firmie Amway ludzie gdy słyszą:
Network Marketing
Magketing Wielopoziomowy
Multi Level Marketing
... nie chcą dalej o tym biznesie słyszeć.
Amway na początku swojej działalności oszukiwał ludzi, którzy "mieli" zarabiać kokosy, brali pożyczki z nadzieją na lepsze życie.
O firmie nie chcę się wypowiadać, nie wiem jak jest teraz, wiem jak było kiedyś - (tato tam był oraz kilku znajomych, znajomych znajomych...).

Nie chcę, aby w tym wątku zamieszczane były informacje o firmie w jakiej jesteś, jeśli będzie reklama, prosił bym admina o skasowanie wątku. Nie piszemy w jakiej jesteśmy firmie - piszemy ogólnie bez podawania nazw. Będzie ktoś zainteresowany, to napisze do Ciebie na PW.
_______________________________________________________________________________________

Zacznę pierwszy ;)

Przed przystąpieniem do firmy zapoznaj się dokładnie z planem marketingowym oraz produktem i zasadami firmy.
Tak z zasadami - zrobisz np. stronę, a firma nakaże Ci ją usunąć, nie usuniesz jej dostaniesz karę!

Zapoznaj się z produktem, poczytaj, co o nim piszą, jeśli chcesz osiągnąć sukces produkt musisz sam kupować i być z niego zadowolony.

Zorientuj się, czy są organizowane konferencje, będąc na konferencjach dowiesz się więcej o firmie i jej produktach.

Plan marketingowy musi być łatwy do zrozumienia.

Najlepiej, aby firma była świeża na naszym Polskim rynku.

Osobiście polecam ten sposób zarabiania, jednak jak to mówią - żeby zarabiać trzeba najpierw wydawać.

Nie wchodź do firm w których nie ma wymagania kupowania, chcesz zarobić musisz wydawać!
Gwarantuję Ci, że po 6 miesiącach intensywnej pracy zaczniesz dużo zarabiać.
Dla czego po 6 miesiącach? Przez 3 miesiące testujesz produkt, przez kolejne 3 miesiące promujesz firmę i osiągasz sukces finansowy.

Polecam firmy oferujące suplement diety 3 miesiące testujesz, żadnej różnicy po 3 miesiącach nie widzisz, odchodzisz z firmy.
W googlach wpisz suplement diety, poczytaj - wybierz najlepszy lub napisz do mnie.

Awatar użytkownika
nigraS

Ufaj przede wszystkim sobie, własnej twórczej inteligencji oraz intuicji. Jeśli chcesz gdzieś działać a ktoś wyraża się o tej firmie w zły sposób, to zamiast przyłączać się do niego jak głupiec i potwierdzać jego słowa bez sprawdzenia ich, albo je sprawdź albo ZAMILKNIJ n a wieki.

Nie znam firmy Amway, NIE działam w żadnych MLM'ie ale przytoczę słowa założyciela firmy Amway:

Niemal każdy dokonać może w życiu tego, w czego osiągalność uwierzy. Daj szansę sprawdzenia się otwierającym się przed Tobą możliwościom. Stwórz sukcesowi możliwość spełnienia się! Zrób to. Spróbuj to zrobić. Przestań o tym rozprawiać, po prostu to zrób!

Na dłuższą metę biznesmen, który kieruje się chciwością i manipulatorstwem, przegrywa.

Krzysztof 'Junior' Trybulski

Re: Kilka słów prawdy: biznes, amway i sukces

Postprzez nigraS
napisane: 27 Cze 2009, o 22:04

Krzysztof Trybulski napisał(a):Ufaj przede wszystkim sobie, własnej twórczej inteligencji oraz intuicji. Jeśli chcesz gdzieś działać a ktoś wyraża się o tej firmie w zły sposób, to zamiast przyłączać się do niego jak głupiec i potwierdzać jego słowa bez sprawdzenia ich, albo je sprawdź albo ZAMILKNIJ n a wieki.

Dokładnie.

Awatar użytkownika
nigraS

nigraS,
Nie bardzo kumam ten wątek. Jesteśmy w dziale "Mój ebiznes", poddział "Twój sukces" (teraz widzę, że trochę nie za bardzo wyszło mi to nazewnictwo, hehe. Zaraz zmienię na "Mój sukces"). A Ty napisałeś dość enigmatyczny post o domniemanym sukcesie w jakimś MLMie. Hmmm. O co chodzi? Masz jakiś serwis w tym MLMie? Jak wygląda Twój sukces? Opowiedz nam o tym.

Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Re: Multi Level Marketing - zarabianie

Postprzez nigraS
napisane: 12 Lip 2009, o 19:54

oki, teraz zmieniłeś nazwę na "Mój Sukces", więc rozwinę nieco wypowiedź na temat Mojego Sukcesu.

Na początek napiszę o MLM
Produktem jest Suplement Diety - VEMMA oraz Napój Energetyzujący - VERVE.
na temat produktów Vemma i Verve można przeczytać na stronie
http://www.vemma-poland.org/produkt/czy ... vemma.html
http://www.myverve.com/polish

Zapisanie się do firmy nic nie kosztuje, od firmy dostajemy 2 strony w 10 językach.
http://www.my.vemma.eu
http://www.myverve.com
wybieramy końcową nazwę, czyli np. (mój wybór)
http://www.my.vemma.eu/polish
http://www.myverve.com/polish

Aby zacząć zarabiać trzeba być aktywnym, czyli kupować produkt co 5 tygodni za minimum 80.80euro (2 butelki) i zasponsorować minimum 2 osoby, które też będą aktywne.
Jest to system binarny - dwójkowy, czyli dostaje się ludzi od osób, które są nad nami.
Przykład:
http://www.vemma-poland.org/images/stor ... uktora.png

Może być tak, że będziemy mieć np. 20 aktywnych osób, lecz te osoby nie będą przez nas zasponsorowane. Nie będziemy wtedy zarabiać. Aby zarabiać musimy mieć minimum 2 aktywne osoby zasponsorowane przez siebie, wtedy te 20 osób się aktywują u nas i będziemy zarabiać z 22 osób, a nie z 2.

Dodatkowo można zarabiać jako dystrybutor i sprzedawać produkty, cenę sprzedaży sami ustalamy.

Mój Sukces,
jestem w firmie VEMMA od 5 miesięcy.
1 miesiąc był kiepski, drugi podobny, w trzecim dostałem ponad 80zł, mała kwota, ale zawsze coś...
W czerwcu dostałem ponad 600zł, też mało :(
Widzę, że można na tym zarobić, dla tego też planuję wziąć się bardziej do roboty, pochodzić po klubach sportowych, fitnessach itp.

Awatar użytkownika
nigraS

Postprzez kidzik
napisane: 3 Sie 2009, o 01:39

nigraS napisał(a):Amway na początku swojej działalności oszukiwał ludzi, którzy "mieli" zarabiać kokosy, brali pożyczki z nadzieją na lepsze życie.
O firmie nie chcę się wypowiadać, nie wiem jak jest teraz, wiem jak było kiedyś - (tato tam był oraz kilku znajomych, znajomych znajomych...).

Nie chcę w tym miejscu ani bronić Amway ani żadnej innej firmy. Nie współpracuję z Amway więc tym bardziej nie mam powodu aby stawać w obronie tej firmy.

Stwierdzenie, jednak, że Amway oszukiwał ludzi jest bardzo dalekie od prawdy. Ludzie zostali oszukani ale nie przez firmę tylko przez... ludzi. Gdyby Amway oszukiwał to już dawno by go nie było. Z tego natomiast co wiem działa on nadal i stale nowe osoby osiągają w nim całkiem ciekawe dochody.

MLM, w którym Ty działasz jest dla Ciebie nr 1. I tak powinno być. Pomyśl jednak co by się stało gdyby w niedługim czasie znaleźli się w Twoim biznesie ludzie, którzy zaczną obiecywać innym ogromne pieniądze i ci, podobnie jak w przypadku Amwaya, zaczną zapożyczać się aby kupować produkty. Znienawidzą tę firmę bo będą mieli do spłacenia dług a minimum 80% nie osiągnie żadnego dochodu. Oczywiście pieniądze zarobią Ci, którzy w nieetyczny sposób namawiali do zakupów.

Sytuacja więc będzie podobna i wtedy ktoś inny napisze, że firma Vemma oszukiwała ludzi. Będzie to zgodne z prawdą? Oceń sam :)

Awatar użytkownika
kidzik

Miejscowość: Dzierżoniów (dolnośląskie)

Postprzez nigraS
napisane: 3 Sie 2009, o 13:08

W przypadku Amway, oszustwa były od Polskiej filii Amway, nie od przedstawicieli (takich jak np. ja)
Z tego co się dowiedziałem ostatnio, gdy Amway zmienił zarząd, zmieniło się wszystko na lepsze.

Pomyśl jednak co by się stało gdyby w niedługim czasie znaleźli się w Twoim biznesie ludzie, którzy zaczną obiecywać innym ogromne pieniądze

Jeśli firma jest w porządku wobec swoich (współpracownikom), plan marketingowy jest super, można mówić, a nawet obiecywać ogromne zarobki, oczywiście jeśli osoba " X " wejdzie do współpracy, ale nic nie będzie robić - nie zarobi.
MLM to też praca.

MLM nie polega na sprzedawaniu, w MLM jesteśmy konsumentami, produkty mamy kupować dla siebie, dla tego też warto wybierać firmy kosmetyczne, zdrowotne/lecznicze, przemysłowe...

Awatar użytkownika
nigraS

Postprzez bepob
napisane: 3 Sie 2009, o 14:53

Ciekawe, że Krzysztof cytuje prezunia, czy jakąś inną szychę Amway-a. Te słowa to najlepsze potwierdzenie, że za okrągłymi zdaniami, kryje się wielkie nic, jeśli nie liczyć dramatów osób, które brały w tym udział. Był bardzo fajny film o Amway-u, z tego co pamiętam była wielka awantura o jego emisję

Niemal każdy dokonać może w życiu tego, w czego osiągalność uwierzy. Daj szansę sprawdzenia się otwierającym się przed Tobą możliwościom. Stwórz sukcesowi możliwość spełnienia się! Zrób to. Spróbuj to zrobić. Przestań o tym rozprawiać, po prostu to zrób!
:lol:

bepob

Zarabianie na MLM

Postprzez Paweł 'krzywy' Krzyworączka
napisane: 9 Sie 2009, o 11:31

Oczywiście, że w MLM zdarzają się, powiedzmy, nieporozumienia. I będą się zdarzać zawsze. Bo MLM to ludzie. Ładnie zostało napisane, że MLM to nie sprzedaż. Eh, sprzedaż, sprzedaż. Wszystko jest sprzedażą i marketingiem! (oczywiście każdy MLMowiec powinien być również konsumentem swoich produktów)

Dlatego skupmy się na pozytywach MLM.

Ludzie ludzi zawsze będą próbowali oszukać. W Multi Level Marketingu, w ebiznesie, w markecie, na stacji benzynowej - wszędzie. Ale pisanie o tym, to często strata czasu. Tak jest i tyle.

Osoby zajmujące się MLM, które działają na naszym forum, niech będą doskonałymi ambasadorami MLMu i firm, które reprezentują. A my będziemy wspierać ich działalność w Internecie (tych osób - niekoniecznie samych firm) ;)

Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Postprzez kidzik
napisane: 9 Sie 2009, o 13:54

Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):Bo MLM to ludzie. Ładnie zostało napisane, że MLM to nie sprzedaż. Eh, sprzedaż, sprzedaż. Wszystko jest sprzedażą i marketingiem! (oczywiście każdy MLMowiec powinien być również konsumentem swoich produktów)

Tak Pawle, wszystko to sprzedaż. Wszystko zależy od tego jednak czy ktoś woli sprzedawać produkty i główny nacisk kłaść na to czy informację. Kiedy ktoś zajmuje się sprzedawaniem produktów, to ma po prostu ciągle pracę. Kiedy jednak sprzedaje biznes, a więc dzieli się informacją z ludźmi to jest to działanie, które po pewnym okresie czasu przynosi dochód pasywny, a o to przecież chodzi :D

Awatar użytkownika
kidzik

Miejscowość: Dzierżoniów (dolnośląskie)

Następna

Wróć do Mój Sukces

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości