Kiedy już zarejestrujemy firmę, stworzymy stronę internetową i przygotujemy piękną ofertę, trzeba zabrać się za poszukiwanie Klientów.
Ciekaw jestem jak staracie się pozyskiwać nowych Klientów. Zapraszam do dyskusji.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Tzn. chodzi Ci o coś pokroju GoldenLine? Czy coś innego?
osobiście uważam, że to strona ze zleceniami dla studentów lub osób, które chcą dorobić a nie szukają zleceń do utrzymania się (pracy). podobnie jak http://oferia.pl
również jestem na etapie powiększania (szukania) listy nowych klientów
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Trzeba dobrze wypozycjonować stronę - zwiększy to ruch na niej +pozycja naszej witryny w wyszukiwarce to bardzo ważny czynnik.
Jeśli chodzi o pozycjonowanie to polecam jakiś automat, który zrobi za nas większość. Dodatkowo jeśli się znasz możesz pisać precle
Jeśli chodzi o pozycjonowanie to polecam jakiś automat, który zrobi za nas większość. Dodatkowo jeśli się znasz możesz pisać precle
- nico
Na efekty pozycjonowania trzeba zazwyczaj długo czekać, ale zgodzę się, że jest to w dalszym najbardziej efektywna metoda aby zaistnieć w internecie.
Warto inwestować w inne rozwiązania? Znacie jakieś portale, które pośredniczą w zdobywaniu zleceń?
Warto inwestować w inne rozwiązania? Znacie jakieś portale, które pośredniczą w zdobywaniu zleceń?
- phi
phi napisał(a):Na efekty pozycjonowania trzeba zazwyczaj długo czekać, ale zgodzę się, że jest to w dalszym najbardziej efektywna metoda aby zaistnieć w internecie.
Tzn. chodzi Ci o coś pokroju GoldenLine? Czy coś innego?
- Blueben
a może o coś typu zlecenia.przez.net ?
Szukasz idealnego miejsca na rozwój swojego Maluszka? Zapraszamy do Poziomkowej Akademii. Poziomkowa Akademia to niepubliczne przedszkole, które zagwarantuje Twojemu dziecku odpowiedni rozwój.
-

it-spleen - Posty: 706
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
Jasne, że jest ich więcej. Wpisz w Google: zlecenia w internecie itd. i 'wyskoczy':)
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

Jakoś umknął mi ten wątek. Znalazłem ostatnio ciekawy artykuł z porównaniem tego typu portali: artykuł - może się Wam przyda.
Analizując je, na stronie tego ostatniego portalu, na samym dole warto zerknąć na artykuły. W jednym z nich jest info z badań o tym skąd firmy pozyskują klientów: i zgodnie z tym co można tam przeczytać, najczęstszym źródłem są... polecenia dotychczasowych klientów.
Pytanie do właścicieli interesów: też tak macie?
Analizując je, na stronie tego ostatniego portalu, na samym dole warto zerknąć na artykuły. W jednym z nich jest info z badań o tym skąd firmy pozyskują klientów: i zgodnie z tym co można tam przeczytać, najczęstszym źródłem są... polecenia dotychczasowych klientów.
Pytanie do właścicieli interesów: też tak macie?
- phi
Zdecydowanie tak. Większość moich projektów/prac to 'polecanie'. Marketing rekomendacji moim zdaniem nadal pozostaje najsilniejszym narzędziem. Prosty przykład - 'szukasz niszowej firmy (powiedzmy do wyremontowania komina) - pamiętasz, że na ostatnich urodzinach Twój znajomy wspominał coś o tym, że ostatnimi czasy 'zakładał kołnierz na komin', bo miał przebicia. Co robisz ? Szukasz firm w internecie, dzwonisz itd. ? Nie, idziesz/dzwonisz do znajomego pytasz, czy poleca tą firmę, czy dobrze to zrobiła, czy była sumienna itd. Znajomy Cię nie okłamię, bo jaki ma mieć w tym interes. Jeżeli zachwali firmę, i Ty pewnie się na nią zdecydujesz.
Nowoczesne meble kuchenne od firmy Simme to niespotykane dotąd połączenie nowoczesnego designu z wysokim poziomem funkcjonalnym. Nasze nowoczesne meble kuchenne to powód do dumy dla ich właścicieli. Nie zwlekaj - nowoczesne i w pełni funkcjonalne meble kuchenne tylko z Simme Design.
-

it-spleen napisał(a):a może o coś typu zlecenia.przez.net ?
osobiście uważam, że to strona ze zleceniami dla studentów lub osób, które chcą dorobić a nie szukają zleceń do utrzymania się (pracy). podobnie jak http://oferia.pl
również jestem na etapie powiększania (szukania) listy nowych klientów
-

maciejd - Posty: 11
- Miejscowość: Warszawa
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość