Witajcie, będę promował stronę i płatne ebooki darmowymi ebookami.
Teraz mam dylemat, ponieważ w zamian za darmowe ebooki, będę dostawał adres email, i teraz nie wiem czy zrobić tak, ze dać hasło na ebooka: mojastrona.com, ponieważ jeśli tak zrobię, za każdym jego otwarciem będzie musiał to wpisywać i w końcu zapamięta adres strony, czyli mogę to uznać za branding. Z drugiej strony, może tu być upierdliwe trochę dla użytkowników.
Jeśli zaś nie dam hasła, może ludzie chętniej będą te ebooki rozprowadzali po internecie (oczywiście w ebooku tez promuje moja stronę). Takim sposobem, ludzie mogą wejść na moja stronę, ale wtedy on już będzie miał ebook, a ja nie będę miał jego adresu emial, ponieważ ściągnął z kas tam ten ebook, nie z mojej strony, zaś tesli wejdzie na moja stronę to będą tam inne ebooki, które będzie mógł ściągnąć, oczywiscie za maila.
Jeśli zaś dam hasło, ludzie może zadziej będą ten ebook uploadowali gdzieś, łatwiej im będzie podać adres gdzie mogą ja ściągnąć (moja strona), omg ale to zagmatwane.
Wiec powiedzcie mi, dać adres mojej strony jako hasło czy lepiej nie?
Pozdrawiam
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Ale zauważ, że wpisywanie samego hasła nie da Ci możliwości zdobycia tego emaila. Bo ja go ściągnę od Ciebie i będziesz miał mój adres, ale udostępnię pdf razem z hasłem, które mi podałeśPabloM napisał(a):Takim sposobem, ludzie mogą wejść na moja stronę, ale wtedy on już będzie miał ebook, a ja nie będę miał jego adresu emial
Uważam, że ciągłe wpisywanie hasła zniechęci do czytania i zdobywania nowych pozycji
Tak ale zobacz, że taki upload ma też korzyści dla Ciebie - nie zjada Twojego transferu. Kto ma podać linka, ten poda, czy będzie hasło, czy nie. A kto ma upchnąć go na swój serwer, ten to zrobi i poda (albo i nie) hasło.PabloM napisał(a):Jeśli zaś dam hasło, ludzie może zadziej będą ten ebook uploadowali gdzieś, łatwiej im będzie podać adres gdzie mogą ja ściągnąć (moja strona)
Wystarczającą promocją jest wstawienie adresu na wszystkie strony ebooka w stopce
Pozdrawiam
lapti
Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
-

lapti - Posty: 576
Jestem podobnego zdania co lapti. Hasło może skutecznie zniechęcić. Sam nienawidzę wpisywać haseł. Ile to zajmuje czasu to masakra. A to trzeba otworzyć jeszcze jakiś plik tekstowy gdzie jest hasło, albo jeszcze coś innego. Męczące to jest.
Link w stopce jest wystarczającą promocją Twojej strony. Przecież na każdej stronie czytelnik widzi ten link.
Link w stopce jest wystarczającą promocją Twojej strony. Przecież na każdej stronie czytelnik widzi ten link.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2386
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Marketing Wirusowy / MW
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość