Zupełnie nie znany szerszej publiczności kulturysta, nagrał śmieszny filmik reklamujący suplementy, z resztą również wcześniej mało znane.
Pod koniec zeszłego roku filmik zaczął rozprzestrzeniać się po social mediach, pod nazwą "hardkorowy koksu". Nazwa nadana przez jednego z internautów, ale poniekąd trafiona w dziesiątkę:)
Robert Burneika stał się osobą znaną do tego stopnia, że został zaproszony do programu Szymona Majewskiego. Na chwile obecną prowadzi swój program na tvn turbo.
Tutaj filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=vmRyDLbN5TQ
Film powstał zupełnie spontanicznie, a jego twórcy i sam hardkorowy koksu, nie sądzili, że ich dzieło przyniesie tak znakomity efekt.
Moim zdaniem idealny przykład marketingu wirusowego.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Dokładnie, zgadzam się. Ten filmik miał być reklamą suplementów. Koksu na pewno nie miał zielonego pojęcia co to jest budowanie marki osobistej i reklama wiralowa.
Zupełnie przypadkiem i właściwie za darmo została stworzona marka "hardcorowy koksu". Tę osobę zna każdy bywalec siłowni. Koksu dotarł do 90% grupy docelowej. Dla mnie strzał w dziesiątkę.
Z tym koksem to nie do końca taki spontan, przypadek i w ogóle. Wszystko zostało wyreżyserowane i zaplanowane od samego początku. Akcja marketingowa oraz jej strategia zakładała wrażenie naturalności i spontaniczności Koksa. Specjalistom nie można odmówić tego że znaleźli doskonałą osobę, która spełniła ich założenia.
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
W internecie bardzo szybko można się wypromować, on jest tego świetnym przykładem. :] Trzeba tylko wiedzieć jak się promować. 
-

Jakub Lewek - Posty: 30
- Miejscowość: Gorlice
Tylko widzicie moi drodzy, Kosu nie chciał siebie promować. On miał promować tylko i wyłącznie Duble Blast i inne czary mary od których rośnie 3 ręka albo się świeci w ciemnościach a w zamian bierze się na katę dwa pługi. Miała być reklama kulturysty z sukcesami promującego odżywki. A to że się wypromował to efekt którego nikt nie zamierzał. Jak był czas, że chwyciło to robił na tym kasę. Tyle 
-

krystian piątek - Posty: 605
- Miejscowość: Kielce
Pytanie, czy wypromowanie się jest faktycznie 'proste' ? Ja nie przychylałbym się do tej tezy. Najlepiej promuje się coś 'co nie chce być promowane':)
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064
-

it-spleen - Posty: 704
- Miejscowość: Tarnowskie Góry
krystian piątek napisał(a):Tylko widzicie moi drodzy, Kosu nie chciał siebie promować.
Dokładnie, zgadzam się. Ten filmik miał być reklamą suplementów. Koksu na pewno nie miał zielonego pojęcia co to jest budowanie marki osobistej i reklama wiralowa.
Zupełnie przypadkiem i właściwie za darmo została stworzona marka "hardcorowy koksu". Tę osobę zna każdy bywalec siłowni. Koksu dotarł do 90% grupy docelowej. Dla mnie strzał w dziesiątkę.
Bonifikata zwrotna z zakupów
Paliwo, artykuły spożywcze,
meble, artykuły budowlane.
www.kartarabatowa.com.pl
Paliwo, artykuły spożywcze,
meble, artykuły budowlane.
www.kartarabatowa.com.pl
-

Grzegorz Szymański - Posty: 15
Grzegorz Szymański napisał(a):krystian piątek napisał(a):Zupełnie przypadkiem i właściwie za darmo została stworzona marka "hardcorowy koksu". Tę osobę zna każdy bywalec siłowni. Koksu dotarł do 90% grupy docelowej. Dla mnie strzał w dziesiątkę.
Z tym koksem to nie do końca taki spontan, przypadek i w ogóle. Wszystko zostało wyreżyserowane i zaplanowane od samego początku. Akcja marketingowa oraz jej strategia zakładała wrażenie naturalności i spontaniczności Koksa. Specjalistom nie można odmówić tego że znaleźli doskonałą osobę, która spełniła ich założenia.
- phi
Skąd masz takie informacje ?:)
Szukasz idealnego miejsca na rozwój swojego Maluszka? Zapraszamy do przedszkola Akademia Poziomkowa. Poziomkowa Akademia to niepubliczne przedszkole, które zagwarantuje Twojemu dziecku odpowiedni rozwój.
-

Wydaje mi się że wiele firm teraz wrzuca w sieć niby filmy amatorskie nakręcone komórka\słabą kamerką, a tak na prawdę są to dobrze przygotowane akcje promocyjne.
Wiem że odbywają się nawet warsztaty/szkolenia z kręcenia filmów komórka
Wiem że odbywają się nawet warsztaty/szkolenia z kręcenia filmów komórka
- K.F.Ż
O:) i to jest wyjaśnienie:) dzięki phi
Szukasz idealnego miejsca na rozwój swojego Maluszka? Zapraszamy do przedszkola Akademia Poziomkowa. Poziomkowa Akademia to niepubliczne przedszkole, które zagwarantuje Twojemu dziecku odpowiedni rozwój.
-

10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Marketing Wirusowy / MW
-