co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
jedna z najskuteczniejszych form e-marketingu, ale i trudna do osiągnięcia; przykłady, porady

Jak myślicie czy gdyby nowe oblicze bohatera - Turbo Dymo Men zajął się e-biznesem zdołałby zawstydzić Krzywego ? Zapraszam - Turbo Dymo Men zawstydzony ?

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

O kurde dobre :D Turbo Dymo Men założył okulary. Krzywy założył 1,5 razy większe okulary :D No to chyba wiadomo kto kogo zawstydził :D

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Paweł - bardzo dobre nie pomyślałem o tym w tym kontekście, a przecież widać to jak byk ! No ale skupiałem się na wojnie E-BIZNESowej :D

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

To bardzo ciekawy pomysł na marketing - ciekawe jaka jest skuteczność, czy rzeczywiście taka reklama zwiększy sprzedaż?
Przypuszczam, że na pewno zwiększy ruch na stronie i zainteresuje postacią Krzywego.

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

A tak na marginesie, czy wykorzystując wypromowane oblicze turbodymacza, nie trzeba mieć zezwolenia od właściciela praw autorskich?
Czyli inaczej, mogę zestawić w reklamie wszystko na co mam ochotę (np. soczek mojej konkurencji z innym, innym i jeszcze moim)? A czy przypadkiem nie ma zakazu porównywania?

pozdrawiam
lapti

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Tak to jest druga ciekawa kwestia - prawna strona, choć chyba może być to dyskusyjne ponieważ reklama krzywego jest jednocześnie wirusowym marketingiem tego Turbo Dymo i sieci komórkowej którą reklamuje. Ten filmik po to był stworzony, żeby ludzie go sobie przesyłali.
Krzywy nie porównuje swojego produktu z produktem reklamowanym przez Turbo, tylko używa wykreowanej postaci i cudzej reklamy do tworzenia własnej.

Wygląda dyskusyjnie i to też jest siła tej reklamy, a proces o kradzież Turbo Dymo też by mógł służyć reklamie Krzywego...
Kto wie, może nasz Adminek na to liczy.... :roll:

Masz problem?
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Elżbieta Kalinowska napisał(a):Wygląda dyskusyjnie i to też jest siła tej reklamy, a proces o kradzież Turbo Dymo też by mógł służyć reklamie Krzywego...
YhY ja nie będę piekł ciasta z piłą do krat :P

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

Myślałem z Pawłem trochę na temat strony prawnej, ale doszliśmy do wniosku że taka forma jaka jest teraz nie atakuje w żaden sposób ani nie ""poniża"" Turbo Dymo Mena itd., a nawet promuje jego postać i 36 i 6 więc nie powinien mieć nikt żadnych pretensji. W razie problemów niestety wszystko spadnie na mnie :lol:

Awatar użytkownika
bartekmedon

nie martw się Bartek, w razie czego wyślemy Ci mailem e-piłę do krat ;)

Masz problem?
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Ha wypluj to ! A poza tym odpisałem Ci na moim blogu :)

Awatar użytkownika
bartekmedon

Następna

Wróć do Marketing Wirusowy / MW

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość