Rok założenia: 2008Kontakt
pisz śmiało - każdy temat dozwolony! (jedyne takie miejsce na tym forum
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Problem ze spamem

Postprzez kapsztad
napisane: 12 Gru 2010, o 03:32

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Od tygodnia używam Kaspersky Internet Security 2011, wcześniej miałam Kaspersky 2010 ale była to licencja na jeden rok.
Ze smutkiem stwierdziłam że usunięto najważniejszą dla mnie funkcję - anti spam.
To znaczy anti spam dalej jest ale teraz wszystkie maile ładowane są najpierw na komputer a funkcja antyspamowa sortuje je do inbox albo folderu deleted items.
W wersji z 2010 mogłam sprawdzić maile przed załadowaniem ich na komputer i usunąć.

Czy ktoś wie jak sobie poradzić ze spamem?
Sprawdziłam dwa darmowe programy antyspamowe. Pracują tak samo jak nowy kaspersky, czyli moim zdaniem jest to strata czasu.

Przy ebiznesie napewno wcześniej czy później każdy będzie miał problem ze spamem.
Jak sobie z tym radzić?
Serwery mają wbudowany filtr antyspamowy, dzięki temu maile z viagrą są automatycznie usuwane ale dostaję maile po rosyjsku plus reklamy z polskich biur podróży czasami o wielkości 8MB.
Upokarzające są maile od indyjskich webmasterów oferujących się poprawić portal i podnieść go na pierwszą pozycję.

Mieszkam w kraju trzeciego świata i mam ograniczony dostęp do internetu, dlatego spam jest dla mnie wiellkim problemem. :spam:

kapsztad

Wróć do Luźne pogawędki