Rok założenia: 2008Kontakt
pisz śmiało - każdy temat dozwolony! (jedyne takie miejsce na tym forum
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Celowo dałem taki tytuł wątku, żeby zwrócić Waszą uwagę. Ale nie chodzi mi o odradzanie tepsy ws. dostępu do Internetu. Przeciwnie! Mam neostradę 6 MBit od kilku lat i nie mogę narzekać: szybko, stabilnie, prawie bez przerw w dostępie. Kiedyś TP SA okryła się złą sławą w powodu licznych problemów z ich usługami. Teraz sytuacja - na szczęście - zmieniła się na lepsze.

Napisałem ten wątek, abyście nie podpisywali umowy na internet z telewizją właśnie teraz. Dlaczego? Sam chciałem to zrobić, ale okazało się, że w tej chwili opcja "telewizja z internetem" możliwa jest z maksymalnie 2 megabitowym łączem. Dzwoniła do mnie jakaś babka z tepsy, nawijała i... nie zdecydowałem się, bo chciałem doczytać na spokojnie detale. I w końcu zadzwoniłem do nich. Okazało się, że ta pierwsza kobieta mnie nie doinformowała (no taki jest interes firmy), że od 1 marca 2010 ma być nowa oferta na telewizję z internetem z nowymi opcjami prędkości łącza. Podejrzewam, że ceny praktycznie się nie zmienią, czyli za np. 6 MBitów zapłacimy tyle, ile teraz za 2.

Dlatego jeśli ktoś z Was myśli o tym rozwiązaniu, nie róbcie tego w lutym 2010 - poczekajcie na marzec :D

Załączniki
tpsa-oferta.png
tpsa-oferta.png (51.46 KiB) Obejrzany 391 razy
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

To niedoinformowanie to dobra praaktyka :) Mój dostawca ma podobną..

Ludzi podpisują mowę na rok dwa, po czym jak się skończy ten okres płacą dalej tyle samo. Podczas gdy, w momencie gdyby podpisali kolejną umowe płacili by mniej za to samo, lub tyle samo za dużo szybszy internet.

Byłem w grudniu czy tez listopadzie u nich własnie tak podpisac nową umowe, teraz płace mniej za szybszy internet. Poleciłem też to zrobić kilku sąsiadom, od tamtej pory zniknął im cennik ze strony www :ajezyk: albo go tak schowali że go znaleźć nie mogę... wysąłlem nawet maila z prosbą o cennik, też nie odpisali.

Awatar użytkownika
precelik

Re: Nie zakładajcie dostępu do Sieci przez TP SA!

Postprzez D-dos
napisane: 1 Lut 2010, o 13:24

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

To niedoinformowanie to dobra praaktyka Mój dostawca ma podobną..

Muszą z czegoś zarabiać ;] :adminpatrzy:

D-dos

Moja kuzynka pracuje w TPSA jako Pani przy telefonie, z taką co rozmawiał Krzywy. Trochę mi czasem opowiada jakie tam mają przeboje ;) Niestety tak jest, że nie mówią zawsze całej prawdy. Jedna osoba na pięćdziesiąt będzie wnikliwa i dowie się wszystkiego, reszta ma ZoNkA...

Awatar użytkownika
MichaelloClass

Miejscowość: Łódź

Dzięki za info !

Ja to zawsze w sumie trochę se robię jaja z tych kobitek, bo ona mi dzwoni i nawija (pewnie z jakiejś kartki itd.) coś o liveboxie itd, że bezprzewodowe itd., a ja jej na to że mam zrobioną w domu sieć, własny router bezprzewodowy itd., to ona że ten ich jest lepszy bo to, a tamto - wtedy wychodzę z kontrą :lol: :lol: i zaczynam nawijać coś technicznymi określeniami itd. i rozmowa się kończy :mrgreen:

Ale to bardziej dla beki, bo przecież trudno te biedne kobiety (faceci też dzwonią) o to winić !

Awatar użytkownika
bartekmedon

A ja staram się nie męczyć tych biednych kobiet (jak dzwoni facet, czasem faktycznie dochodzi do "konfrontacji wiedzy" ale kobietek jakoś mi szkoda). Nie jest tak łatwo siedzieć parę godzin na słuchawce dziennie i za każdego namówionego dostawać prowizję. Najczęściej na początku rozmowy mówię, że nie jestem zainteresowany i tyle.

Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Pamiętajcie tylko, że kobitki muszą usłyszeć trzy razy nie (odmowę), dopiero wtedy mogą się same rozłączyć ;)

Awatar użytkownika
MichaelloClass

- "Czy jest pan zainteresowany nowym szybkim internetem?"
- "nie, nie ,nie"

Powinno wystarczyć? :D

Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Też mi się wydaje, że tak trzeba odpowiadać ;)

Awatar użytkownika
MichaelloClass

I co wtedy?

Postprzez Paweł 'krzywy' Krzyworączka
napisane: 3 Lut 2010, o 23:25

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Daniel 'siewca' Nakoneczka napisał(a):- "Czy jest pan zainteresowany nowym szybkim internetem?"
- "nie, nie ,nie"

A co jeśli powiem:
- "nie, tak, nie, tak, nie!" :ajezyk:

Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Następna

Wróć do Luźne pogawędki