Hej czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w nauce języka obcego metodą sita?
Czy jest tak szybka jak piszą?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Każdy poziom zawiera poza płytami także podręcznik, już przy pierwszej fazie nauki odsłuchuje się nagranie w języku obcym śledząc tekst wzrokiem z podręcznika. Dzięki temu uczymy się czytać, wiemy, jak wymawiać słowa, gdzie pada akcent. Poza tym po każdej lekcji są ćwiczenia do uzupełnienia oraz scenki do ułożenia z nowo poznanymi słowami. Można te scenki najpierw sobie zapisać, co pozwoli opanować specyfikę zapisu w danym języku. Jeśli te wyjaśnienia to za mało to polecam bezpłatną prezentację metody SITA. Prezentację można zamówić telefonicznie lub wypełniając zgłoszenie na stronie www.sita.pl
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Witam kolego , ja zapisałem się na kur sita dla początkujących jakieś trzy lata temu . Był to pełen kurs czyli najpierw około 45 minut z rewelacyjnym urządzeniem , następnie około godziny tylko ja i nauczyciel i tylko po angielsku . W tej chwili dla porównania robię kurs na skype bo w mojej miejscowości nie ma szkoły sita . Powiem tak - niebo a ziemia na korzyść sity . System jest rewelacyjny - 3 razy szybsza nauka niż normalnie . Zdecydowanie polecam urządzenie ale jeszcze bardzie cały kurs . Ja swój odbywałem w Zielonej Górze ale nie pamiętam namiarów ( gdzieś na deptaku ) . Polecam , polecam , polecam !
-

Tomasz Damian - Posty: 162
- Miejscowość: Kostrzyn nad Odrą
Ja używałem Sity bez urządzenia, natomiast sam się sprowadzałem w stan alfa (Metodą Silvy). Faktycznie to co przerobiłem, dobrze zapamiętałem. Jako kurs do poznania języka w stopniu konwersacyjnym - uważam, że jest dobry.
-

Marcin_Kijak - Posty: 35
-

lapti - Posty: 611
lapti napisał(a):A jak wygląda przy tej metodzie nauka pisania?
Każdy poziom zawiera poza płytami także podręcznik, już przy pierwszej fazie nauki odsłuchuje się nagranie w języku obcym śledząc tekst wzrokiem z podręcznika. Dzięki temu uczymy się czytać, wiemy, jak wymawiać słowa, gdzie pada akcent. Poza tym po każdej lekcji są ćwiczenia do uzupełnienia oraz scenki do ułożenia z nowo poznanymi słowami. Można te scenki najpierw sobie zapisać, co pozwoli opanować specyfikę zapisu w danym języku. Jeśli te wyjaśnienia to za mało to polecam bezpłatną prezentację metody SITA. Prezentację można zamówić telefonicznie lub wypełniając zgłoszenie na stronie www.sita.pl
- eFKa84
Ja uczyłam się tą metodą i uważam ją za jedną z lepszych dla osób, które angielskiego uczyły się w szkole średniej, a później nie miały okazji, żeby używać tego języka i zaczęły go zapominać. Z sitą bardzo szybko przypomniałam sobie czego nauczyłam się przed laty, szczególnie słownictwo, bo ona zanika bardzo szybko jeśli się nie ma kontaktu z językiem. Tak to już jest: jeśli nie używamy języka, zaczynamy go zapominać.
//Reklama usunięta
Paweł
//Reklama usunięta
Paweł
- Kassandra
Otóż to. Nikt kto nie będzie utrwalał języka na bieżąco się go w biegle nie nauczy, a jak nauczy to zapomni. Takie życie.
//Reklama usunięta
Paweł
//Reklama usunięta
Paweł
- glohard
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości